Demirtaş, HÜDAPAR'a taziye mesajı gönderdi - Son Dakika
Güncel

Demirtaş, HÜDAPAR'a taziye mesajı gönderdi

HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısının hayatını kaybetmesi nedeniyle HÜDAPAR'a taziye mesajı gönderdi. Hizbullah Davası avukatı Sıdkı Zilan da bu mesajı Twitter'dan paylaştı.

12.08.2019 17:30  Güncelleme: 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz'un hayatını kaybetmesiyle ilgili HÜDAPAR'a bir taziye mesajı gönderdi. Demirtaş mesajda, "Tüm halkımızın birlik, kardeşlik ruhuyla acıda ve sevinçte bir arada olması temennisiyle tüm kardeşlerime içten selam, sevgilerimi gönderiyorum" dedi.

Demirtaş, HÜDAPAR'a taziye mesajı gönderdi
Hayatını kaybeden Mehmet Yavuz

DEMİRTAŞ'TAN BİRLİK MESAJI

HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, bir süredir böbrek kanseri teşhisiyle tedavi gördüğü Diyarbakır Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde 9 Ağustos Cuma günü hayatını kaybetmişti. Hizbullah davası avukatlarından Diyarbakırlı Sıtkı Zilan, Yavuz'un vefatının ardından eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın da bir taziye mesajı gönderdiğini Twitter hesabından duyurdu. HÜDAPAR'a da iletildiği belirtilen mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Mehmet Yavuz'un Hak'kın rahmetine kavuşması nedeniyle kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerimi iletiyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. Tüm halkımızın birlik, kardeşlik ruhuyla acıda ve sevinçte bir arada olması temennisiyle tüm kardeşlerime içten selam, sevgilerimi gönderiyorum."

Demirtaş, HÜDAPAR'a taziye mesajı gönderdi

BÖLGENİN İKİ RAKİP PARTİSİ

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde Kürt seçmenden oy alan HDP ve HÜDAPAR, arasında yıllardır bir gerginlik yaşanıyor. HÜDAPAR kendisini Kürtlerin muhafazakar kanadı olarak adlandırırken HDP'yi de bu çizgiden uzak görüyor. Özellikle seçim dönemlerinde iki partinin üyeleri arasında şiddet ve çatışmanın yaşanıren bilinen en önemli olayı, HDP'ye yakın bir grup tarafından öldürülenHÜDAPAR'ayakın Yasin Börü ve arkadaşlarının cinayeti oluşturuyor.

Demirtaş, HÜDAPAR\'a taziye mesajı gönderdi

Son Dakika Güncel Demirtaş, HÜDAPAR'a taziye mesajı gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement