Demirtaş: "İlk defa Çankaya'ya adayız" - - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: "İlk defa Çankaya'ya adayız" -

Demirtaş: "İlk defa Çankaya\'ya adayız" -

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı adayı gösterildi.

30.06.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı adayı gösterildi.

Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı, HDP'li milletvekilleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililerin katılımıyla bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

HDP PM Üyesi Gencay Gürsoy, toplantının başında, "Sizi şaşırtmayacağız, adayımız, Selahattin Demirtaş" sözleriyle partilerinin cumhurbaşkanı adayını duyurdu.

Duyurunun ardından kürsüye çağrılan Selahattin Demirtaş, "Cumhurbaşkanı adayı olarak sizlerin huzurunda bulunuyor olmaktan duyduğum onurla, gururla hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" sözleriyle konuşmasına başladı.

Demirtaş, "Kampanya süresince göreceğiz ve göstereceğiz ki biz tek başımıza kişi olarak Çankaya'ya aday değiliz. İlkelerimizle birlikte temsil ettiğimiz bütün kesimlerin duruşuyla, savunduğu taleplerle birlikte halk olarak ilk defa Çankaya'ya adayız" dedi.

Demirtaş, Cumhurbaşkanı seçiminde "özgürlüğü, demokrasiyi, barışı, kardeşliği, eşitliği temsil edecek çizgi ile devletçi ve merkezi elit geleneğin yarışacağını" söyledi.

-"Kadın aday en büyük eksiklik"

Demirtaş, Cumhurbaşkanı seçiminin en büyük eksiğinin adaylar arasında bir kadın adayın bulunmaması olduğuna işaret etti.

Seçim kampanyası süresince nezaketten uzaklaşmadan demokratik siyasete güç katacak bir atmosfer yaratmaya çalışacaklarının altını çizen Demirtaş, diğer adayların da bu ilkeye bağlı kalacaklarına inanmak istediğini söyledi.

Demirtaş, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde "cumhurun makamını, cumhurun başkanlığını, halkın hizmetine ve devletin bütün organlarıyla birlikte halkın ermine sunacak bir anlayışa taşımaya çalışaklarını" vurguladı.

-"Çabalarımızı aktifleştireceğiz"

Selahattin Demirtaş, seçim sürecinde ve sonrasında Türkiye'de iç barışın tesisi için, kim cumhurbaşkanı olursa olsun, çabalarını aktifleştireceklerini kaydetti.

Bugünden itibaren kollektif bir anlayışla gençlerin ve kadınların öncülük yaptığı bir kampanyayı hayata geçireceklerini dile getiren Demirtaş, "Arkamızda devlet olanakları olmayacak, olmasın da. Arkamızda halkımızın özgücü olacak, gençlerin emeği olacak, işçilerin, yoksulların alınteri olacak, annelerin duası olacak" diye konuştu.

-Demirtaş'ın özgeçmişi

Selahattin Demirtaş, 1973 yılında Elazığ'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Demirtaş, bir süre serbest avukatlık yaptı.

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye şubesi yöneticiliklerinde bulunan Demirtaş, TBMM 23. Dönem Diyarbakır Milletvekilliği ve Barış ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanlığı yaptı.

Demirtaş, ayrıca BDP'nin desteklediği bağımsız aday olarak Hakkari'den 24. dönem milletvekili seçildi.

Evli ve iki çocuk babası olan Demirtaş, Kürtçe ve İngilizce biliyor.

Muhabir: Selma Kasap

Yayınlayan: Ferhat Demircan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demirtaş: 'İlk defa Çankaya'ya adayız' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement