Demirtaş Kandil'e Çıkacağı Sırada, Hava Operasyonu Düzenlenmiş! - Son Dakika
Güncel

Demirtaş Kandil'e Çıkacağı Sırada, Hava Operasyonu Düzenlenmiş!

Demirtaş Kandil\'e Çıkacağı Sırada, Hava Operasyonu Düzenlenmiş!

"Kandil ile yeniden temasa geçtiğimizi hükümet biliyor" diyen Selahattin Demirtaş'ın, Kandil'e çıkacağı sırada TSK'nın hava operasyonu düzenlediği ortaya çıktı.

21.04.2016 11:19  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Yakın zamanda daha birkaç ay önce bir kez daha diyalog için, bir kez daha masaya dönüş için Kandil ile temasa geçtiğimizi hükümet biliyor. Bunun için uğraştığımızı hükümet biliyor. Fakat bunu reddeden hükümetin kendisidir" dediği görüşmenin detaylarına DHA muhabiri ulaştı.

KANDİL'E ÇIKACAĞI SIRADA, TSK BOMBA YAĞDIRMIŞ

Demirtaş'ın ABD'de 1 hafta temaslarda bulunup daha sonra partisinin kampına katıldıktan sonra 7 Aralık 2015 tarihinde HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile Irak'ın Süleymaniye kentine geçtiği ve burada Kandil'e çıkıp KCK yöneticileri ile görüşmeye hazırlanırken aynı gün Kandil'in bombalanması nedeniyle apar topar Türkiye'ye döndüğü ortaya çıktı.


"KANDİL İLE TEMASA GEÇTİĞİMİZİ HÜKÜMET BİLİYOR"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İstanbul'da Cizre raporunu açıkladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Silahsız çözüm yollarını tüm gelişmelere rağmen denemeye ve zorlamaya çalıştıklarını belirten Demirtaş, şöyle dedi:

"Burada ilk defa açıklamış olacağım; Hükümet şunu çok iyi biliyor. Yakın zamanda daha birkaç ay önce bir kez daha diyalog için, bir kez daha masaya dönüş için Kandil ile temasa geçtiğimizi hükümet biliyor. Bunun için uğraştığımızı hükümet biliyor. Fakat bunu reddeden hükümetin kendisidir. Biz bunu tekrarlayacağız. Fırsat bulduğumuz her aşamada diyaloğu tekrar başlatmak için iki tarafı da zorlayacağız ama Kandil, görüşmeye hazır olduğunu söylerken, Ankara'dakiler, 'Asla masaya dönüş yok, müzakere olmayacak, süreç diye bir şey olmayacak' dedikleri müddetçe tek taraflı masa mı kurulur? Barış politikaları için hükümeti zorlamamız, ikna etmemiz lazım."

"ARŞİV TARAMASI YAPIN BULURSUNUZ" DEDİ, GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Demirtaş, gazetecilerin sözü edilen temasın zamanına ilişkin sorusuna, "Birkaç ay önce diyelim. Tam tarih için bir arşiv taraması yapsanız bulursunuz" yanıtı verdi.

Demirtaş'ın hükümetin bildiğini söylediği Kandil teması ile ilgili detaylarına ise DHA muhabiri ulaştı. Geçtiğimiz Aralık ayı başında Amerika'ya giden ve 1 haftaya yakın temaslarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Ankara'da partisinin kampına katıldıktan sonra gece uçakla Diyarbakır'a geldiği ve buradan karayolu ile Habur sınır kapısı üzerinden Irak'a geçtiği ortaya çıktı. 8 Aralık'ta Süleymaniye'ye geçen Demirtaş yanında bulunan HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile Kandil'e çıkmaya hazırlanırken Kandil, aynı gün Türk savaş uçakları tarafından bombalandı.

Kandil'de KCK yöneticileri ile görüşmeye hazırlanan Demirtaş ve Kürkçü'nün, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hava operasyonunun ardından apar topar Türkiye'ye döndükleri ortaya çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş Kandil'e Çıkacağı Sırada, Hava Operasyonu Düzenlenmiş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • limon: Adam gibi adam sorunuza gitsin fasizanlarlar 9 29 Yanıtla
  • gakkoş: Mirzo camileri yak kuranı yak peygamber Efendimiz in karakatürünü Diyarbakırda as yok yok sen Marksist bir kafirsin belki insanları kandırabilirsin yalnız Allahu teâlâ herşeyi çokça gören çokça bilendir 35 3 Yanıtla
  • Serdar Barang: Ölümlerin önüne geçmek neden tehlikeli görülüyor. O gençlere ve ailelerine yazık değil mi? AKP barış karşıtı mı? 9 17 Yanıtla
  • Jingsaw: Barış isteyen kimki bu teror bitecek dagdakinden sehirdekine heryerde kimki destek veriyorsa hepsi leş olacak ayrıca bu saatten sonra bu mücadeleden dönecek zihniyetin de öbür dünyada yatacak yeri yok 24 1 Yanıtla
  • Vatandaş: Çok iyi etmişler, hükümet sana bir mesaj vermek istemiş alabildinmi ? Ayrıca yine barış süreci olsunki tekrar yığınak yapın değilmi ? Hain olmasaydınız çözüm sürecini iyi değerlendirirdiniz ama yapamadınız. Şimdi yusuf yusuf ediyorsunuz. Sizede sıra gelecek merak etmeyin. 14 7 Yanıtla
  • GERÇEK: haberi vardır yılanı kurtarmak için gitmişdir 17 3 Yanıtla
  • Ankaralı: AKP OY İÇİN YAPAMAYACAĞI PİSLİK YOKTUR. 5 14 Yanıtla
  • Kars selo: Pisman olduk sana oyumuzlari verdigimize Selo. Sen ve partin 5 kurus etmez, 11 5 Yanıtla
  • demedi deme ee: bunlar kürt değil bilin bunlar ermeniiiii ermeniiiii 12 2 Yanıtla
  • Emre: Ne oldu hawallar geberdinizmi ? 10 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement