Demokrasi Nöbetleri - Son Dakika
Güncel

Demokrasi Nöbetleri

Demokrasi Nöbetleri

Erzurum, Ardahan, Iğdır, Kars, Ağrı ve Erzincan'da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla düzenlenen demokrasi nöbetinde, binlerce kişi meydanları doldurdu.

17.07.2017 00:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum, Ardahan, Iğdır, Kars, Ağrı ve Erzincan'da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla düzenlenen demokrasi nöbetinde, binlerce kişi meydanları doldurdu.

Erzurum'da binlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi. Vatandaşlar, çalınan marşlar eşliğinde coşkuyla bayraklarını sallayarak, demokrasi nöbetini sürdürdü.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'un binlerce yıl Anadolu'nun vatan savunmasını yaptığını söyledi.

Türk milletinin tarih sahnesine çıktığı günden bu yana dünyanın gıptayla izlediği bir millet olduğunu ifade eden Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Tarihe çıktığımız 5 bin seneden beri bulunduğumuz bütün coğrafyalarda namımızı ve şanımızı tarihe altın harflerle yazdırdık. Bu millet, Oğuzhan'dan, Mustafa Kemal Atatürk'e kadar tarihin her zamanında ve dünyanın her coğrafyasında şan ve şerefle insanlığa nam saldı. Böyle büyük bir millet olduğu içindir ki zaman zaman da birçok düşmanın üzerine geldiği, oyunlar kurduğu bir millet olduk. Tarihin her döneminde üzerimizde birçok oyunlar oynandı. Her ağacın kurdu kendi içindendir. İçimizdeki fesatlardan, hainlerden kendini dışarıya peşkeş çeken, kendini dışarıyla bir eden, onların oyunlarına alet olan, onların hayalleriyle ihanetleriyle bir ve bütün olan kişilere, kurum ve kuruluşlara, ihanet şebekelerine karşı her zaman uyanık olmak, bir olmak, diri olmak zorundayız."

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Tarihimizle övünürüz, övünç duyarız. Ondan aldığımız güçle bugünü ve geleceğimizi inşa ederiz. Bunun için FETÖ, PKK, DEAŞ ve ismini bilmediğimiz terör örgütleri bilsinler ki bu aziz millet canını verir, onları dize getirir. Onları Allah'ın izniyle dağda da bağda da inde de yuvada da olsa bulup hesabını sorar." diye konuştu.

Ardahan

Ardahan'da ise vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Milli Egemenlik Parkı'nda toplanarak, demokrasi nöbeti tuttu.

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, yağmur altında gerçekleşen programa katılan vatandaşlarla bir araya gelerek, sohbet etti.

Ardahan Müftülüğü tarafından şiir ve ilahi dinletisinin yapıldığı programda vatandaşlara çorba ikram edildi.

Iğdır

Iğdır'da da vatandaşlar Valilik önündeki meydanda ellerindeki Türk bayraklarıyla bir araya gelerek, demokrasi nöbetini sürdürdü.

Meydanda kurulan platformda Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından 15 Temmuz şehitleri ile ilgili görüntüler izletildi.

Programa, Iğdır Valisi Enver Ünlü, AK Parti Milletvekili Nurettin Aras, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz'da katıldı.

Meydanda bulunanlara Iğdır Valiliğince çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Erzincan

Erzincan'da ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, coşkuyla demokrasi nöbetine devam etti.

Meydanda kurulan platformda Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından vatandaşlar çalınan marşlarla ellerindeki Türk bayraklarını salladı. Program kapsamında Aşık Kul Nuri tarafından seslendirilen eserler ile Erzincan Belediyesi mehteran takımının seslendirdiği marşlara katılımcılar eşlik etti.

Programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut ile çok sayıda kişi katıldı.

Kars

Kars'ta ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen demokrasi nöbeti, yağmura rağmen devam etti.

İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim okundu, ilahi ve marşlar seslendirildi.

Etkili olan yağmur nedeniyle AK Parti İl Başkanlığınca vatandaşlara yağmurluk dağıtıldı. Yağmura aldırış etmeyen vatandaşlar alanda nöbet tutmaya devam etti.

Hak-İş Konfederasyonu Şube Başkanı Fikret Kepenekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin seneyi devriyesini yaşadıklarını belirtti.

Kepenekçi yağmura rağmen nöbet tutmaya devam ettiklerini belirterek, "Ülkeye yapılan hain saldırının tekrar yaşanmaması adına burada dimdik ayaktayız. Atalarımızın da dediği gibi 'Her Türk asker doğar' biz askerlik görevimizi yerine getirdik ama ülkenin bayrağını muhafaza etmeye her daim sokaklardayız. Bu bir milli irade meselesi 15 Temmuz'un unutmayacağız,unutturmayacağız." dedi.

Kars Rufai Dergahı Vekili Abdullah Erdağı da 15 Temmuz'da hem Kars'ı hem de Türkiye'yi hainlere teslim etmediklerini vurgulayarak, "Bütün dünya bilsin ki bu ülke, dünyaya adaletiyle, şanıyla, şerefiyle, insanlığıyla nam salmış bir ülkedir. Allah vatan için, millet için mücadele edenlerin yardımcısı olsun." diye konuştu.

Etkinliğe, Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Tugay Komutan Vekili Albay Ali Fuat Arıkan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile vatandaşlar katıldı.

Ağrı

Ağrı'da ellerinde Türk bayraklarıyla Valilik Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, tekbir getirdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan görüntüler izlendi, ilahi konseri verildi.

Alanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca kurulan stantlarda çay ikramı yapıldı.

Programa, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, İl Müftüsü İbrahim Gemici, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokrasi Nöbetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement