Köşk'te 2 Saatlik Cerattepe Zirvesi! Başbakan Tüm Tarafları Dinledi - Son Dakika
Güncel

Köşk'te 2 Saatlik Cerattepe Zirvesi! Başbakan Tüm Tarafları Dinledi

Başbakan, Artvin'in Cerattepe bölgesinde bakır madeni çıkarılmak istenmesiyle başlayan gerilim sonrası tüm taraflarla biraraya geldi. Faruk Çelik'in de görüşmeye katılması dikkat çekti.

24.02.2016 12:13  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Artvin'in Cerattepe bölgesinde yürütülmesi planlanan madencilik faaliyeti ve son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili Artvin heyetiyle görüşmesi başladı. Başbakan Davutoğlu Çankaya Köşkü'nde, saat 11.35'te heyetle bir araya geldi. Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleştirilen görüşme 2 saat sürdü.


GÖRÜŞMEYE KATILANLAR

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeye Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan ve Selçuk Özdağ, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hamdi Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Ali Sarıkaya, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Başbakan Başmüşavirleri Osman Sert, Hatem Ete, İsmail Küçükbayrak ve Sevinç Özcan, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, CHP Artvin İl Başkanı Yücel Kurt, MHP Artvin İl Başkanı Serdar Kılıç, AK Parti kurucu üyesi Nevzat Güven, Artvin Ticaret Odası Başkanı Kurtul Özel, Memur-Sen Artvin İl Başkanı İbrahim İnce, Girişimci Kadın Derneği Başkanı Dilek Alkan, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Yeşil Artvin Derneği Başkan Yardımcıları Nursal Bülbül ve Bedrettin Kalın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Ekonomisi Bölümü'den Oğuz Kurdoğlu, Artvin Çoruh Üniversitesi'nden Sinan Güner, Livane Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ahmet Özçelik ve Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Rıdvan Peker katılıyor.


GÖRÜŞMEDE EN DİKKAT ÇEKEN İSİM

Görüşmeye, 2002 yılında AK Parti Bursa Milletvekili olarak yaptığı konuşmada madene karşı çıkan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Tarım Bakanı Faruk Çelik, 2002 yılında Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasında, Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasını 'büyük bir cinayet olarak' nitelemiş, "Maden çalışmaları Artvin'i yok eder" demişti.


BAŞBAKAN, BAKANLARLA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Başbakan Davutoğlu, geçen cuma günü (19 Şubat) Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşmüştü.


CERATTEPE'DE GÜN GÜN NE OLDU

16 ŞUBAT: Şirket, asker ve polis eşliğinde zırhlı araçlarla bölgeye geldi, halk sokağa döküldü. Olaylarda 10 kişi gözaltına alındı.

17 ŞUBAT: 6 ilden gelen çevik kuvvete ek olarak takviye polis ve asker getirildi.

18 ŞUBAT: İş makineleri, madenin çıkarılacağı bölgeye jandarma eşliğinde geldi. Artvinliler ve sivil toplum kuruluşları akşam saatlerinde Valilik önünde toplandı. Protestolar diğer kentlere de sıçradı. İzmir'de 17 kişi gözaltına alındı.

20 ŞUBAT: CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Toprağına, ormanına sahip çıkmak isteyen vatandaşlarımızın en temel demokratik hakkı yok sayıldığı gibi, seyahat özgürlüğü de engelleniyor. Artvin'de yargı kararı hiçe sayılıyor" dedi. Başbakan Davutoğlu, "Çevreyi koruyacağız, yeraltı zenginliğimizi de ekonomimize katkı olarak sunacağız. Bu ikisi uzlaşmaz hedefler değil" açıklamasını yaptı.

21 ŞUBAT: Yeşil Artvin Derneği'nin çağrısıyla saat 11.00'de Otopark Meydanı'nda çoğunluğu kadın olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi toplandı. Polisin gösterilere müdahalesi sert oldu.



Köşk\'te 2 Saatlik Cerattepe Zirvesi! Başbakan Tüm Tarafları Dinledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köşk'te 2 Saatlik Cerattepe Zirvesi! Başbakan Tüm Tarafları Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Gagko: Benim isyerimde 3 tane artvinli kiz calisyordu 3 nude isten cikardim sizden ricam artvinlilere is vermeyin ekmek vermeyin devlete karsi geldiler 7 36 Yanıtla 08 ARTVİNLİ 08: İŞ YERİN NEREDE ADRES VERDE İŞ BAŞVURUSU YAPMAYALIM DELİKANLISINYA GAYKO 1 0
  • tah.: sanayide ,bilimde,teknoloji'de ülkeye hiçbir kazanım veremeyen akp tek bildiği şeyi yapıyor is makineleri,hafriyat kamyonları ile doğayı yok ediyor. 14 8 Yanıtla Korkusuz: Bizler sizler gibi vatan hayınlarının işinde çalışmayız ekmeğini de yemeyiz 0 0
  • ANTİ AKP: İKTİDAR PARTİSİ BAŞKANLIK SEVDASI TEK ADAMLIK SEVDASI SAHTE MEHDİ LİK SEVDASI KENDİ SAHTE HİLAFET DÜZENİNİ KURMA UĞRUNA İLAVETEN YERALTI KAYNAKLARINI YÖNETMEK ADINA RANTİYECİ SİYONİSTLERE İLLUMİNATİ YÖNETİM SİSTEMİNE BİAT EDİP YEMİN İÇMEK SURETİYLE TÜRK MİLLETİNİ ORTADOĞU BATAKLIK İLLETİNDE BOĞARAK TOP YEKÜN ŞEHİT ETMEYE KARARLI GÖRÜNÜYORLAR... 12 7 Yanıtla
  • SAADETTİN KURSAKLI: AK TROLLER YİNE SAHNE ALMIŞ : LA SİZ HİÇ ARTVİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ NASIL BİR YER, SİZ HİÇ FATSA NE HALE GERTİRİLDİ HABERİNİZ VAR MI, SİZ HİÇ MURGUL A GİTTİNİZMİ ORASI NE HALE GELMİŞ GÖRDÜNÜZ MÜ, MADEN ÇIKARILAN TOPRAKTAN BİR DAHA HİÇ BİR ŞEY YETİŞMEDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ? 12 5 Yanıtla
  • 08: Devlet bu madenden % kaç pay alıcak,cengiz inşaat kaç pay alıcak onu bilmeden yorum yapanlara helal olsun,burada devlet kar etmiycek!cengiz inşaat kesesini dolduracak ve koca il yok olucak yaşanmaz hale gelecek,EE cengiz de bu kıyagı unutmaz birilerini görür ama kimi?$$$$$ 14 2 Yanıtla
  • Koln: Artvinliler ulkeyi bolmeye calisyorlar o yuxden devleti goreve cagiriyorum 5 11 Yanıtla
  • ***********: bize vatan haini diyen vatan hainidir gelin görün artvine halkı dinleyin bizim derdimiz yaşamak konustuklarınıza diikkat edin artvinde pkk olsa halk onu yaşatmaz temizler ilimizden siz ne diyorsunuz 14 1 Yanıtla
  • sungur: Provokatörler Var Vurun !!!! 4 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement