Demirtaş: "Pkk'nın Terör Listesinden Çıkması Gerekiyor" - Son Dakika
Dünya

Demirtaş: "Pkk'nın Terör Listesinden Çıkması Gerekiyor"

Demirtaş: "Pkk\'nın Terör Listesinden Çıkması Gerekiyor"

Belçika'nın başkenti Brüksel'de temaslarda bulunan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, görüşmede PKK'nın artık terör örgütü listesinden çıkarılması...

29.05.2013 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika'nın başkenti Brüksel'de temaslarda bulunan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, görüşmede PKK'nın artık terör örgütü listesinden çıkarılması gerekliliğini ilettiklerini ifade etti.

BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, AP Başkanı Schulz ile görüşmesi sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Demirtaş şunları söyledi:

" Türkiye'de uzun bir süredir tıkanmış olan AB-Türkiye ilişkileri ile ilgili partimizin görüşlerini paylaştık. Sürece ilişkin görüşlerimizi ifade ettik. AP'nin bu dönemde Türkiye'de reform yapılması için sunacağı desteğin kalıcı barış için önemini ifade ettik. Ayrıca PKK'nın tüm silahlı güçlerinin sınır dışına doğru çıktığını ve tümden silahsızlanma aşaması için de AB'nin motive edici bir rol oynaması gerektiğini belirttik. Bu vesileyle bir kez daha PKK'nın terör listesinde bulunuyor olmasının süreci zora sokabileceğini ve listesinin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ettik. Çünkü şiddet ve silah bitiyorsa terör örgütü olarak tanımlamanın hiç bir anlamı yok. Bu tam tersine sürecin risklerle karşı karşıya kalmasına neden olabilir."

Alkol sınırlamalarını da eleştiren Demirtaş şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan diyor ki alkol alıp kıyak kafayla gidip evde karısını çocuğunu dövüyor bu nedenle biz engellemeye çalışıyoruz. Buna alternatif olarak da 'gitsin evde içsin' diyor. Sanki evde içince kafa kıyak olmayacak insanlar zarar görmeyecek. Bulduğu çözüm bu. Yani buradan anlaşılıyor ki AKP'nin derdi aileyi gençleri korumak değil çok daha şirin gözükme ve yaşam tarzına müdahale etme. Alkolü veya sigarayı önleyebilmenin tek yolu yasaklar olsaydı Dördüncü Murat kesinlikle bunu başarmış olurdu emin olun."

AB-Türkiye Karma Parlamentosu Eşbaşkanı Helene Fleutre ile de görüşmesinin detaylarına değinen Demirtaş, Paris'te yaşanan suikastlarla ilgili olarak kendisi de bir Fransız olan Fleutre'nin Fransa İçişleri Bakanlığı ile yakın zaman önce görüşme yaptığını ve daha sonra Fransız Adalet Bakanı ile de BDP'nin isteği üzerine görüşme yapacağını açıkladı. Demirtaş, bu cinayetlerin artık aydınlatılması ve açığa kavuşmasını, tatmin edici bir soruşturmanın sonucunda gerçeklerin ortaya çıkarılması konusunda Fleutre'nin girişimlerde bulunmaya devam edeceğini sözlerini ekledi.

Bugün gazetecilere Hasan Cemal ile ilgili yaptığı bir espri hatırlatılan Demirtaş kameralar karşısında gülerek bu esprinin Kandil'de yapılan bir espri olduğunu söyledi ve espriyi şöyle aktardı:

"Sayın Hasan Cemal biliyorsunuz geri çekilen gruplarla birlikte Kandil'e doğru yürüyordu. Bu konuda çekilmenin yavaş ilerlediğine eleştiriler gelince de, 'Hasan Abi'den kaynaklı biraz yavaş yürüyor' demişler." - BRÜKSEL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Demirtaş: 'Pkk'nın Terör Listesinden Çıkması Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement