Demirel: ''Bilgi Olmadan Şüphelere Kapılmak Çok Yanlıştır'' - Son Dakika
Güncel

Demirel: ''Bilgi Olmadan Şüphelere Kapılmak Çok Yanlıştır''

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, son günlerdeki ''çete'' hadiselerinin içerisine karışmış olanların kim olduğunu, neden ve nasıl karıştığını bilmeden devletin en büyük kurumu hakkında, kurumun itibarını sarsacak birtakım şüphelere kapılmanın çok yanlış olduğunu söyledi.

03.06.2006 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, son günlerdeki ''çete'' hadiselerinin içerisine karışmış olanların kim olduğunu, neden ve nasıl karıştığını bilmeden devletin en büyük kurumu hakkında, kurumun itibarını sarsacak birtakım şüphelere kapılmanın çok yanlış olduğunu söyledi.

Demirel, Gülbirlik'in Isparta gülünden ürettiği kozmetik ürünlerini pazarlayacak mağazasının açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Süleyman Demirel, ''Son günlerdeki çete operasyonlarını nasıl değerlendiriyorsunuz. Türkiye nereye gidiyor'' şeklindeki soru üzerine, Türkiye'nin yolunda devam ettiğini, kaygılanmaya gerek olmadığını söyledi. ''Bütün bunların heyecan yarattığını biliyorum. Yaratması da doğaldır'' diyen Demirel, ancak Türkiye'nin geleceği hakkında şüpheye düşmeye gerek olmadığını ifade etti.

''Çetelerin içinde asker olması bir endişenin işareti mi'' şeklindeki soru üzerine de Demirel şunları söyledi:

''Hayır. Mesele şudur: Asker dediğiniz şey 150 bin subay ve astsubay bulunan büyük bir teşkilattır. Bu hadiselerin içerisine karışmış olanların henüz kim olduğunu, neden karıştığını, nasıl karıştığını bilmeden devletin en büyük kurumu hakkında ve bu kurumun itibarını sarsacak birtakım şüphelere kapılmak çok yanlıştır. O zaman kendimize hizmet etmiş olmayız, Türkiye'yi zaaf içinde görmek isteyenlere hizmet etmiş oluruz. Bunların münferit hadiseler olduğunu ve tamamen bireysel olduğunu ve kurumun itibariyle hiçbir alakası olmayacağını, üniforma ile hiçbir alakası olmayacağını herkes kabul etmelidir.''

Demirel, ''Devleti yönetenler,bize karşı komplo var diyorlar. Bu nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusuna ise ''Bunu diyenler o komplonun ne olduğunu söylemek mecburiyetindedir. Söylememeleri halinde, bu, devlete karşı yapılmış bir iftira olur. Devleti yönetenlerin böyle bir iftira yapmaya hakları yoktur'' yanıtını verdi.

Süleyman demirel, erken seçimin gerekli olup olmadığı yolundaki bir soru üzerine ise ülkenin bunalması ve göz gözü görmez hale gelmesi durumunda yapılacak işin ''ört ki ölem'' olamayacağını ifade etti.

''Şu anda öyle bir durum var mı'' sorusuna ise Demirel, ''Şu anda bir gerginlik var ama sadece benim taktirimle olacak şey değil parlamentonun işidir'' yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demirel: ''Bilgi Olmadan Şüphelere Kapılmak Çok Yanlıştır'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement