Demirtaş ve Baydemir TOMA'yı Yumrukladı - Son Dakika
Güncel

Demirtaş ve Baydemir TOMA'yı Yumrukladı

Demirtaş ve Baydemir TOMA\'yı Yumrukladı

Valiliğin yasağına rağmen BDP tarafından izinsiz yapılmak istenilen mitinge polis müdahale edince ortalık karıştı.

14.07.2012 17:41  Güncelleme: 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği'nin yasaklamasına rağmen BDP tarafından izinsiz yapılmak istenilen mitinge polis müdahale edince ortalık karıştı.

BDP İl Başkanlığı önünde bir araya gelen ve aralarında milletvekillerinin de bulunduğu kalabalık izinsiz miting için İstasyon Meydanı'na gitti. Polisin izin vermediği grup arasından ayrılan ve içinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu milletvekili ile belediye başkanları ve parti yöneticileri izinsiz mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'nda bir araya geldi. Polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alana kaçak yollarla gelen kalabalık ile milletvekilleri grubunun dağılması için yapılan uyarılar dikkate alınmadığı için kalabalığa müdahale edildi. Polis ekipleri tarafından kalabalığa atılan gaz bombasının ayağına isabet ettiği BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan yaralandı. Ayağından yaralanan Buldan, çevredeki kalabalık tarafından araca bindirilerek hastaneye kaldırıldı.

MİLLETVEKİLLERİNE POLİS MÜDAHALESİ

İstasyon Meydanı'nda toplanan ve aralarında Selahattin Demirtaş, Osman Baydemir, Ertuğrul Kürkçü'nün de bulunduğu milletvekili grubuna polis ekipleri TOMA araçlarıyla tazyikli su sıktı. Tazyikli sulu müdahalede milletvekilleri de ıslanırken, çıkan arbede esnasında Ertuğrul Kürkçü polis ekipleri tarafından coplandı. Tazyikli suyun ardından Osman Baydemir ve Selahattin Demirtaş TOMA aracını yumrukladı. Polisin kalabalığa tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etmesi sonucunda birçok vatandaş yaralandı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, polis ekiplerine bağırarak, tüm engellemelere rağmen İstasyon Meydanı'nda olduklarını söyledi. Demirtaş, "Sıkın sıkın öldürün, siz değil bu yasaklama kararını verenler buraya gelsin" diye tepki gösterdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Demirtaş ve Baydemir TOMA'yı Yumrukladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement