Demir Demirkan "BARIŞ Umudu" İçin Avustralya'da! - Son Dakika
Güncel

Demir Demirkan "BARIŞ Umudu" İçin Avustralya'da!

"Gelibolu Senfonisi"nin Avustralya prömiyeri; 24 Kasım 2015, Salı akşamı Brisbane kentinde Queensland Performing Arts Centre'da gerçekleşti!

24.11.2015 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Queensland Senfoni Orkestrası'nın "Gelibolu Senfonisi"ni seslendirdiği konsere; eserlerin bestecileri ile Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan devlet yetkililerinin yanı sıra, senfoninin "Barış Umudu" adlı bölümünü besteleyen Demir Demirkan da katıldı.

Avustralya devletinin 2005 – 2015 yılları arasında her yıl, Gelibolu'da savaşmış olan her milletten, Türkiye, Avustrulya ve Yeni Zelanda'dan dünyaca ünlü bestecilerle çalışarak oluşturduğu "Gelibolu Senfonisi" 10 mini eserden meydana geliyor. Senfoninin, 2005 yılında bestelenen "Barış Umudu" (Hope Of The Higher Heart) adlı ilk bölümü, başarılı müzisyen Demir Demirkan'ın imzasını taşıyor. Gelibolu Savaşı'nın, cesaret, fedakarlık ve trajedi dolu hikayesini müzikle anlatan "Gelibolu Senfonisi"nin bestecileri arasında ayrıca; Türkiye'den Omar Faruk Tekbilek, Kamran İnce, Avustralya'dan Graeme Koehne, Peter Sculthorpe, Elena Kats-Chernin, Andrew Schultz, Ross Edwards, Yeni Zelanda'dan ise Gareth Farr-Richard Nunns ve Ross Harris yer alıyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında İstanbul Aya İrini'de gerçekleştirilen dünya prömiyerinde "Gelibolu Senfonisi"; 60 kişilik İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün 40 kişilik korosu tarafından seslendirilmişti. Hem tarihi, hem de kültürel açıdan büyük önem taşıyan bu konser, canlı olarak kaydedilerek daha sonra bir DVD'ye dönüştürüldü.

"Gelibolu Senfonisi"nin 24 Kasım 2015, Salı akşamı Brisbane kentinde Queensland Performing Arts Centre'da gerçekleşen Avustralya prömiyerinde ise eserler; Jessica Cottis yönetimindeki Queensland Senfoni Orkestrası tarafından seslendirildi. Yoğun ilgi gören konsere; Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan devlet yetkililerinin yanı sıra, Demir Demirkan ve diğer eserlerin bestecileri de katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Demir Demirkan 'BARIŞ Umudu' İçin Avustralya'da! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement