Demiraslan Anayasa Değişikliğini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Demiraslan Anayasa Değişikliğini Anlattı

Demiraslan Anayasa Değişikliğini Anlattı

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ve il teşkilat yönetimi ile birlikte 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında halkla iletişime ara vermeden görüşmelere devam ediyor.

31.03.2017 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ve il teşkilat yönetimi ile birlikte 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında halkla iletişime ara vermeden görüşmelere devam ediyor. Başkan Demiraslan gittiği her yerde Anayasa değişikliklerini madde madde anlatıyor.

AK Parti İl Başkanı Av.Hasan Demiraslan, Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Av.Belgin Uygur, Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir ve teşkilatı üyeleri, vatandaşlarla bir araya gelerek referandum çalışmalarını sürdürüyor. Balıklı mahallesinde Yeni Anayasa değişiklik maddelerini tek tek anlatan Demiraslan, tek adamlık iddiaları, seçilme yaşının indirilmesinin nedenleri ve milletvekili sayılarının arttırılması konusunda açıklamalarda bulundu.

15 yıllık AK Parti iktidarından önce ülke yönetiminde yaşanan çıkmazların ülkeyi çok kötü durumlara sürüklediğini belirten Demiraslan, "Halk oylaması neden önemli? 15 sene öncesine baktığımızda kötü günler geçirdik. Koalisyon dönemlerinde yaşanan sorunları, anayasa kitapçığı krizini unutmayalım. Bu durum dönemin siyasi liderlerinin suçlu olduğu anlamına gelmez. Bu krizlere sebep olan bir suçlu aranacaksa o da sistemin kendisidir" dedi.

AK Parti'nin iktidara geldikten sonra hızlı yol almayı başarabildiğini söyleyen Demiraslan, "Hastaneler, yollar barajlar, köprüler yapıldı. Hepsi halkımızın güven ve refah içinde yaşayabilmesi adına gerçekleştirilmiş projeler. Hamd olsun öncesinden daha güçlüyüz.Biz güçlü olduğumuz sürece ayakta kalabiliriz. Bakın Ortadoğu'daki büyük projeyi güçlü Türkiye bozdu. Gezi olaylarını, 15 Temmuz'u denediler ama başaramadılar. Hep beraber birlik olduk memleketimize sahip çıktık. 16 Nisan'da böyle görülmeli. Millet olarak tekrardan birlik olup, bizim üzerimize oynayanlara gereken cevabı vermeliyiz. Bu halk oylaması kolay elde edilecek bir olay değil. MHP'nin desteğiyle de bu noktalara geldik.7 Haziran'da 1 Kasım'ın telafisi oldu ama 5 aylık süreçte neler kaybettik. O günlere artık dönmeyelim" şeklinde konuştu.

Yeni sistemde tek adamlığın söz konusu olmadığına dikkat çeken AK Parti Balıkesir İl Başkanı Av. Hasan Demiraslan, "Yeni sistemde Cumhurbaşkanı olarak kimi seçtiysek bu memleketi 5 sene yönetecek. 5 yıl sonra beğendiysek, 5 yıl daha devam edeceğiz. Tek adamlık değildir bu. Tek adam arıyorsak şu anki Anayasada tek adam Cumhurbaşkanı. Yetkileri buna müsait ama sorumluluğu yok. Yeni sistemde Cumhurbaşkanında yetki de var sorumlulukta" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demiraslan Anayasa Değişikliğini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement