Değişimin Başlangıcı Absolut Blank - Son Dakika
Güncel

Değişimin Başlangıcı Absolut Blank

Değişimin Başlangıcı Absolut Blank

Absolut Dev Sanat Projesi, Istanbul'dan Başlıyor, İkonik Absolut Şişesi Sanatçıların Tuvali Oluyor!

10.06.2011 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Absolut Dünya çapında uygulamaya başlayacağı ABSOLUT BLANK isimli dev sanat hareketini ülkemizden başlatıyor. Türkiye'den sonra diğer ülkelerde uygulanacak olan bu büyük sanat projesi ilk kez İstanbul'da başlıyor.

Andy Warhol, Keith Haring, Damien Hirst ve son zamanlarda Ellen von Unwerth ve Spike Jones gibi isimlerle yaratıcı ve cesur projelere imza atan ABSOLUT VODKA, yeni nesil sanatçılarla ilham vermeye devam ettiği ABSOLUT BLANK isimli kampanyasının ilk tanıtım partisini 15 Haziran 2011 tarihinde Santral Istanbul'da saat 21:30 da gerçekleştirecek. Dev Absolut Şişelerinin içlerini sanatlarıyla dolduracak olan yabancı ve Türk sanatçıları, davetliler canlı olarak izleyecekler.

ABSOLUT BLANK nedir? Absolut Blank Absolut'un global düzeyde başlattığı en yeni sanat hareketinin adıdır. Dünyadaki heyecan verici ve farklı çalışmalarıyla dikkat çeken sanatçılarla işbirliği yapmak ve içerisini yaratıcılıkla doldurmak adına, Absolut şişesi boş bir tuvale, yani ABSOLUT BLANK'e dönüşüyor. Farklı disiplinlerden gelen bu sanatçıların, boş beyaz tuvalin içini olağanüstü bir sanata dönüştürdükleri projede şu an 16 sanatçı, yer alıyor. Resimden heykel boyamaya, baskı yapımından film yapımına, elektrik sanatlarından dijital sanatlara kadar farklı sanat dallarını kullanıyorlar. Sanat eserleri arasında, UVA'nın ışık enstalasyonları, Mario Wagner'in eserleri, Dave Kinsey ve Robert Mars'ın renkli resimleri, Good Wives ve Warriors'ın super detaylı çalışmaları yer alıyor. İstanbul'daki davette yetenekli ve heyecan verici video art'lara imza atan yönetmen Carlos Casas, 3 boyutlu animasyonlarıyla adını duyurmaya başlayan Remi Dessinges, ilüstrasyon/animasyon sanatçıları Rokkas vs. Sukkas, 3D Animation sanatçıları Room 218 ve ''live documentation'' sanatçısı Alican Aktürk yer alacak.

İşte ABSOLUT BLANK'e katılan sanatçılar: Adhemas Batista, Aestethic Apparatus, Brett Amory, Dave Kinsey, David Bray, Eduardo Recife, Fernando Chamarelli, Good Wives & Warriors, Jeremy Fish, Ludovica Gioscia, Mario Wagner, Morning Breath, Robert Mars, Sam Flores, Thomas Doyle, UVA, Will Barras, Zac Freeman.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Değişimin Başlangıcı Absolut Blank - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement