Demirel'den Balbay'a geçmiş olsun telefonu - Son Dakika
Güncel

Demirel'den Balbay'a geçmiş olsun telefonu

Demirel\'den Balbay\'a geçmiş olsun telefonu

Cezaevinden tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Cinnah Caddesi'nde bulunan çalıştığı Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti. Balbay, ilk olarak gazetenin yazarı Cüneyt Arcayürek ile...

10.12.2013 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezaevinden tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Cinnah Caddesi'nde bulunan çalıştığı Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti. Balbay, ilk olarak gazetenin yazarı Cüneyt Arcayürek ile bir süre görüştü.

Okurlarıyla ve gazete çalışanlarıyla buluşan Balbay, burada düzenlediği basın toplantısında, içeride kendisini en çok ayakta tutanların başında aldığı "mektupların ve toplumun uyanmasının" geldiğini söyledi.

Balbay, "Beş yıl boyunca yazdıklarım ortada, hiçbir zaman umudumu kesmedim. Benim çok sevdiğim bir Anadolu sözü var, 'umutsuzluk, yalnızlıktan doğar' diye. İnsan kendisini yalnız hissettikçe umutsuzlaşır. Olabildiğince perdesiz konuşacağım sizinle, zaman zaman yalnız hissettim ama hiç kalıcı bir yalnızlık değildi bu. Sonunda hep o beklediğim sesi, uyanışı görüm. Bu halkla çok şey yapılır içeride bir kez daha tanık oldum" diye konuştu.

"Siyaseti de olabildiğince iyi yapmaya çalışacağım" diyen Balbay, "Bundan sonra siyasette varım. Haddimi biliyorum, neyi ne kadar yapacağımı biliyorum ama ilk yapacağım şey şu olacak; bir ucundan ben tutacağım" ifadesini kullandı.

Yaklaşan yerel seçimler olduğunu ve çağırmaları durumunda adaylara destek ziyaretleri gerçekleştireceğini vurgulayan Balbay, şöyle devam etti:

"Başta İzmir olmak üzere, her belediye başkan adayının yardımcısı ben olacağım. Ne olursa olsun bu ülkede çok şey yapabileceğimize inanıyorum. Bir planınız yoksa, başkalarının planının parçası olursunuz, biz Türkiye olarak, bir plan yapamadık. Ama başkalarının planının parçası da olmadık. Böyle bir yerdeyiz, hep beraber bir plan yapabilecek güçteyiz. Bunun kanıtı nedir diye sorarsanız bana? Gezi'dir. O Gezi ruhunun içerideki yansısını, size anlatamam. Bugün 10 Aralık İnsan Hakları Günü, bazen benim dilim sürçer, 'İnsan Haklamaları Günü' derim. Ama artık onun olmayacağının, ona karşı durulabileceğinin kanıtı var. Gerçekten bir uyanış var. 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde bundan sonra artık özgürlükler konuşulsun diyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demirel'den Balbay'a geçmiş olsun telefonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement