Denetim Haftası Törenle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Denetim Haftası Törenle Kutlandı

Denetim Haftası Törenle Kutlandı

Kocaeli Müfettişler Platformu'nun Düzenlediği Programla Denetim Haftası Kutlandı

03.05.2011 22:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı, İSU Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Eğitim Müfettişleri Başkanlığı'nın oluşturduğu Kocaeli Müfettişler Platformu tarafından denetim haftası kutlandı.

Valilikte Tören Yapıldı

Üç Teftiş Kurulu'na bağlı müfettişler, Valilik tören alanında toplandı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulduktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından 100. Yıl Toplantı Salonu'na geçildi. Platform adına Eğitim Müfettişleri Başkanı Şerif Karataş, denetim haftası ve Teftiş Kurulları hakkında bilgi sunarak açılış konuşması yaptı.

Devletin Görevi Düzenleme Ve Denetleme

Kocaeli Valisi Ercan Topaca müfettişlere hitaben yaptığı konuşmada, müfettişlerin Denetim Haftası'nı kutlayarak kendisinin de çalışma hayatına Sayıştay Denetçisi olarak başladığını söyledi. Devletlerin esas işlevinin günümüzde 'düzenleyen ve denetleyen' olma şeklinde değişmekte olduğunu belirten Vali Topaca, denetleyici birimlere çok önemli görevli görevler düştüğünü vurgulayarak müfettişlerin kamu hizmetinin gelişmesine yaptığı katkıyı kaydetti.

Müfettişler Kurumları Yönlendirmeli

Vali Topaca, "Yeni Kamu Yönetimi anlayışında artık müfettişler sadece soruşturan, teftiş eden değil aynı zamanda iyi yetişmiş, kariyer meslek sahibi uzman bir kişi olarak kurumları yönlendiren, yanlışları nasıl düzgün hale getirebiliriz, yönetimi yanlışa düşmeden nasıl daha iyi yönlendirebiliriz şeklinde hareket eden bir anlayış olarak karşımıza çıkmaktadır'' dedi.

Vali Topaca, kamu kaynağının etkin ve verimli kullanılmasında esaslı görevler üstlenmiş olan müfettişler vasıtasıyla yönlendirici, eğitici, standardı bütün kurumlara, yöneticilere öğretmeye çalıştıklarını belirtti. Vali Topaca denetim haftasının hayırlı uğurlu olması ve güzel hizmetlere vesile olması dilekleri ve temennileri ile konuşmasını sonlandırdı.

Vali Topaca'ya Ççiçek Verildi

Kocaeli Müfettişler Platformu adına Vali Ercan Topaca'ya Şerif Karataş tarafından, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu adına toplantıya katılan Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu'na, Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Büyükşahin tarafından çiçek sunuldu. Ayrıca Teftiş Kurulu Başkanlarına da çiçek takdim edildi.

Antikkapı'da Buluştular

Öte yandan daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığının Antikkapı Restaurant'ta ev sahipliğini yaptığı yemeğe geçildi. Yemeğe Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçarslan, Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Büyükşahin, İSU Teftiş Kurulu Başkanı Zikri Ilgar, Bölge Çalışma Müdürü Ethem Şahin, SGK İl Müdürü Muharrem Akbaş, SGK İl Müdür Yrd. Zekai Kalay, İl Kültür Müdürü Adnan Zamburkan, İş- Kur İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, İSU Genel Müdür Yardımcıları Nasır Esirci ve Fatih Yörük, Eğitim Müfettişleri, Büyükşehir Belediye Müfettişleri ve İSU Müfettişleri katıldı.

Denetim Devletin Asli Fonksiyonlarından

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, yemekte yaptığı konuşmada, Denetim Haftası dolaysıyla farklı kurumlardan müfettişlerin bir araya gelerek platform oluşturmalarını takdirle karşıladığını belirterek, meslek dayanışmasının önemini vurguladı. Devletin asli fonksiyonlarından birinin denetim faaliyeti olduğunu belirten Genel Sekreter Yazıcı, denetim hizmetinin asla devredilmemesi gereken ve vatandaşında devletinden beklediği bir görev olduğunu belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Denetim Haftası Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement