Dedeler ve Neneler "İkinci Bahara" Koştu - Son Dakika
Güncel

Dedeler ve Neneler "İkinci Bahara" Koştu

Pursaklar Belediyesinin 8'incisini düzenlediği, Türkiye'nin her yerinden katılımın olduğu "8. Dedeler ve Neneler İkinci Bahara Koşuyor" müsabakasında, dedeler ve neneler "ikinci bahara" koştu.

11.05.2014 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Belediyesinin 8'incisini düzenlediği, Türkiye'nin her yerinden katılımın olduğu "8. Dedeler ve Neneler İkinci Bahara Koşuyor" müsabakasında, dedeler ve neneler "ikinci bahara" koştu.

Pursaklar Belediyesinin düzenlediği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteklediği "8. Dedeler ve Neneler İkinci Bahara Koşuyor" spor müsabakası yapıldı. Etkinliğe, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Pursaklar Belediyesi Başkanlık Konağı önünde toplanan dede ve neneler, Emek Caddesi boyunca koştu. Ambulans ve sağlık görevlilerinin hazır bulunduğu müsabakanın ardından dedeler ve neneler, davul, zurna eşliğinde eğlendi.

Ayrı yaş kategorilerinde yapılan yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada birinci olanlar madalyalarını Başkan Çetin'in elinden alındı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit Carti, politikalarının odağında aile vurgusu olduğunu belirtti.

Bakanlık olarak "aktif yaşlanma" ve "nesiller arası dayanışma" kavramlarına önem verdiklerini ifade eden Carti, "Yaşlılarımıza yönelik faaliyetlerde yerel yönetimlerin önemli görevleri olduğunu düşünüyoruz" dedi.

-"Dereceye girenleri kaplıcada torunlarıyla misafir edeceğiz"

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, büyükleri eğlendirdiklerini belirterek, yaşlıların torunlarıyla, damatlarıyla, gelinleriyle, çocuklarıyla yarışmaya geldiklerini söyledi.

Dereceye girenleri kaplıcada torunlarıyla misafir edeceklerini dile getiren Çetin, 8 yıldır bu müsabakayı gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Yarışmada dereceye giren, her sene koşuya katıldığını dile getiren Bedriye Gürkan, koşmayı herkese tavsiye ettiğini söyledi.

-Dereceye girenler

Bayanlarda, 50-55 yaş arasında, birinci Saffet Koca, ikinci Meyşure Boztepe, üçüncü Gülfiye Aslan olurken, 56-60 yaş arasında, birinciliği Esme Demir, ikinciliği Hediye Işık, üçüncülüğü Senem Özten kazandı.

61-65 yaş arasında, birinci Bedriye Gürkan, ikinci Melahat Bostancı, üçüncü Ülkü Bulut, 66-70 yaş arasında birinci Zöhre Nakaş, ikinci Naciye Açıkgöz, üçüncü Hanım Çelik, 71-75 yaş arasında birinci Meliha Demir, ikinci Fatma Çelik, 76-80 yaş arasında, birinci Selime Meral, ikinci Şefika Oruç oldu. Emine Arslan ise 87 yaş birinciliğini almaya hak kazandı.

Erkeklerde, 50-55 yaş arasında, birinci Şenol Özdemir, ikinci Bayram Yamaç, üçüncü Şükrü Savaş oldu.

56-60 yaş arasında birinci Davut Şahin, ikinci Hilmi Çiftçi, üçüncü Servet Üfelek dereceye girmeye hak kazanırken, 61-65 yaş arasında birinci Selahattin Türkmen, ikinci Şahset İçten, üçüncü Rıza Demir oldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dedeler ve Neneler 'İkinci Bahara' Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement