Dedeleriyle Gurur Duydular - Son Dakika
Güncel

Dedeleriyle Gurur Duydular

Esenler Belediyesi, Esenler'in tüm yetim çocukları ve ailelerini Çanakkale şehitleri ile buluşturdu.

28.05.2013 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yetimler ve aileleri, rehberden Türk askerinin Çanakkale'deki kahramanlıklarını dinledikçe bir kez daha dedeleri ile gurur duydular.

Esenler Belediyesi, toplumun her kesiminden insanları Çanakkale şehitleri ile buluşturmaya devam ediyor. Bu sene Çanakkale'ye kurduğu sosyal tesislerle konforlu gezi programlarına imza atan Esenler Belediyesi'nin misafirlerinden bir grup da ilçedeki yetim çocuklar ve aileleri oldu. Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nce organize edilen yetim ve ailelerinin Çanakkale gezisi, Kemer Mahallesi'ndeki Esenler Belediyesi Spor Kompleksi'nden başladı. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu gece saat 23.00'de yolcuları tek tek dolaşarak uğurladı ve ziyaretin önemine dikkat çekti. Yaptıkları ziyaretin turistik bir gezi olmadığının altını çizen Başkan Göksu, "Her birinizin o günleri ve o anları yaşamanızı istiyoruz. Bu vatanın bize hangi şartlarda ve hangi zorluklarda emanet bırakıldığını hissetmenizi istiyoruz. Her bir karış toprağı şehit kanı ile sulanan bu ülkenin kıymetini bilmemiz için bu tür gezileri yapıyoruz. Eğer o gün Çanakkale kazanılmasıydı bugün İstanbul'dan, Türkiye'den bahsedemezdik. Bu sebeple oraları gezerken hep bunları düşünün, Çanakkale'nin tarihimiz için ne mana taşıdığını iyi anlayın" diyerek yolculara tavsiyelerde bulundu.

DUYGU VE GURUR DOLU ANLAR

10 otobüsle yola çıkan Çanakkale ziyaretçileri, sabahın erken saatlerinde Esenler Belediyesi'nin Gelibolu Yarımadası'ndaki sosyal tesislerine ulaştılar. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizatörlüğündeki sosyal tesislerde yapılan kahvaltının ardından tarihimizin dönüm noktalarından, çetin mücadelelerin yaşandığı şehitlikler bir bir gezilmeye başlandı. Yarımadadaki Seyit Onbaşı başlayan ziyaret, rehberler eşliğinde Şehitler Sırtı Şehitliği' ile devam etti. Burada yapılan toplu dua merasiminin ardından sırasıyla Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş ve 57. Piyade Alayı ziyaretleri gerçekleştirildi. Anzak Tepeleri, Anafartalar ve Conkbayır ziyaretlerinde yakın mevzileri ve tünelleri gören yetimler ve aileleri, rehberlerin anlatımıyla birlikte kendilerini adeta o günlerde hissettiler ve duygu dolu anlar yaşadılar. Rehberlerden, Mehmetçiklerimizin ne zorluklar içinde tarih yazdıklarını dinleyen ziyaretçiler, zaman zaman gözyaşlarını tutamadılar. 7 düvele karşı var olma mücadelesi veren, canlarını ortaya koyup çoğu şehit olan dedeleriyle bir kez daha gurur duyan ziyaretçiler, bir kez daha onların ruhlarının şad olması için dualar okudular.

MEMNUNİYET ZİRVEDE

Duygu dolu ziyaretlerin ardından misafirler tekrar Esenler Belediyesi sosyal tesislerine döndüler. Yenilen öğle yemeğinin ardından, kitaplardan okudukları tarihi mekanları görmenin ve yeni bilgiler elde etmenin sevinci ile İstanbul yolculuğuna çıkıldı. Ziyaretten büyük keyif alan yetim çocuklar ve aileleri başta Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ettiler. Otobüslerdeki ikramlardan, kahvaltıya, öğle yemeğinden rehbere, güneş için şapka ve atkıdan sosyal tesislere kadar gezinin her türlü ayrıntısının düşünüldüğünü belirten yetim aileleri, "Kendi imkanlarımızla böyle bir geziyi gerçekleştirmemiz mümkün değildi. Bizim için bunları hazırlayan, emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye memnuniyetlerini ifade ettiler. Gezide bulunan Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza da geziye katılan herkese teşekkür ettikten sonra, "Bu tür gezilerimizin farklı zamanlarda farklı yerlere devam edecek. Sizlerin memnuniyeti bizim de mutluluğumuz oluyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dedeleriyle Gurur Duydular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement