Ddk'nın "Madımak Olayına" İlişkin Raporu - Son Dakika
Güncel

Ddk'nın "Madımak Olayına" İlişkin Raporu

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, raporu ''vicdanları tatmin eden bir tarafı olmadığı'' gerekçesiyle eleştirdi.

16.07.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Devlet Denetleme Kurulunca (DDK) "Madımak olayına" ilişkin hazırlanan raporu, "vicdanları tatmin eden bir tarafı olmadığı" gerekçesiyle eleştirdi.

Derneğin Mülkiyeliler Birliğinden düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Merkez Yöneticisi Önder Aydın, raporun seçim arefesi öncesinde açıklanmasının önemli olduğunu ileri sürerek, AK Parti'nin kafa karıştırmak, kendi tabanına mesaj vermek istediğini iddia etti.

Raporun gerçeği ortaya çıkartmak gibi bir derdi olmadığını öne süren Aydın, "Dolayısıyla bizim nazarımızda bu raporun vicdanları tatmin eden bir tarafı yoktur" değerlendirmesinde bulundu. Aydın, raporda bazı iddialara hiç yer verilmediğini de ileri sürdü.

-"Bizden bir bilgi istenmedi"

Sivas olayları davasına katılan avukatlardan Şenal Sarıhan da yaptığı açıklamada, DDK'nın hazırladığı raporun özünde sanıklar için hazırlanan bir savunma metni olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Bu raporun hazırlanması talebinin kendilerinden gelmediğini belirten Sarıhan, "İsteğin sahibi Sivas'ta bulunan 104 sivil toplum örgütüdür. Örgütten temsilci sıfatıyla küçük bir grup, Cumhurbaşkanını ziyaret etmişler ve Sivas'ın bu suçtan, bu lekeden kurtarılması gerektiğine işaret etmişlerdir" diye konuştu.

Sarıhan, yargıya yansımış olaylar hakkında DDK'nın araştırma yapma, rapor düzenleme yetkisinin olmadığını da ileri sürdü.

Raporun önemli ölçülerde yanlış verilerle kurulduğunu iddia eden Sarıhan, raporun sonucunda kimlerden alındığı belli olmayan iddiaların yer aldığını, kendisinden ve bu davayı takip eden meslektaşlarından herhangi bir bilgi istenmediğini de söyledi.

Sarıhan, "Raporun getirebileceği herhangi bir sonuç olmadığı düşüncesindeyim. Siyasi bir rapor olduğu, görevin aşıldığı düşüncesindeyim. Hukuki bir rapor zaten olamaz" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ddk'nın 'Madımak Olayına' İlişkin Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement