Dekorasyonla İlgilenen Herkesin Bilmesi Gereken 8 Yeni Nesil Kural - Son Dakika
Emlak

Dekorasyonla İlgilenen Herkesin Bilmesi Gereken 8 Yeni Nesil Kural

Dekorasyonla İlgilenen Herkesin Bilmesi Gereken 8 Yeni Nesil Kural

Evinizin kusursuz ve dekorasyon trendlerine uygun mu olmasını istiyorsunuz? Bu yazımızda dekorasyonla ilgilenen ve yaşam alanlarını güzelleştirmek için çabalayan okurlarımıza profesyonel dekoratör ve mimarların sıklıkla uyguladığı yeni nesil dekorasyon kurallarından bahsedeceğiz. Aslında hepsi çok kolay, pratik ve uygulanabilir… 1.Mix & match Modeller III Eren Öztekin Tasarım   Farklı dönemlere ait tasarımların dekorasyonda bir araya getirilmesinin her zaman kolayca yapılabilecek bir iş olmadığının farkındayız ama bu akım son yılların en gözde

19.07.2018 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evinizin kusursuz ve dekorasyon trendlerine uygun mu olmasını istiyorsunuz? Bu yazımızda dekorasyonla ilgilenen ve yaşam alanlarını güzelleştirmek için çabalayan okurlarımıza profesyonel dekoratör ve mimarların sıklıkla uyguladığı yeni nesil dekorasyon kurallarından bahsedeceğiz. Aslında hepsi çok kolay, pratik ve uygulanabilir…

1.Mix & match

Farklı dönemlere ait tasarımların dekorasyonda bir araya getirilmesinin her zaman kolayca yapılabilecek bir iş olmadığının farkındayız ama bu akım son yılların en gözde dekorasyon akımı oluğu için denemeye değer! Türkçeye Karıştır & uydur olarak çevirebileceğimiz mix&match akımı yalnızca dekorasyonda değil giyim modasında da kendini gösteriyor. Bu akıma göre farklı tarzlar, farklı dönemde üretilmiş mobilya tasarımları, birbirleriyle uyumsuz gibi görünen renkler ve farklı desenler bir araya geliyor ve kontrastın ve farklılığın akıcılığı ile modern bir estetik sunuyorlar.

2.Mobilyasız alanlarda duvarları kullanmak

Evlerimizin her bir metrekaresinde ilgi çekici mobilyalar bulunmuyor elbette. Antre alanları, banyolar, koridorlar gibi mobilyaya ihtiyaç duyulmayan alanları sıkıcı mı buluyorsunuz? O halde duvarları kullanın. Duvarlarda renk ve motifler kullanarak bomboş bir odayı bile ilgi çekici hale getirmek mümkün.

3.Benzersiz, fabrikasyon olmayan ürünler arayın

Bir evi en güzel mobilyalarla donatabilir, en pahalı aksesuarlarla süsleyebilirsiniz… Ama dekorasyonlarda çarpıcılık ögesi her zaman nadir olanın, sıra dışı olanın öne çıkmasıdır. Bunun için her zaman odalarınıza en az bir benzersiz ve fabrikasyon olmayan aksesuar, süs, el işi ürün yerleştirin. Kendi ellerinizle yaptığınız bir resim de olabilir bu, ikinci el dükkanlardan bulduğunuz, artık kullanılmayan çok eski bir sandalye de… Önemli olan, aynı şeyi başka bir mekanda görme ihtimalinizin çok çok düşük olması.

4.Doğallık ekleyin

Evinizin yapay ve sıkıcı bir yaşam alanına dönüşmesini istemiyorsanız mutlaka doğadan bir şeyleri evinize davet etmeniz gerekir. Yeşil bitkiler, vazoda rengarenk çiçekler, dallardan yapılan bir süsü, deniz kabukları ile süslenmiş bir aksesuar… Kısacası size dışarıdaki muazzam doğayı hatırlatacak, o doğadan bir parça olan herhangi bir şey…

5.Konforunuzdan ödün vermeyin

Eskiden estetik ve dekorasyon anlayışı biraz daha farklıymış ama bugünün modern dünyasında artık güzelliği konfor belirliyor. Dolayısıyla evlerimiz için mobilya satın alırken ödün vermememiz gereken ilk şey rahatımız. İki koltuk takımı arasında kararsız mı kaldınız? Daha güzel görünene değil, daha rahat ve konforlu olana yönelin.

6.Yenisini satın almak yerine yenilemeyi deneyin

Bugünlerde hem insanlar, hem ekonomi, hem de dünyamız için toplumsal olarak azaltmaya çalıştığımız şeylerin başında tüketim geliyor. Bunun için de eskiden olduğu gibi mobilya yenilemek yerine eski mobilyaları yenileyerek yeniden kullanmak dekorasyon trendlerinin başında geliyor.

7.İnterneti ve teknolojiyi kullanın

Evinizi dizayn ederken çağımızın nimetlerinden faydalanmak gerek değil mi? Bir mobilya satın alacaksanız, ya da duvar dekorasyonunuz hakkında farklı fikirler arıyorsanız mağazalarda aramak yerine internetin altını üstüne getirerek binlerce fikir ve ürün arasında gezinebilir ve aklınızdaki tasarımı netleştirebilirsiniz.

8.Azar azar dekorasyon

Yeni evlenecek ve sıfırdan ev döşeyecekler hariç, halihazırda yaşadığınız evin dekorasyonunu değiştirmek istiyorsanız size tüm dekorasyonu aynı anda değiştirmemenizi tavsiye ederiz.

Önce bir koltuğu, birkaç ay sonra duvar dekorasyonunu, sonra yemek masasını değiştirirseniz, hem yenilik süreci çok daha uzun sürecek, bu da kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır; hem de dekorasyonda karar vermeniz şeylere yaşam alanlarınız hayatın içinde akarken kendileri karar verecek ve çok daha iyi bir tasarım ortaya çıkacaktır. Kısacası yaşanmışlıkları da dekorasyona katmış olacaksınız. Acele etmeye değmez!

Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Dekorasyonla İlgilenen Herkesin Bilmesi Gereken 8 Yeni Nesil Kural - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement