Deaş'ın İnsan Kaçakçılığı Şifresi: "Güzel" - Son Dakika
Güncel

Deaş'ın İnsan Kaçakçılığı Şifresi: "Güzel"

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde sınır hattında "canlı bomba" yeleği ve patlayıcılarla yakalanan terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu belirtilen 10 kişiden Suriye uyruklu Yasin el-Hüseyin, terör örgütünün insan kaçakçılığında "Güzel" parolasını kullandığını itiraf etti.

15.06.2017 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADSIZ GÜNEBAKAN - Gaziantep'in Karkamış ilçesinde sınır hattında "canlı bomba" yeleği ve patlayıcılarla yakalanan terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu belirtilen 10 kişiden Suriye uyruklu Yasin el-Hüseyin, terör örgütünün insan kaçakçılığında "Güzel" parolasını kullandığını itiraf etti.

Cumhuriyet Başsavcılığı, Karkamış ilçesine bağlı Türkyurdu Piyade Hudut Karakolu sorumluluk alanında geçen yıl mart ayında, Türkiye'ye kaçak yollardan geçmek isterken canlı bomba yeleği ve patlayıcılarla yakalanan 10 kişi hakkında "tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el değiştirme" ve "terör örgütüne üye olma" suçlarından iddianame hazırladı.

7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, söz konusu bölgede Suriye'den Türkiye'ye kaçak yollardan geçmeye çalışan bir grubun görüldüğü, askerin şüphelileri yakalamak için harekete geçtiği, Türkçe ve Arapça "dur" ihtarına uymayan şüphelilerden 8'inin kovalamaca sonucu 2'sinin de vurularak yakalandığı kaydedildi.

Şüphelilerin kaçarken attıkları poşette intihar yeleği, metal bilyelerle güçlendirilmiş 12 patlayıcı, 2 el bombası ve ateşleme düzeneğinin ele geçirildiği belirtilen iddianamede, bazı sanıkların telefonlarında terör örgütü DEAŞ'la ilgili fotoğrafların bulunduğu bilgisine yer verildi.

Suriye uyruklu tutuklu sanık Yasin el-Hüseyin, iddianamede yer bulan ifadesinde, Rakka'da cezaevinde yaklaşık 1,5 ay kaldığını ancak örgüt üyesi olmadığını öne sürdü.

Türkiye'ye geçmeye karar vererek sınıra yakın bir köye geldiğini ve burada "Züher" isimli kişiyle tanıştığını anlatan Hüseyin, şunları kaydetti:

"500 dolar karşılığında Türkiye'ye geçmeme yardım edeceğini söyledi. Züher, bana 'senin kod adın 'Güzel', DEAŞ mensupları yolda durdurursa bu ismi söyle. Bu ismin anlamı 'Türkiye'den Suriye'ye adam getireceksin' demektir. Sorun olmadan geçersin.' dedi. Bu konuşmadan sonra pikap tarzı araca bindik. Araçta iki siyah, bir mavi poşet vardı. Züher, 18 yaşından küçük A.İ'ye 300 dolar vererek, siyah poşeti Gaziantep'e götürmesini söyledi. Sınıra yaklaşınca araçtan indik, daha sonra askerler bizi fark etti ve ikaz ateşi açtı. Kaçmaya başladık. Sonra asker tarafından yakalandık."

"Geliyoruz, araba hazır olsun"

Tutuklu sanık Züher Muhammed ise atılı suçlamayı kabul etmeyerek, A.İ'yi tanımadığını öne sürdü.

18 yaşından küçük olduğu için soruşturma dosyası ayrılan İ.A. da tutuklu sanık Yahya Muhammed'in, elindeki çantanın ağır olduğunu ve sık sık araçtakileri çantaya dokunmaması konusunda uyardığına değinerek, "Suriye sınırına 600-700 metre kala araçtan indik. Bana Vail siyah çanta verdi, içinde ne olduğunu sorduğumda 'elbise' yanıtını verdi. Siyah bir çanta da Yahya Muhammed'in elinde vardı. Ondaki çanta ağırdı. İçinde kutu şeklinde sert bir şey vardı. Muhammed, sınıra yaklaştığında defalarca Züher Muhammed'i arayarak, 'Geliyoruz, araba hazır olsun' şeklinde uyardı. Bu sırada jandarma ateş açtı. Vurulduğum için taşıdığım çanta yanıma düştü. Herkes farklı bir yöne dağıldı." ifadelerini kullandı.

İddianamede, Züher Muhammed'in Facebook profilindeki fotoğrafının gösterildiği A.İ'nin sanığı teşhis ettiği bilgisine yer verildi.

Sanık Nidal Ahmet de kayınbiraderiyle Türkiye'ye geçmek istediklerini ancak sınırda askerler tarafından yakalandığını kaydederek, yakalanmadan önce elinde siyah poşet olan Yahya Muhammed'in kendilerini "çantada bomba var, kimse konuşmasın" diyerek uyardığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deaş'ın İnsan Kaçakçılığı Şifresi: 'Güzel' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement