DEAŞ lideri Bağdadi'ye düzenlenen operasyonun görüntüleri ortaya çıktı - Son Dakika
Güncel

DEAŞ lideri Bağdadi'ye düzenlenen operasyonun görüntüleri ortaya çıktı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı tarafından, terör örgütü DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonunun görüntülerini yayınladı. Görüntülerde bombardımanla imha edilen yerleşkeye doğru hızla koşan askerler görülüyor.

31.10.2019 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), terör örgütü DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin geçen hafta İdlib'e bağlı Barişa köyünde öldürüldüğü özel operasyonun görüntülerini yayınladı. Görüntülerde ABD askerlerinin operasyon sırasında Bağdadi'nin bulunduğu eve yaklaşması gösteriliyor.

ÖZEL KUVVETLERİN OPERASYONU KAMERADA

CENTCOM, Pentagon'da düzenlenen basın toplantısında, Suriye'nin İdlib kentinde terör örgütü DEAŞ lideri Ebu Bekir El-Bağdadi'nin ölmüyle sonuçlanan operasyona ilişkin havadan çekilen görüntüleri paylaştı. CENTCOM Komutanı Kenneth McKenzie, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü Jonahtan Hoffman ile yaptığı ortak basın toplantısına operasyona ilişkin soruları yanıtladı.

OPERASYONDA BAĞDADİ DAHİL 6 KİŞİ ÖLDÜ

McKenzie, operasyon sırasında Bağdadi'nin üzerindeki intihar yeleğini patlaması sonucu ölen çocuk sayısının 2 olduğu bilgisini vererek, ölen DEAŞ'lı sayısının 4'ü kadın ve Bağdadi dahil 2'si erkek olmak üzere 6 olduğunu bildirdi.

"ONU YAKALAMAK İÇİN ÖZEL İNFAZ PLANI GELİŞTİRDİK"

CENTCOM Komutanı, açıklamasında "(Bağdadi'nin) Gizlendiği yerde kısa süreli ve eyleme geçirilebilir istihbaratı elde ettiğimiz netleştiğinde, onu yakalamak veya öldürmek için tasarlanmış bir infaz planı geliştirdik ve görev için özel bir operasyon ekibi hazırlamaya başladık. Misyonun ana taslağı Suriye'de önceden düzenlemiş olan özel operasyon kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen bir helikopter saldırısıydı" ifadelerini kullandı.

McKenzie şöyle devam etti:

"Planın bundan çok daha karmaşık olduğunu garanti edebilirim ve DEAŞ ve diğerleri tarafından operasyon öncesinde fark edilmekten kaçınmak ve operasyon sırasında sivil kayıpları önlemek için tasarlandı. Bu saldırının kararlı ve yüksek profilli niteliğine rağmen, sivil kayıplardan kaçınmak ve çocukları korumak için her türlü çabanın gösterildiğini açıkça belirtmek isterim"

CENTCOM Komutanı, "Bağdadi'nin intiharından sonra, saldırı gücümüz tüneldeki önemli kalıntıları topladı ve Bağdadi'nin DNA kimliğinin doğrulanması için kalıntılarını güvence altına aldı" diye konuştu.

"KALINTILARI DENİZE GÖMÜLDÜ"

McKenzie, açıklamasında "Bağdadi'nin kalıntıları Silahlı Çatışma Kanunu uyarınca 24 saat içinde denize gömüldü" diye ekledi.

TRUMP GÖRÜNTÜLERİ YAYINLAYACAĞIZ DEMİŞTİ

Trump, DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin ölü ele geçirilmesine ilişkin "Çok daha önce yakalanması gereken bir adamı yakaladık. Ama ne yazık ki yakalanmadı. O büyük hasara yol açtı." demişti. Trump, "Bu operasyonun videolarını yayımlamayı düşünüyor muyuz? Evet, bunu düşünüyoruz. Belki bazı parçaları alıp yayımlarız." ifadelerini kullanmıştı.

EBUBEKİR EL BAĞDADİ KİMDİR?

Geçtiğimiz yıllarda sık sık öldüğüne dair iddiaların ortaya atıldığı Bağdadi en son mayıs ayında kamuoyunun karşısına çıkmıştı. Aslen Iraklı olan Bağdadi, ABD'nin 2003'teki Irak işgali sonrasında radikaller arasına katılmıştı. El Kaide'ye katılan ve kısa süre içerisinde örgütte sözü dinlenen biri haline gelen Bağdadi, daha sonra El Kaide içerisinden ayrılan bir grupla DEAŞ'ı kurmuş ve 2010'da başına geçmişti.

DEAŞ lideri Bağdadi\'ye düzenlenen operasyonun görüntüleri ortaya çıktı

Son Dakika Güncel DEAŞ lideri Bağdadi'ye düzenlenen operasyonun görüntüleri ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement