Demokrasi Nöbeti Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Demokrasi Nöbeti Sürüyor

Demokrasi Nöbeti Sürüyor

Balıkesir’de demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar Milli İrade Meydanı’nı doldurmaya devam ediyor.

24.07.2016 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar Milli İrade Meydanı'nı doldurmaya devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Bunların ne IŞİD'den, ne PKK'dan, ne PYD'den hiçbirinde farkı yok. O terör örgütleri devletlerine karşı açıktan terör suçu işliyorlar. Bunlar sinsi, gizlenerek yapıyorlar. Milli Eğitim'e sirayet etmişler, ordumuza gizlenerek girmişler, yargımıza girmişler, her tarafa girmişler. Ama şimdi hepsi tek tek hesap veriyor" dedi. Uğur, Türkiye'nin artık normalleşme sürecine girdiğini de belirtti.

FETÖ'nün darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sokağa çıkın" çağrısı üzerine vatandaşlar Balıkesir'de Milli İrade Meydanı'nında Demokrasi nöbetini sürdürüyor. Milli İrade Meydanı'nda toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto edip çalınan marşlara eşlik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti eski milletvekilleri İsmail Özgün ve Tülay Babuşçu, BESOB Başkanı Fehmi Erdem, belediyelerin meclis üyeleri, STK temsilcileri ve binlerce vatandaşın katıldığı Demokrasi Nöbeti sabaha kadar sürdü. Demokrasi Nöbetinde AK Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur halka seslendi.

Darbe girişimi sürecinin atlatılmaya başlandığını ve Türkiye'nin normalleşmeye doğru adım attığını belirten Başkan Uğur, "Türkiye artık normallaşiyor. Balıkesir normalleşiyor. Arada bir dedikodu çıkarıyorlar. Hareketlilik var diyorlar. Hiç merak etmeyin. Bütün barikatlar kaldırıldı. Kuvayi Milliye Kavşağı'ndaki kotroller kaldırıldı. Bir kaç yerde kaldı. Herşey normalleşiyor, devletimiz herşeye hakim, hükümetimiz herşeye hakim. OHAL ilan edildi. Örfi İdare eski ismi. Eskiden OHAL ilan edildiği zaman sokağa çıkma yasağı olurdu. Gece saat 9'dan sabah saat 8'e kadar sokağa çıkmak yasaktı. Şimdi eve girmek yasak eve girmek. Herkes meydanlarda, herkes sokaklarda, Örfi İdare farklı. Çünkü artık millet uyandı. Artık darbelere eyvallah demiyor. Darbe olduğu zaman bu darbeciler milletin ölümden korkmadığını, cesur bir şekilde, şahadet şerbetini içmek için tankın önüne geçtiğini, F-16'ların önüne geçtiğini bu darbeciler hesap edemediler. Ama bu Necip Millet tankların önüne geçti, tankların önüne atladı. F-16'lara ateş etti. İşte bunu hesap edemediler. O yüzden bu Olağanüstü Hal'de sokağa çıkma yasağı yok, meydanlardayız. Nöbete devam ediyoruz" diye konuştu.

2001 krizi döneminde Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne alınmama sebebinin Maastricht Kriterleri olduğunu söyleyen Uğur, "2001 krizinde dediler ki sizi Avrupa Birliği'ne almıyoruz. Neden almıyorsunuz? Maastricht Kriterlerini tutturamıyorsunuz. Borcunuzun gayri safi hasılaya oranı yüzde 60'ı geçmeyecek. O zaman bizim borcumuzun gayri safi hasılaya oranı yüzde 120 idi. Şimdi kaç biliyor musunuz? Şimdi Türkiye'de o Maastricht kriteri yüzde 38. Almanya'nın ki yüzde 75, İtalya'nınki yüzde 100. Yunanistan'ınki yüzde 120. Hiçbirinin ekonomisi tutmuyor. Türkiye'ninki tutuyor. Ama her türlü ahlaksızlığı yapıyorlar. Darbe oldu doğru dürüst kınamıyorlar bile. 'Darbeyi kınıyoruz'. Peki Haşhaşileri, Fetö'yü, Pensilvanya'yı neden kınamıyorsunuz? İstiyoruz onları. Diyoruz ki gönderin onları buraya. Terörist başını. Onu kınamıyorlar. Hiç bir Avrupa ülkesinden Amerika'dan devlet adamı gelipte 'Sizde büyük bir darbe oldu, büyük bir tehlike atlattınız' demiyor. Ses çıkarmıyorlar. Onlar üzüldü. Çünkü Türk milleti darbeyi önledi. Sokaklara ve meydanlara çıktı. Topların önüne çıktı, paletlerin önüne atladı. F-16'ların önüne atladı. Şehit oldu. 200'den fazla şehit verdik ama onlar sustu. Almanya'da saldırı oldu, 9 kişi vefat etti. 3'ü Türk. Biz hemen kınadık. Terörün dini imanı olmaz mezhebi olmaz" dedi.

Fetö'nün sapık bir ideoloji ile Türkiye'de dikta rejimi kurmak istediğini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Fetö'nün diğer terörist örgütlerden bir farkı olmadığını belirtti. Fetö'nün sinsi bir örgüt olduğunu ifade eden Uğur şöyle konuştu: "Fetö'nün dini örgütü sapık bir ideoloji ile devlette dikta rejimi kurmak istiyor. Sinsi sinsi gidiyor. Şimdi IŞİD var. IŞİD'e nasıl bakıyorsunuz? Adam besmeleyi çekiyor kelle uçuruyor. Peki bu terör örgütünün Fetö'nün IŞİD'den farkı var mı? Hiçbir farkı yok. İşte bu da Müslüman Türk milletine ateş ediyor. Meclisini bombalıyor. Özel harekatçı polislerin merkezine ateş ediyor, bımbalar yağdırıyor. Boğaz köprüsünde halkını kurşun yağmuruna tutuyor. Bunların ne IŞİD'den, ne PKK'dan, ne PYD'den hiçbirinde farkı yok. O terör örgütleri devletlerine karşı açıktan terör suçu işliyorlar. Bunlar sinsi, gizlenerek yapıyorlar. Milli Eğitim'e sirayet etmişler, ordumuza gizlenerek girmişler, yargımıza girmişler, her tarafa girmişler. Ama şimdi hepsi tek tek hesap veriyor. Kararnameler çıktı, bunların eğitim kurumları. Balıkesir'deki eğitim kurumlarının hepsi, liseler, ortaokullar hepsi, yurtlar şuanda hepsinin tapusu devlete geçti. Hepsi devletin. Fırat Lisesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin devlet okulu oldu. Devletimiz, hükümetimiz duruma hakim. Yurtları, dershaneleri, pansiyonları, ne varsa hepsi bitti. Türkiye'deki tamamı, kökü kazınacak. Ne kdara asker kıyafetli, subay kıyafetli, general kıyafetli terörist varsa hepsi kodeste. Hepsi hesap verecek. Tutuklananların hatti hesabı yok. Her yerde büyük temizlik. 'Sizin hayır bildiğiniz işlerde şer, şer bildiğiniz işlerde hayır vardır' diyor Cenab-ı Allah. Bunlar bölye bir hareket yaptılar hepsi su yüzüne çıktı". - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demokrasi Nöbeti Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement