Define İddialarına Yalanlama - Son Dakika
Güncel

Define İddialarına Yalanlama

Define İddialarına Yalanlama

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Mahallesi'ndeki 5 asırlık geçmişe sahip Merkez Camii'nde define bulunduğu iddialarıyla ilgili Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selahattin Katran'dan bir açıklama geldi.

07.04.2014 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Mahallesi'ndeki 5 asırlık geçmişe sahip Merkez Camii'nde define bulunduğu iddialarıyla ilgili Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selahattin Katran'dan bir açıklama geldi. Bir heyetle birlikte Dalyan Merkez Camii'nde incelemelerde bulunan Katran, restorasyona ara verilmesinin define ile ilgisi bulunmadığını belirterek 'Yükleniciler özel sebeplerden ve bir yakınlarının cenazesi nedeniyle çalışmaya bir süre ara verdi. Restorasyon çalışmalarımız aslına uygun bir şekilde devam ediyorö dedi.

Ortaca İlçesi'nin Dalyan Mahallesi'nde bir süre önce 5 asırlık geçmişe sahip Merkez Camii'nin restorasyon çalışmaları sırasında yıkım yapan ekibin birden ortadan kaybolması minberinin altında altın bulunduğu iddialarını gündeme getirmişti. İddiaları yalanlayarak çalışmaların devam ettiğini belirten Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selahattin Katran, 'Minber yerinde duruyor, minarenin temeli atıldı. Yükleniciler özel sebeplerden ve cenaze nedeniyle çalışmaya bir süre ara verdiler. Seçim bitti geldiler. Restorasyon çalışmalarımız aslına uygun bir şekilde devam ediyor. Bizler de zaman zaman gelip çalışmaları kontrol ediyoruz dedi.

'KAZILARIN TAMAMI PROJEYE UYGUN

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü Kontrol Mühendisi Cengiz Keskin, avluda yer altı su seviyesinin tespit edildiğini söyleyerek numune çukuru ile su seviyesini kontrol altında tuttuklarını kaydetti. 1959 yılında betonarme olarak yapılan minarenin yıkılarak yenileneceğini vurgulayan Keskin, 'Kazıların tamamı Koruma Kurulu'nun 2011 yılında onayladığı projedeki minare ve son cemaat mekanlarının inşa edilmesine yönelik açılan temel kazılardır. Bunun dışında yapılmış herhangi bir kazı yoktur. Halk arasında bazı rivayetlerden türeyen bu tür haberler bundan sonraki çalışmalarda sıkıntılar yaratabilir dedi.

Yüklenici firmanın usta başı Cengiz Söğütlü ise, söylentilerin asılsız olduğunu belirterek 'Cenazeye gittikten sonra arkamızdan laf çıkmış. Bunların aslı yokö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Define İddialarına Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement