Demokrasi ve Milli İrade İçin Erzurum'da Nöbete Devam - Son Dakika
Yerel

Demokrasi ve Milli İrade İçin Erzurum'da Nöbete Devam

Demokrasi ve Milli İrade İçin Erzurum\'da Nöbete Devam

Erzurum’daki demokrasi nöbetleri vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor.

28.07.2016 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'daki demokrasi nöbetleri vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor. Yakutiye Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetinin 13. gününde ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez, kahramanlık şiirlerini Erzurumlularla birlikte seslendirdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, halka hitaben yaptığı konuşmada, darbe girişiminde milletimizin dik duruşunun takdire şayan olduğunu bildirdi. Başkan Sekmen, "Şayet 15 Temmuz akşamı satılmış hain ajanların kalkıştığı darbe gerçekleşmiş olsaydı bugün hiçbirimiz burada yoktuk. Milletin başına çörekleneceklerdi, bir daha gitmemek üzere katliamlar, baskılar, şantajlar, yağmalar yapacaklardı. Allah'a hamd-ü senalar olsun ki, sizlerin, 81 vilayetimizdeki aziz milletimizin feraseti ve cesareti, hiç düşünemedikleri ferasetiniz ve cesaretiniz, o satılmış hain uşaklara bu fırsatı vermedi" dedi. Demokrasi şehitlerinin yüreğindeki vatan ve iman sevgisine vurgu yapan Başkan Sekmen, şunları kaydetti: "Bu ne imandır ki, insanımız göğsünü kurşunlara siper etti. Bu ne imandır ki, yiğit, cesur insanlarımız tankların paletlerinin önüne yattı. 'Eziliriz ama bu vatanı ezdirmeyiz' dediler. Yine ne mutlu ki, bu azizi milletin içerisinden çıkmış, milli iradeyle işbaşına gelmiş bu aziz milletin öz ve öz evladı Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız büyük bir cesaretle, 'Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin ve meydanlarda bunlara gereken cevabı verin. Meydanlara dökülün' dedi. Oysaki satılmış hain ajanlar sanıyorlardı ki, birileri gibi kaçar, başka ülkelere sığınır. Yıllardır hep bu duyguyu işlemeye gayret ettiler. O hain satılmış uşaklar bilemediler ki, bu aziz milletin cesur vatan evladı imanla yoğrulmuş, vatan, millet, bayrak aşkıyla yoğrulmuş, Anadolu'nun bağrından çıkmış, azmi var, gayreti var, cesareti var… Milletini yalnız bırakmadı, milletinin önüne düştü ve dedi ki, 'Benim canımı Allah verdi ve yine ancak Allah alır.' Aynen, aziz milletimiz gibi, aynen 80 milyon insanımız gibi, 'Canımızı Allah verdi ancak Allah alır, Allah'ın almadığı canı ne FETÖ alabilir, ne de onun satılmış hain ajanları alabilir' dedi. FETÖ bilmeliydi ki, bu aziz millet nice badireler atlattı, ama hiçbir zaman vatanını satmadı. Hiçbir zaman milletini başka milletlerin emrine vermedi. Başka milletlerin ve devletlerin menfaati peşine düşmedi."

"DARBE; HAÇLI ZİHNİYETLERİN HAİN PLANIDIR"

Başkan Sekmen, Türkiye'ye yapılan darbelerin haçlı uşakları ve onun tellakları vatan hainleri tarafından desteklendiğini vurguladı. Sekmen, şöyle devam etti: "Dosta güven, düşmana korku veren bu istiklal şehrinde günlerdir darbeci cuntacıların yaptıklarını anlatıyor, ihtilalin ülkemize verdiği zararı tüm yönleriyle size ifade ediyoruz. Günlerdir bu demokrasi meydanlarında nöbet tutuyorsunuz. Ne mutlu sizlere ki, vatan nöbetinde buradasınız. 15 Temmuz'da yaşanan o karanlık gecede bu cennet vatan, düşmanın eline geçseydi hepimiz özgürlüğümüzden yoksun, hürriyetimizden yoksun olacaktık ve bir arada olamayacaktık. Bugün hiçbirimiz burada olamayacaktık. Bir kısmımız kurşuna dizilmiş olacaktı, bir kısmımız zindanlarda olacaktı. Hamd-ü senalar olsun ben de sizin temsilciniz olarak bu emri duyar duymaz, valimizle, emniyet müdürümüzle beraber toplandık ve gerekli talimatları herkes kurumuna verdi. Şehrimizde ve etrafımızdaki bölgede her hangi bir olaya sebebiyet verdirtmedik. Lider cesaretle devletine ve milletine sahip çıkar. Cesaretle, fedakarlıkla meydanlarda olur. Biz de aynen Cumhurbaşkanımız gibi meydanlarda olduk. Kararlarımızı aldık ve o gün bugündür gerekli takibi yapıyoruz."

DADAŞ KOMUTANLAR DESTAN YAZDI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Paşa ve Emir Subayı'na Türkiye'nin şükran ve minnet duyduğunu ifade etti. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "15 Temmuz'da aziz milletimiz; milli iradeye, demokrasiye ve Başkomutanına sahip çıktı. Millet, vatan toprağı için Hakk'a yürüdü. Onun için 250 civarı vatandaşımız Hakk'a yürüdü. Allah mekanlarını cennet etsin. 2 bine yakın vatandaşımız gazi oldu. 'Ben canımı, kanımı feda edeyim yeter ki vatanıma, milletime, devletime, bayrağıma, ezanıma kimse dokunmasın' diyerek şehit ve gazi oldular. Yine Erzurum toprağında yetişmiş bir cesur komutan, Özel Kuvvetler Komutanı Erzurumlu Zekai Aksakallı Paşamız baktı ki, hainler, satılmış uşaklar darbe girişiminde bulunuyor, Koruma Astsubayı Ömer Halisdemir'i arıyor. 'Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Onu, karargaha girmeden öldür! Bunun sonunda şahadet var. Biliyorsun seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helal et' diyor. Ömer Başçavuş da, 'Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin' diyor ve Özel Kuvvetleri ele geçirmek isteyen asker elbisesi giymiş satılmış cuntacı haini silahını çekerek anlının ortasından vuruyor. Daha sonra bu kahraman öz ve öz vatan evladı askerimizi şehit ediyorlar. Vatanı, milleti, devleti, bayrağı, ezanı için verilen görevi cesurca yerine getiren Erzurumlu Zekai Paşamız Koruma Astsubayı Ömer Halisdemir şehidimize bu aziz milletin hakkı helal olsun, mekanı cennet-i ala olsun. Sen de hakkını helal et kahraman şehidim… Daha sonra Erzurumlu Zekai Aksakallı Paşamız gelerek Özel Kuvvetlerin başına geçiyor. Erzurum'dan böyle yiğitler, böyle kahramanlar çıkıyor."

"TÜRKİYE NE ZAMAN DÜZLÜĞE ÇIKSA BAŞIMIZA BİR BELAYI MUSALLAT EDİYORLAR"

Başkan Mehmet Sekmen, "Türkiye ne zaman düzlüğe çıksa başımıza bir belayı musallat ediyorlar" dedi. "Türkiye ne zaman düzlüğe çıksa bir belayı başımıza musallat ediyorlar. İçimizdeki hainler yönetime el koymaya çalışarak, emperyalist güçlerle ittifak yapıyor. Ne zaman ülkenin kaynakları Türkiye için harcansa, ne zaman kendi silahımızı kendimiz üretsek işte o an karanlık eller okyanus ötesinden milli iradeye ket vurmaya teşebbüs ediyor.

Ne zaman ata mirası olan Suriye, Mısır, Irak ve Balkanlardaki dindaş ve soydaşlarımıza yardım elimizi uzatsak Haçlı lobisi devreye girerek İslam birliğini, ümmetin kardeşliğini yok etmeye çalışıyor. 30 yıldır dahili ve harici düşmanların desteklediği terörle mücadele ediyoruz. Yakın tarihi bir düşünelim. Gezi provokasyonu, 17-25 Aralık darbe girişimi, Kobani ayaklanması, terör eylemleri ve şimdi de postallı hainlerle uğraşıyoruz. 15 Temmuz'da çekilen fotoğrafı daha iyi analiz etmek için uzaklara gitmeye gerek yok. 100 yıl öncesine bir bakın.

Sultan Abdülhamid Han Hazretleri'ne bir bakın. Abdülhamid Han'ı anlamak, dünyayı anlamaktır. Ulu Hakan vatanı şöyle anlatıyor; 'Bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam, zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprakları ancak aldığı fiyata verir.

Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir' O günlerde bu güzel sözün sahibini pay-i tahttan indirenler, bugün de Başkomutanımızın hayatına kastetmeye çalıştılar. Unuttukları bir şey vardı, hürriyetine kastedenleri, 'Kükremiş sel gibi bendini çiğneyip aşanlar' düşmana ana yurdunu mezar yaptı. İşte bu vatan aşkı, işte göğsünüzdeki iman, sizi günlerdir bu meydan da tutuyor. Bizler için vatan kutsaldır. Ne diyor Mete Han; 'Benden eğerimi isteyin vereyim, atımı isteyin vereyim, çadırı mı isteyin vereyim fakat vatanımdan hiç kimse bir karış toprak istemesin, vermem, veremem. Vatanıma kem gözle bakanın gözlerini oyarım' İşte bu ruh bizi zafere götürdü."

"CUNTACILAR, DEV PROJELERİ ENGELLEMEK İÇİN DARBE YAPTI"

Başkan Sekmen, cuntacıların Türkiye'nin dev projelerini engellemek için darbe yaptığını hatırlattı. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: "Yaşanan darbe girişimine rağmen ekonomimiz üretmeye devam ediyor. Terör ve çevremizdeki ateş çemberine rağmen dünyada en hızlı büyüyen ilk 5 ülkeden biriyiz. Darbe girişiminde bulunan cuntacıların hedefi 3. Havalimanı, Kanal İstanbul, Yüksek Hızlı Tren hatları başta olmak üzere birçok vizyon projelerdi. Darbecilerin planının boşa çıkmasıyla birlikte Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracak olan ve toplamda 100 milyar doları aşan Akkuyu Nükleer Santrali, TANAP, Yüksek Hızlı Tren, Kanal İstanbul, 3. Köprü, 3. Havalimanı, yerli otomobil, milli yolcu uçağı gibi Türkiye'yi dünyanın zirvesine taşıyacak dev projeler tüm hızıyla sürecek. Bakınız hainler iş başında. Telefonlardan arıyorlar, diyorlar ki, 'FETÖ Terör Örgütü'nden dolayı tutuklamam olacak. Şu kadar para verirseniz bu işi sileriz.' Uyanık olalım, asla bu oyuna gelmeyelim. Bu şekilde bir ablamızı arıyorlar, korkutarak önemli miktarda parasını bankadan alıyorlar. Asla bunları kaale almayalım. Bu şekilde bir telefon gelirse hemen anında emniyete, ilgili yerlere bildirelim. Bunlara asla fırsat vermeyelim. Biliyorsunuz kurt dumanlı günü sever. Maalesef böyle açgözlü fırsatçı dolandırıcılar var. Allah onlara da fırsat vermesin." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demokrasi ve Milli İrade İçin Erzurum'da Nöbete Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement