"Demirkent Ödülleri" Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Ekonomi

"Demirkent Ödülleri" Sahiplerini Buldu

"Demirkent Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Dünya Şirketler Grubu kurucusu Nezih Demirkent ve eşi Prof.Dr.Işın Demirkent adına verilen "Demirkent Ödülleri" sahiplerini buldu.

21.05.2012 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Şirketler Grubu kurucusu Nezih Demirkent ve eşi Prof. Dr. Işın Demirkent adına verilen "Demirkent Ödülleri" sahiplerini buldu.

Ödül töreninde konuşan Demirkent Ödülleri Genel Sekreteri Rüştü Bozkurt, insanları diğer canlılardan ayıran özelliklerden birincisinin "Dünya bir gündür o da bugündür" algısının çok ötesine gitmek, gelecek için değerler üretmeyi bilmek olduğunu söyledi.

İkinci özelliğin ise "alın teri ve akıl teri harcayarak gelecek nesillere eser bırakanları saygıyla anıp vefa duygusuna sahip çıkmak" olduğunu kaydeden Bozkurt, ödüllerinin insani özellikleri daha ileri, daha etkin, daha anlamlı noktaya taşımak için verildiğini belirtti. Bozkurt, ödüllerin ortak bir çabanın sonucu olduğunu vurgulayarak, bu süreçte katkısı olan herkese teşekkür etti.

-Ödüller-

Geçen yıl itibariyle "Demirkent Ödülleri" adı altında tek bir çatıda toplanan ödüller, "medya", "tarih" ve "sosyal sorumluluk" alanlarında topluma değer katmaya devam edenleri özendirmeyi ve onların gelişmesine ve ilerlemesine katkı yapmayı amaçlıyor.

Farklı jürilerin 3 alanda da değerlendirme yaptığı ödüller kapsamında

"medya" kategorisinde 5 ayrı ödül verildi.

Ulusal Yazılı Medya Ödülü'nü Radikal Gazetesi'nden Hasan Benli "Akla Ziyan Karar" başlıklı haberiyle, Yerel Yazılı Medya Ödülü'nü Haber Ekspres Gazetesi'nden Merve Has "Para için ilaç kobaylığı yapan öğrenciler var" başlıklı haberiyle, Görsel Ulusal Medya Ödülü'nü Show TV'den Muhabir Burak Ersemiz ve Kameraman Deniz Pirinçciler "2. Van Depremi'nde Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nden aktardıkları görüntülerle", Görsel Yerel Medya Ödülü'nü Kanal 35'ten Ezgi Saracoğlu "Engelli kadına sığınma hakkı yok" başlıklı haberiyle alırken, "Medya Etiği Onur Ödülü"ne Habertürk Gazetesi Yazarı Umur Talu layık görüldü.

"Tarih" kategorisinde verilen tek ödül, " Türkiye'de Gazetecilik Mesleğine İlişkin Örgütlenmeler" başlıklı çalışmasıyla Tahir Olcay Kıraç ve "Akkoyunlu Devleti Tarihi" çalışmasıyla Kazım Paydaş arasında paylaştırıldı.

"Sosyal Sorumluluk" dalındaki ödülü ise "Bir Usta, Bin Usta" projesiyle Anadolu Sigorta almaya hak kazandı.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Demirkent Ödülleri' Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement