Deaş ile Mücadelede Son Durum - Son Dakika
Güncel

Deaş ile Mücadelede Son Durum

ANKARA (İHA) – Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından angajman kuralları çerçevesinde Suriye’deki toplam 2 bin 144 DEAŞ hedefinin Fırtına, ÇNRA ve tank atışları ile vurulduğu belirtilerek, yapılan atışlarla 807 DEAŞ mensubunun etkisiz hale getirildiği, 153 DEAŞ mensubunun ise yaralandığı bildirildi.

05.05.2016 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından angajman kuralları çerçevesinde Suriye'deki toplam 2 bin 144 DEAŞ hedefinin Fırtına, ÇNRA ve tank atışları ile vurulduğu belirtilerek, yapılan atışlarla 807 DEAŞ mensubunun etkisiz hale getirildiği, 153 DEAŞ mensubunun ise yaralandığı bildirildi.

Askeri kaynaklardan DEAŞ ile mücadelede son durum ile ilgili alınan bilgilere göre, nüfusu 22 milyon olan Suriye'de şiddet sarmalı nedeniyle bugüne kadar yaklaşık 470 bin kişi hayatını kaybetti, 6,5 milyon Suriyeli evlerini terk ederek ülke içerisinde güvenli bölgelere, 5 milyon Suriyeli ise başta komşu ülkeler olmak üzere ülke dışına göç etmek zorunda kaldı. Türkiye bugüne kadar açık kapı politikasını sürdürerek, şiddetten kaçan 264 bin 815'i kamplarda olmak üzere toplam 2 milyon 600 bin 561 Suriyeli'yi kabul etti. Türkiye; Suriye ve Irak'ta devam eden DEAŞ tehdidi nedeniyle Ağustos 2014 ayında teşkil edilen ve 62 ülke tarafından destek verilen "DEAŞ ile Mücadele Küresel Koalisyonu"na 19 Şubat 2015 tarihinden itibaren aktif destek sağlamaya başladı. DEAŞ'la etkin mücadele kapsamında Türkiye, üslerini (İncirlik ve Diyarbakır) ve Türk hava sahasını koalisyon unsurlarının kullanımına açtı. İncirlik Üssü ve İskenderun Limanı'nı insani yardım ve lojistik destek maksatlı olarak koalisyonun kullanımına tahsis etti. 28 Ağustos 2015 tarihinden itibaren koalisyon hava harekatına aktif olarak katılım sağlandı ve koalisyonun DEAŞ ile mücadelesi desteklendi. Suriyeli ılımlı muhaliflerin eğitilmesi ve donatılmasına katkı sağlayan Türkiye, koalisyon karargahlarına personel görevlendirdi.

TÜRKİYE, SURİYE'DEKİ DEAŞ HEDEFLERİNE 19 HAVA HAREKATI İCRA ETTİ

Koalisyon kapsamında Türkiye'de halen dört ülkeye (ABD, Almanya, Katar ve Suudi Arabistan) ait hava vasıtaları ve personelin görev yaptığı vurgulanarak, koalisyon tarafından DEAŞ hedeflerine yönelik Suriye'de 3 bin 791, Irak'ta 8 bin 415 hava harekatı icra edildiği kaydedildi. Türkiye'nin ise Suriye'deki DEAŞ hedeflerine bugüne kadar 19 hava harekatı icra ettiği ifade edildi.

Suriye'deki çatışmaların artması ve DEAŞ tarafından Kilis şehir merkezine yönelik yapılan Katyuşa ve top atışları neticesinde bugüne kadar 8'i Suriyeli 20 sivilin hayatını kaybettiği, 17'si Suriyeli 66 sivilin yaralandığı kaydedildi.

807 DEAŞ MENSUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK tarafından angajman kuralları çerçevesinde misliyle mukabele kapsamında Suriye'deki toplam 2 bin 144 DEAŞ hedefi Fırtına, ÇNRA ve tank atışları ile vurularak, yapılan atışlarla 807 DEAŞ mensubunun etkisiz hale getirildiği, 153 DEAŞ mensubunun ise yaralandığı kaydedildi. Kilis'e yönelik top/roket tehdidinin tespiti ve etkisiz hale getirilmesine yönelik tüm tedbirlerin alındığı, müdahale için her türlü imkanın kullanıldığı vurgulandı. Bu kapsamda Suriye hududunda konuşlu ateş destek unsurları ile zırhlı/mekanize birliklerin takviye edildiği belirtilerek, alınan diğer önlemler şöyle sıralandı:

"DEAŞ hedeflerinin önceden tespiti ve ateş altına alınması maksadıyla İnsansız Hava Araçları (İHA)/İnsanlı Keşif Uçakları (İKU) ile hudut bölgesinin 7/24 saat gözetlenmesine devam edilmektedir. Ayrıca, Suriye sınırında konuşlu hudut birliklerimiz, terörist geçişlerinin engellenmesi maksadıyla ilave birlikler ile takviye edilmiştir. Alınan etkin tedbirler neticesinde Suriye sınırında 2016 yılında toplam 388 DEAŞ ve 82 PYD/ PKK terör örgütü mensubu yakalanmıştır. DEAŞ'la mücadele kapsamında Irak'ta da Türkiye tarafından IKYY personeline ve Musul Ulusal Muhafızları'na eğit-donat desteği sağlanmıştır. Iraklı personelin eğitimi için tesis edilen Gedu Üs Bölgesi'ndeki TSK unsurlarına yönelik DEAŞ tarafından yapılan saldırılarda bir personelimiz şehit olmuş, on personelimiz yaralanmıştır. TSK tarafından angajman kuralları çerçevesinde misliyle mukabele kapsamında yapılan Fırtına obüs ve tank atışları ile Irak kuzeyinde 365 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda DEAŞ mensubu yaralanmıştır."

TSK'nın PKK terör örgütü ile birlikte DEAŞ'la da etkin mücadele ederek, ülkeye yönelik terör tehdidinin bertaraf edilmesi hususunda uzun vadeli, sürdürülebilir her türlü güvenlik tedbirini alma azim ve kararlılığında olduğu vurgulandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Deaş ile Mücadelede Son Durum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cengiz: Orda olenler nasıl tespit ediliyor 1 0 Yanıtla
  • İstanbul'da Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü, Şüpheli Yakalandı
    15:18 İstanbul'da Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü, Şüpheli Yakalandı

    60 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek, Sarıyer Tarabya'da yolcu olarak binen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Taksiciler, olayı protesto ederek can güvenliklerinin sağlanmasını istedi. İran uyruklu şüpheli, sivil polisler tarafından yakalandı.

  • Aksaray'da Genç Gasp Edilmeye Çalışıldı, Darp Edilerek Hastanelik Oldu
    15:17 Aksaray'da Genç Gasp Edilmeye Çalışıldı, Darp Edilerek Hastanelik Oldu

    Aksaray'ın Ereğli Kapı Mahallesi'nde bulunan bir parkta arkadaşlarıyla gezen genç, gasp etmeye çalışan bir şahıs tarafından darp edildi. Gasp edemeyince sinirlenen şüpheli, genç üzerinde şiddet uygulayarak hastanelik etti. Olayın ardından genç ve arkadaşları hızla parktan uzaklaşarak durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Yaralı genç, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Gümüşhane'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Gözaltı
    15:17 Gümüşhane'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Gözaltı

    Gümüşhane'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. İstihbari çalışmalar sonucunda, Malatya'dan temin edilen uyuşturucu maddelerin Gümüşhane'ye getirileceği bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda 14 gram metamfetamin, 2,6 gram kubar esrar, 5,5 gram bonzai ve 2 adet sentetik uyuşturucu bulundu. 3 kişi gözaltına alındı, 2 kişi serbest bırakıldı ve Y.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Vatandaşları Ağırladı
    15:16 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Vatandaşları Ağırladı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, makamında vatandaşları ağırlayarak hayırlı olsun dileklerini kabul etti. Başkan Aydın, yeni dönemde yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

  • Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti
    15:16 Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti

    Osmangazi Belediyesi'nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, amansız hastalık sonucu vefat etti. Belediye bahçesinde düzenlenen törende mesai arkadaşları tarafından dualarla uğurlandı.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    15:15 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ile birlikte yeni dönem muhtarlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Yalçın, muhtarları tebrik ederek sunulan hizmetlerin kalitesinden bahsetti.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı
    15:14 Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, parklara konulan malzemeleri kendi atölyelerinde üreterek yaklaşık 49 milyon lira tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi, 5 yıldır tüm alanlarda düşünen, üreten ve yarışan Ordu düşüncesini uygulayarak 19 ilçede birçok park inşa etti ve mevcut parklara modern bir kimlik kazandırdı.


Advertisement