Demokrasi ve Şehitler Mitingi - Son Dakika
Güncel

Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Sinop, Tokat ve Kastamonu'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingine destek vermek amacıyla meydanları doldurdu.

08.08.2016 02:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop, Tokat ve Kastamonu'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingine destek vermek amacıyla meydanları doldurdu.

Sinop'ta ellerinde Türk bayraklarıyla Hükümet Konağı Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan, İstanbul'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingini izledi.

Vali Kemal Cirit, burada yaptığı konuşmada, demokrasi nöbetlerine katkı sunan sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara teşekkür etti.

Ülkesine, bağımsızlığına, demokrasine sahip çıkan Sinoplularla gurur duyduğunu ifade eden Cirit, "Geceniz mübarek olsun. Bundan sonra sevinçleriniz ve özel günlerinde sizlerin her zaman yanınızda olacağız. Size hizmet etmekten gurur duyacağız." dedi.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise Allah güç ve kuvvet verdikçe aziz milletin hizmetkarı olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Türk milletinin destan yazdığını ifade eden Maviş, şöyle konuştu:

"Dünya da artık bu meydanlarda demokrasine sahip çıkan milleten bahsedilecek. Bir tarih ve destan yazdınız. Tıpkı Çanakkale'de kendilerini toprağa veren dedeleriniz gibi bir destan yazdınız. Allah hepinizden razı olsun. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Çünkü başka Türkiye yok. Kardeşçe el ele, kol kola birlikte yaşayacağız. Tekrar tekrar sizlere gösterdiğiniz duruştan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum."

Mitinge, Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, diğer ilgililer ve vatandaşlar da katıldı.

Tokat

Tokat'ta Cumhuriyet Meydanın'da çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla toplanarak FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini protesto etti.

Tokat Valisi Cevdet Can, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini vatandaşların birlik ve beraberlik içinde engellediğini belirterek, mitinge katılanları teşekkür etti.

Mitinge AK Parti Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan, Celil Göçer, Yusuf Beyazıt ve CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, CHP Tokat İl Başkanı Feramus Şahin, MHP Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kastamonu

Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, İstanbul Yenikapı'daki miting alanında düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingini dev ekrandan izledi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki binlerce vatandaş, İstanbul'daki mitingi izlerken darbe karşıtı slogan attı. Bazı vatandaşların ağladığı görülürken bazı vatandaşlar da ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, yaptığı konuşmada, "15 Temmuz'dan buyana kundaktaki bebeğimizle idaremize sahip çıkıyoruz. Bu mücadele burada bitmediği gibi devletimizin içine çöreklenmiş olan bu hainleri temizleme çalışmaları aynı titizlikle sürdürülecektir." dedi.

Mitinge, AK Parti milletvekilleri Murat Demir, Hakkı Köylü ve Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokrasi ve Şehitler Mitingi - Son Dakika

  • İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı
    15:50 İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı. İlçede rekor sayıda fide dağıtımı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, dağıtım programında yaptığı konuşmada, geçen seneye göre 2,5 kat daha fazla fide dağıtıldığını belirtti. İnebolu'nun en fazla seraya sahip ilçe olduğunu vurgulayan Baycar, seracılığın yoğun olduğu köylerde göç olmadığını ve bu sayede köy nüfuslarının azalmadığını ifade etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan ise TAKE Projesi kapsamında üçüncü kez fide dağıtımı yapıldığını ve 100 bin fidyenin yetersiz olduğunu söyledi.

  • Kastamonu'da Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı öğrencilerle buluştu
    15:49 Kastamonu'da Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı öğrencilerle buluştu

    Kastamonu'da TCSG 96 İnebolu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, 'Geleceğin Denizcileri Projesi' kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Ekipler, okulları ziyaret ederek sahil güvenlik teşkilatının faaliyetlerini ve kullanılan araçları tanıttı. Ayrıca, sahil güvenlik kariyeri hakkında merak edilen soruları yanıtladılar. İnebolu'da faaliyete geçen Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK) timi de öğrencilere ekipmanlar hakkında bilgi verdi.

  • Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar
    15:49 Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması kararının ardından mekanik sayaca geçmek isteyen Manisalıların uygulaması gereken adımları açıkladı.

  • Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı
    15:48 Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı

    Havza Belediyesi, Kevser Camisi önünde 1500 karaçam, ardıç ve badem fidanı dağıtarak ilçede yeşil alanları artırmayı hedeflediğini belirtti. Belediye Başkanı Murat İkiz, halktan fidanları dikmelerini ve korumalarını isteyerek ücretsiz fidan dağıtımının devam edeceğini söyledi.

  • CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti
    15:42 CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti

    CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Karadeniz'de fındık ağaçlarını istila eden kahverengi kokarca böceğinin tarım ürünlerine zarar verdiğini belirterek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın üreticilerin sesini duymadığını ifade etti. Adıgüzel, istilacı böcekleri Bakanlığın önüne bırakarak, sorunun çözümü için çağrıda bulundu.

  • Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı
    15:41 Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı

    Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Münazara Yarışması'nın finali Havza Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İlkokullar kategorisinde Merkez İlkokulu birinci, Karşıyaka Şehit Yüzbaşı Mahmut Top İlkokulu ikinci oldu. Ortaokullar alanında ise Havza İmam Hatip Ortaokulu birinci, Makbule Yusuf Ölçer Ortaokulu ikinciliği elde etti. Yarışmanın amacı öğrencilere kendilerini daha iyi ifade edebilme yeteneği kazandırmaktı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu
    15:39 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden iş yerlerini incelemek üzere İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yeşil Endüstri Bölgesi ilan edilen Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.


Advertisement