Demir Ustası Baba, Oğlunun Şehit Haberini Hastanede Aldı - Son Dakika
Güncel

Demir Ustası Baba, Oğlunun Şehit Haberini Hastanede Aldı

Demir Ustası Baba, Oğlunun Şehit Haberini Hastanede Aldı

Hakkari'de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş 28 yaşındaki Gökhan Kurak'ın Karapınar beldesindeki baba ocağına ateş düştü.

02.11.2017 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş 28 yaşındaki Gökhan Kurak'ın Karapınar beldesindeki baba ocağına ateş düştü. Demirci ustası şehit babası, oğlunun acı haberini ise tedavi için gittiği Bartın'daki hastanede aldı. Şehidin kendine ev satın alarak ardından da düğün yapma hayali olduğu ortaya çıktı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen 6 askerden Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın, Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar beldesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. Demirci Ustası baba Sezgin Kurak, oğlunun acı haberini ise tedavi için gitti Bartın'daki hastanede aldı. Yakınları tarafından telefonla ulaşılan baba, acı haberi alır almaz Karapınar beldesine geldi.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen ile birlikte şehidin ailesine acı haberi aldı. İki evladından birini şehit veren anne Bahriye Kurak, sinir krizleri geçirdi. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışan anne Bahriye Kurak, fenalaşarak 112 ambulansıyla Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaymakam Serkan Keçeli ile evinin önünde oturan baba Sezgin Kurak, "Orada 7-8 şehit varmış. Yazık günah değil mi? Kökünü (teröristlerin) kazıyacaksın kökünü" diye tepki gösterdi.

ŞEHİTTEN GERİYE KEMAN ÇALDIĞI GÖRÜNTÜLER KALDI

Uzman Çavuş Gökhan Kurak'tan geriye ise 2013 yılında bir düğünde çekilen görüntüler kaldı. Sosyal medya hesabına yüklenen video görüntülerde ise şehit Gökhan Kurak keman çalarken bir yakını ise şarkı söylüyor.

"EV ALACAKTI, DÜĞÜN HAYALİ VARDI"

Şehit asker ile uzman çavuşluğa birlikte başvurduklarını anlatan 27 yaşındaki Uğur Kara, şehit Gökhan Kurak ile en son bir ay önce görüştüklerini anlattı. Şehidin önce kendisine ait bir ev satın alma ardından da düğün yapma hayali olduğunu anlatan Kara, "Gökhan ile birlikte uzman çavuşluk için beraber başvuru yaptık. O Tuzla'ya okula gitti. Ben ise Amasya'da eğitim aldım. O Doğu'da görev yapmaya başladı, ben ise Tekirdağ'da görev yaptım. Beraber başvurmuştuk. Evrakları bile beraber hazırladık. İzinlere geldiğinde görüşüyorduk. Kendisi izne geldiğinde sevgilisi vardı. Evlenecekti, hayalleri vardı. Kendine ait evinin olmasını istiyordu. Ev satın almak istiyordu" dedi.

"DÜĞÜNÜMDE KEMAN ÇALDI, BEN DE ONUN DÜĞÜNÜNDE YARDIM EDECEKTİM"

Uzman çavuşluğa başvurmadan önce Gökhan Kurak'ın düğünlerde keman, saz, org çaldığını hatırlatan Uğur Kara, düğününde de şehidin keman çaldığını anlattı. Kara, "Burada uzman çavuş olmadan önce düğünlerde saz, keman, bağlama çalardı. Şarkı söylerdi. Hatta benim düğünüme de Gökhan geldi. Saz çaldı, org çaldı. Her izne geldiğinde görüşürdük. En son yaklaşık bir ay falan oldu. Düğün yapmak için en son izin alacaktı. Artık nasip olmadı. Gitti ve bir daha göremedik. Şehit haberini aldım, inanamadım. Daha bir ay önce yanımdaydı. Henüz kız isteme olmadıydı. Arkadaş çevremizde konuşuyorduk. Çünkü ben evlendim o benim düğünümde saz çaldı. Evlendiğinde de ben ona yardımcı olacaktım. Öyle konuşuyorduk. Şehitlik falan aklında yoktu. Mesleğini de severdi. Kardeşi de tercih yapmak istedi. Ailesi ise istemedi. Kardeşinin yanlarında olmasını istediler" diye konuştu.

Öte yandan şehidin kardeşi Uğur Kurak'ın da uzman çavuşluğa başvurmak istediğini ancak ailesinin bunu kabul etmediği öğrenildi. Şehidin ise 2014 yılında uzman çavuşluğa başladığı, Doğu görevinin bitmesine ise 6 ay kaldığı öğrenildi.

ŞEHİT EVİNİN ÖNÜNE ÇAKIL DOLGUSU

Öte yandan acı haberi alan aile yakınları iki katlı evlerinin önünde oturarak taziyeleri kabul etti. Bu sırada bir kepçeye yüklenen çakıl, şehidin ailesinin evinin önüne dökülerek dolgu yapıldı. Şehidin cenazesinin ise yarın öğlen namazını müteakiben Karapınar köyünde defnedilmesi bekleniyor.

(Onur Altındağ - Barış Doğan/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Demir Ustası Baba, Oğlunun Şehit Haberini Hastanede Aldı - Son Dakika

  • Türk Gençleri Savunma ve Havacılıkta Başarı Hikayesi Yazıyor
    14:09 Türk Gençleri Savunma ve Havacılıkta Başarı Hikayesi Yazıyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin son 20 yılda savunma ve havacılıkta büyük bir başarı hikayesi ortaya koyduğunu belirtti. Türk gençlerinin önündeki engeller kaldırıldığında dünyanın en iyi teknolojilerini geliştirebileceklerini gösterdiklerini vurgulayan Kacır, Türkiye'nin iftihar kaynağı projelerin genç mühendisler tarafından geliştirildiğini söyledi. Ayrıca, Bakan Kacır, Türk gençliğiyle birlikte yeni başarı hikayelerini sürdürmek istediklerini ve uzayda da daha geniş bir ekosistem inşa etmek için çalıştıklarını belirtti.

  • DÜ'de Türk Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi
    14:09 DÜ'de Türk Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi

    Düzce Üniversitesi'nde Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü tarafından düzenlenen Türk Tasavvuf Müziği konserinde, tasavvuf eserleri seslendirildi. Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi. Konserde Rektör Yardımcısı, Genel Sekreter, Dekan, akademik ve idari personel ile öğrenciler de yer aldı.

  • Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in bağımsız adaylık kararı tartışma yarattı
    14:06 Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in bağımsız adaylık kararı tartışma yarattı

    Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in 31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterilmemesi sonrası bağımsız aday olarak katılma kararı alması ve CHP'nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu'nun açıklamaları tartışma yarattı.

  • Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi
    14:05 Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi

    Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, MÜSİAD Antalya Başkan'ı Ali Akçay ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Kazakistan'ın potansiyel yatırım alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkonsolos Kanafeyev, Kazakistan'ın stratejik konumu, büyük pazarlara erişim kolaylığı, yatırım teşvikleri, doğal rezervleri ve Astana Uluslararası Finans Merkezi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Görüşme sonunda Başkonsolos Kanafeyev, MÜSİAD Antalya yönetimini Kazakistan'a davet etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
    14:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.

  • CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi
    14:04 CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi

    CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, emeklilere yönelik açıklamalarda bulunarak, Pamukkale Belediyesi'nin emeklilere sosyal ve ekonomik destekler sağlayacağını belirtti.

  • Cumhur İttifakı adayı Tosun, Bodrum'da kıyı işgaline son verecek
    14:02 Cumhur İttifakı adayı Tosun, Bodrum'da kıyı işgaline son verecek

    Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, hazırladığı kıyı kenar projesi ile hem Bodrumluları yeniden denizle buluşturacak, hem de sahillerdeki işgallere son verecek.


Advertisement