Demiri için yakılan kanepeden sıçrayan kıvılcımlar orman yangınına sebep oldu - Son Dakika
3.Sayfa

Demiri için yakılan kanepeden sıçrayan kıvılcımlar orman yangınına sebep oldu

Edirne'nin Keşan ilçesinde, hurda demirleri yakılan kanepeden sıçrayan kıvılcımlar ormanlık alana sıçradı. Ağaçların yandığını gören şüpheliler olay yerinden uzaklaşırken, yangın ekiplerin 30 dakikalık müdahalesiyle söndürüldü.

06.08.2020 17:12  Güncelleme: 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı Mecidiye köyünde, hurda demirleri için yakılan kanepeden sıçrayan kıvılcımlar ormanlık alanda yangına neden oldu. Yangın, ekiplerin 30 dakikalık müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alınarak, söndürüldü.

KANEPEDEN ÇIKAN KIVILCIMLAR ORMANA SIÇRADI

Olay, saat 14.00 sıralarında Mecidiye köyünde çöplerin toplandığı alanda meydana geldi. Henüz kimliği belirlenemeyen şüpheliler, çevre köylerin çöplerinin toplandığı alandaki kanepeyi, hurda demirini almak için ateşe verdi. Kanepeden çıkan kıvılcımlar kısa süre sonra rüzgarın da etkisiyle çevredeki ormana sıçradı. Ağaçların yanmaya başladığını gören şüpheliler ise olay yerinden kaçtı. Yangını gören vatandaşlar durumu ekiplere bildirdi.

Demiri için kanepeyi yaktılar, alevler ormana sıçradı

30 DAKİKALIK MÜDAHALE SONUCU KONTROL ALTINA ALINDI

İhbar üzerine bölgeye Keşan Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 2 yangın söndürme helikopteri, 4 arazöz, 2 su ikmal aracı ve Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı 4 itfaiye aracı sevk edildi. Yangın, ekiplerin havadan ve karadan yaptığı 30 dakikalık müdahale sonucu kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yangın nedeniyle ormanlık alan zarar gördü. Jandarma, kaçan şüphelilerin tespit edilerek, yakalanması için çalışma başlattı.

Demiri için kanepeyi yaktılar, alevler ormana sıçradı
Demiri için yakılan kanepeden sıçrayan kıvılcımlar orman yangınına sebep oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Demiri için yakılan kanepeden sıçrayan kıvılcımlar orman yangınına sebep oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Fenerist: Yokluk böyle bisey iste 2 0 Yanıtla
  • Yayıkayran: Verin 6 ay hapsbunlara para cezası kessen parasıda yoktur 0 0 Yanıtla ...: orman cezalarının affı yok 0 0
  • çulsuz: vicdansızlar 0 0 Yanıtla
  • ahmet: cehalet ve gayri ciddiyetten dolayi milli servetlerimiz yok oluyor bir daha ayni duzeye gelmesi icin yillar gerekiyor toplumumuz maalesef umursamaz bir toplum daha bilincli ve ciddi olursak ormanlarimizi kendi malimiz gibi koruyabilirsek hic bir sey olmaz 0 0 Yanıtla
  • Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi
    19:03 Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan olaylara ilişkin mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İstiklal Marşı'nın okunmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları üzerine müfettişler görevlendirildi. Diyarbakır Belediyesi'nin Türk bayrağını kaldırması sosyal medyada büyük tepki çekti.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.


Advertisement