Demokrasi Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Demokrasi Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimini protesto ettikleri sırada hayatlarını kaybeden demokrasi şehitleri Lokman Oktay, Ümit Yolcu, Mehmet Yılmaz, Sevgi Yeşilyurt, Kemal Ekşi, Timur Aktemur ve Burak Cantürk son yolculuklarına uğurlandı.

17.07.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimini protesto ettikleri sırada hayatlarını kaybeden demokrasi şehitleri Lokman Oktay, Ümit Yolcu, Mehmet Yılmaz, Sevgi Yeşilyurt, Kemal Ekşi, Timur Aktemur ve Burak Cantürk son yolculuklarına uğurlandı.

Boğaziçi Köprüsü'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden elektrikçi Lokman Oktay için Ümraniye Hz. Hamza Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Lokman Oktay'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, caminin avlusuna getirildi. Babası Ahmet ve oğlu Burak Oktay, tabutun başında taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazına katılımın yoğun olması nedeniyle tabut avludan alınarak yola çıkarıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, burada yaptığı konuşmada, "Adına Mehmetçik dediğimiz, milleti ve memleketi koruması için eline güç verdiğimiz şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kıyafetini giymiş üç beş tane kendini bilmezin milletin başına yağmur gibi kurşun yağdırması sonucunda vatanı, milleti, dini, imanı ve bayrağını korumak için onların karşısına dikilen 100 binlerden bazıları şehit olmuştur. Rabbim makamlarını cennet eylesin. Herkes şunu bilsin bu memleket sahipsiz değildir." diye konuştu.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Oktay'ın naaşı, tekbirlerle cenaze aracına konuldu. Lokman Oktay'ın cenazesi, Kocatepe Mezarlığı'na defnedildi.

19 yaşındaki Yolcu toprağa verildi

Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Polis Merkezi önünde hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ümit Yolcu için Bayrampaşa Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı cami avlusuna getirildi. Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Ümit Yolcu'nun cenazesi, Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu arada, darbe girişimine karşı yapılan eylemlerde hayatını kaybeden Mehmet Yılmaz Kirazlıtepe Camisi'nde, Sevgi Yeşilyurt Şakirin Camisi'nde, Kemal Ekşi İmam Hüseyin Camisi'nde, Timur Aktemur Kuba Camisi'nde ve Burak Cantürk ise İmam-ı Azam Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazlarının ardından son yolculuklarına uğurlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokrasi Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika


Advertisement