Demokrasi Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Demokrasi Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren 5 kişinin cenazesi, Çankırı'da defnedildi.

17.07.2016 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren 5 kişinin cenazesi, Çankırı'da defnedildi.

Darbe girişimi sırasında başkentte düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden Erhan Er, son yolculuğuna Orta ilçesine bağlı Karaağaç köyünde binlerce vatandaşın katılımıyla uğurlandı. Cenaze aracıyla köy meydanına getirilen Er'in tabutuna sarılan yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.

AK Parti Çankırı Milletvekil Hüseyin Filiz, burada yaptığı konuşmada, hiçbir şeyin ülkenin bütünlüğüne zarar veremeyeceğini söyledi.

Hain planların ülke üzerinde uygulanamayacağını vurgulayan Filiz, "Din kisvesi altında bugüne kadar halkı sömüren, şimdi de dışarıdan aldığı talimatlarla devletine ve milletine ihanet eden FETÖ ve onlara hizmet eden darbeci uzantıları, şehit ettikleri masum güvenlik güçleri ve masum vatandaşlarımızın hesabını Türk adaleti ve yüce Türk milleti önünde vereceklerdir. " ifadesini kullandı.

Cenaze namazının ardından Er'in cenazesi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde cenaze aracına konuldu, daha sonra aile mezarlığına defnedildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki çatışmalarda hayatını kaybeden Yusuf Çelik'in cenazesi ise merkeze bağlı Tüney Köyü Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Çatışmalarda hayatını kaybedenlerden Metin Ekizceli, Kızılırmak ilçesine bağlı Tepealegöz köyü, Aydın Çopur, Kurşunlu ilçesi, Ufuk Kadir Işık ise Orta ilçesinde son yolculuklarına uğurlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokrasi Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement