Ahmet Davutoğlu'ndan Yakın Çalışma Ekibine Veda Yemeği - Son Dakika
Güncel

Ahmet Davutoğlu'ndan Yakın Çalışma Ekibine Veda Yemeği

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olmak, 78 milyon vatandaşın sorumluluğunu üstlenmek, bir insana hayatı boyunca nasip olabilecek en büyük lütuftur.

16.05.2016 13:15  Güncelleme: 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olmak, 78 milyon vatandaşın sorumluluğunu üstlenmek, bir insana hayatı boyunca nasip olabilecek en büyük lütuftur. Allah'a hamd ediyorum. Böyle bir milletin sorumluluğunu üstlenmiş olmaktan ve 20 ay boyunca bunun hakkını vermeye bir karınca misali çalışmış olmaktan, büyük gurur duyuyorum." dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun, yakın çalışma ekibine, Çankaya Köşkü'nde verdiği "veda resepsiyonuna" ilişkin görüntüler basınla paylaşıldı.

Resepsiyona gelen konukları eşi Sare Davutoğlu ile karşılayan Başbakan Davutoğlu, davetlilerle tek tek tokalaşıp, fotoğraf çektirdi.

Başbakan Davutoğlu, resepsiyonda yaptığı konuşmada, büyük bir aile olmanın birlikteliğini, sevincini, muhabbetini yaşadıklarını belirterek, herkese teşekkür etti.

Davutoğlu, "Bu tür görevler, onurla yapılan görevlerdir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olmak, 78 milyon vatandaşın sorumluluğunu üstlenmek, bir insana hayatı boyunca nasip olabilecek en büyük lütuftur. Allah'a hamd ediyorum. Böyle bir milletin sorumluluğunu üstlenmiş olmaktan ve 20 ay boyunca bunun hakkını vermeye bir karınca misali çalışmış olmaktan, büyük gurur duyuyorum." diye konuştu.

Yakın çalışma ekibinin her birini, ailelerinin bir ferdi gibi gördüklerini vurgulayan Davutoğlu, konuklarına şöyle seslendi:

"Sizleri, kendi evlatlarımızdan, kardeşlerimizden, dostlarımızdan ayırt etmedik. Şifa için ilaç veren sizlersiniz, işlerimizi kolaylaştırmak için gayret sarfeden özel kalem müdürlerimiz, protokol en iyi şekilde olsun diye koşturan arkadaşlarımız, kolunu kıran Ramazan veya terden her tarafı ıslanan kameraman Vural, Hakan... Özellikle yakın çalışma ekibi, bazen eşlerini hiç göremediler, uzun süre evden uzak kalanlar oldu. Eşlerden, birinci derecede helallik istiyorum. Çünkü onlar zorunlu olmadıkları bir fedakarlığa katlandılar. Bizimle çalışanlar ise zaten vazifelerini yaptıkları için onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Allah bu güzel hizmetlerinizi devletin her kademesinde sürdürmeyi nasip etsin. Biliniz ki her zaman bir aile ferdi, büyüğü olarak da sizlerle her şartta bundan sonra da beraber olacağız."

Resepsiyona katılanların çocuklarına da selam gönderen Davutoğlu, "Allah nice güzel günlerde beraber olmayı nasip etsin." dedi.

- Sare Davutoğlu'nun konuşması

Sare Davutoğlu da konuklara teşekkür ederek, Türkiye'ye hizmet ederken kendilerine destek olanların arkadaşlığından, dostluğundan, hizmetlerinden çok memnun olduklarını belirtti.

Sare Davutoğlu, resepsiyona katılanlardan "haklarını helal etmelerini" istedi.

Resepsiyon sonrasında, Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Başbakanlık çalışanlarıyla toplu fotoğraf çektirdi, öz çekim yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahmet Davutoğlu'ndan Yakın Çalışma Ekibine Veda Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı
    12:02 Bursa'da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı

    Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören diğer sürücüler gördükleri karşısında hayrete düştü. Olay, merkez Nilüfer ilçesi İzmir Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören diğer sürücüler gözlerine inanamadı. Yan yan giden tırı görenler dönüp bir daha bakarken o anlar kamera ile kaydedildi.

  • Elazığ'da Bayram Süresince Yaralamalı Kaza Sayısında Yüzde 41 Düşüş
    12:02 Elazığ'da Bayram Süresince Yaralamalı Kaza Sayısında Yüzde 41 Düşüş

    Elazığ'da Ramazan Bayramı süresince polis ekipleri tarafından 16 bin 854 araç denetlenirken, alınan tedbirler çerçevesinde yaralamalı kaza sayısında yüzde 41'lik bir düşüş yaşandığı bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bayram tatili boyunca trafiğin ve sürücülerin güvenliği için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Denetim sayılarında yüzde 100 artış sağlanarak 16 bin 854 aracın denetlendiği belirtilirken, toplam 13 adet yaralamalı kaza meydana geldiği ve ölümlü kaza yaşanmadığı ifade edildi.

  • Gölcük'te Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    12:02 Gölcük'te Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan bir işyerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. İki işyeri daha etkilendi ancak yangın büyümeden kontrol altına alındı. Polis, yangınla ilgili inceleme başlattı.

  • CHP'li Serhat Türkel, Atakum Belediye Başkanlığı'nı kutladı
    11:57 CHP'li Serhat Türkel, Atakum Belediye Başkanlığı'nı kutladı

    Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, seçim sonuçlarını kutlayarak Atakum halkına teşekkür etti ve hizmet sözü verdi.


Advertisement