Demokratikleşme Paketi Melikşah'ta Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

Demokratikleşme Paketi Melikşah'ta Tartışıldı

Demokratikleşme Paketi Melikşah\'ta Tartışıldı

Melikşah Üniversitesi, Genç Aydınlar Kulübü Tarafından düzenlenen ve ünlü yorumcu Prof. Dr. Atilla Yayla ve yazarlar Gülay Göktürk ve Şenol Kaluç'un katıldığı Demokratikleşme Paketi konulu panel yoğun ilgi gördü.

11.11.2013 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son aylarda Türkiye'nin her alanda gündeminden düşmeyen bir konusu haline gelen çözüm süreci ve iktidarın demokratikleşme paketi, Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi konferans salonunda Prof. Dr. Murat Şen'in moderatörlüğünü yaptığı Demokratikleşme Paketi konulu panel de tartışıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla: "Türkiye'nin yeterince demokratikleşememesinin sebebi, yeterince liberalleşememesidir. İnsan hak ve hürriyetleri kavramı Türkiye'nin toplumsal ve siyasal kültürünün derinlerine kök salsaydı eğer daha kolay demokratikleşirdi" şeklinde konuştu.

Öğrenciler tarafından yorumları en çok merak edilen konuşmacılardan biri olan Bugün gazetesi yazarı Gülay Göktürk; Ak Parti hükümetinin son on yılda yaptığı reform stratejisinin ders olarak okutulması gerektiğini vurguladı. Konuşmasına devam eden Göktürk: "Türkiye'de siyasetçiler ilk kez biz bu PKK sorununu ve kürt meselesini nasıl çözeriz sorusunu sorup cevabını arama lüksüne Balyoz ve Ergenekon gibi davalardan sonra ordunun siyasetin göbeğinden çıkarılmasıyla sahip oldu." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Demokratikleşme Paketi Melikşah'ta Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement