Delimonti Peynirin Duayeni İlhan Koçulu'yu Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Delimonti Peynirin Duayeni İlhan Koçulu'yu Ağırladı

26 Nisan Salı günü Adnan Şahin ve İlhan Koçulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Peynirden Peynir Yapma Atölyesi"nde evlerinde kolayca ve damak zevklerine göre peynir yapmanın yöntemlerini öğrendiler.

29.04.2016 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gastronomi market ve restoran konseptini aynı çatı altında bir araya getiren Delimonti, ZUBİZU üyelerine özel olarak gerçekleştirilen etkinlikte peynir severleri peynirin duayeni İlhan Koçulu ile buluşturdu.

Türkiye'de peynirin duayeni kabul edilen İlhan Koçulu'nun Anadolu'dan hikâyelerle süslediği atölye çalışmasında, peynirin tarihçesinden farklı peynir türlerine, peynirin faydalarından yerel kültürlerle ilişkisine kadar geniş bir yelpazede sohbetler gerçekleştirildi. Koçulu, geleneksel peynirlerin tanımı, yararları, hikayeleri ve uygulama yöntemlerinden de bahsetti. Evlerde peynir yapmanın kolay olduğunu, kestirme ve mayalama yöntemini anlatan İlhan Koçulu, uygulama yapılacak Karaman Divle Obruk Peyniri, Kars Gravyer Peyniri, Malakan Peyniri ve Kars Eski Kaşar peynirleri hakkında bilgiler verdi. Katılımcılar ve İlhan Koçulu arasında soru cevap şeklinde geçen sohbet, katılımcıların anekdotlarıyla renklendi.

Keyifli ve sohbet tadında geçen bilgilendirmenin ardından ZUBİZU üyeleri ve bloggerlar önce peynirden peynir yapma uygulamasında, ardından sütten peynir yapma uygulamasında kendi damak zevklerine göre peynirlerini ürettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Delimonti Peynirin Duayeni İlhan Koçulu'yu Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement