Demre'de Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Demre'de Ahilik Haftası Kutlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre Esnaf Sanatkarlar ve Şoförler Derneği ile Nakliyeciler Derneğinin işbirliği ile Demre'de "Ahilik Haftası" kutlamaları yapıldı.

15.05.2015 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre Esnaf Sanatkarlar ve Şoförler Derneği ile Nakliyeciler Derneğinin işbirliği ile Demre'de "Ahilik Haftası" kutlamaları yapıldı.

Demre Esnaf Sanatkarlar ve Şoförler Derneği önünde yapılan kutlamalar kapsamında vatandaşlara yemek verildi. Noel Baba Meydanı'nda da saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında "Şed Kuşatma" töreni yapıldı. Törenin ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bağlı kalfalık ve çıraklık belgesi almaya hak kazanan üyelere belgeleri, Demre'nin en yaşlı esnafı Hüseyin Kaçar ve en genç esnafı Seda Akça'ya da ödül verildi.

Etkinlikte konuşan Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, kökü Selçuklular'a kadar dayanan geleneğin bugün de yaşatıldığına dikkati çekti. Karaman, "Ne mutlu bize ki tarihimizi severek devam ettiriyoruz. Teşkilatına sahip çıkan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Sevimçok, ahilik kavramının geçmişten bugüne korunarak geldiğini söyledi. Ahilerin devletin gelişmesinde önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Sevimçok, "Ahilik, kardeşlik, yiğitlik, sözünde durmak, kısacası ahlaklı insan demektir. Sizler de bu kavramı dürüstçe taşıdığınız için hepinize teşekkür ederim" dedi.

Kutlamalar kapsamında Tuğba Karakuş konser verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Demre'de Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement