Demir Çelik İşçilerinden Olaylı Maaş Eylemi - Son Dakika
Güncel

Demir Çelik İşçilerinden Olaylı Maaş Eylemi

Demir Çelik İşçilerinden Olaylı Maaş Eylemi

SİDEMİR'de çalışan bir grup işçi 3 aylık maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle kent meydanında eylem yaptı.

22.12.2012 09:11  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan bir grup işçi 3 aylık maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle kent meydanında eylem yaptı. Zaman zaman polisin müdahele ettiği işçiler, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi ile görüştükten sonra dağıldı.

Kent merkezine 20 kilometre mesafedeki SİDEMİR'de çalışan yaklaşık 200 işçi 3 aylık maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapmak için kent merkezindeki Saraybosna Parkı'nda toplandı. İşçiler buradan kent meydanına yürüdü. Hükümet Meydanında toplanan işçiler polis koridoruna alınarak taşkınlık yapmamaları konusunda uyarıldı. Sloganlar atarak maaşlarının ödenmesini isteyen işçilerden bir grup daha sonra Vali Vekili Veysel Çiftçi ile görüşmek için valiliğe gitti. Vali vekili Veysel Çiftçi ile görüşen işçiler sorunlarını anlatarak maaşlarının ödenmesi konusunda yardım istedi.

SİDEMİR Genel Müdürü Tolga Demirel'i telefon ile arayan Vali Vekili Veysel Çiftçi işçilerin maaş sorunlarının çözülmesini istedi. İşveren, vali vekiline işçilerin alacakları parayı aralık ayı içerisinde belirlenen tarihlerde 3 eşit taksit halinde ödeneceği sözünü verdi. Haberi alan işçiler meydana gelerek durumu diğer işçi arkadaşlarına anlattı. Ancak bu ödeme planını kabul etmeyen işçiler meydanda eylemlerine devam etti. Maaşlarının tamamının ödeme sözü verilmeden eylemlerine son vermeyeceklerini söyleyen işçiler, ikinci kez vali vekili Veysel Çiftçi ile görüşmek için valilik binasına gitti.

BİBER GAZLI MÜDAHALE

Bu sırada halay çeken işçilere destek vermek için meydana gelen bir grup üniversite öğrencisi ile polis arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan bu gerginlik sonucu çevik kuvvet ekipleri gruba biber gazı ile müdahale etti. Gazdan etkilenen bazı üniversite öğrencileri ile işçilerin bir kısmı baygınlık geçirdi. Öğrenciler ve işçiler getirilen limonlar ile yüzlerini ve gözlerine yıkadı. Fenalık geçiren bazı üniversite öğrencileri ve işçiler olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansları ile hastaneye götürüldü. Sıkılan biber gazından bazı polis memurlarının da etkilendiği görüldü. Polis ile işçiler arasında yaşanan gerginlik olay yerine gelen Emniyet Müdür Yardımcısı Emin Mergen'in araya girmesi ile yatıştı.

SÖZ ALINCA DAĞILDILAR

Vali vekili Veysel Çiftçi ile ikinci kez görüşerek işçilerin yanına gelen işçi temsilcisi Mahmut Kuzucu, "Valimiz şirketimiz genel müdürü ile görüştü. İçerde olan ekim ve kasım maaşlarımızın tamamen ödeneceği sözünü aldı. Bundan sonrada maaşlarımızın sıkıntısız bir şekilde ödeneceği teminatını verdi. Fabrikadan gelen faksı arkadaşlarımız ile paylaştık. Bunun üzerine burada yapmış olduğumuz eylem sona ermiştir" dedi.

Yaklaşık 4 saat meydanda bekleyen işçiler bu haberin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demir Çelik İşçilerinden Olaylı Maaş Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement