Denetimli serbestlik yükümlüleri Adana'yı karnavala hazırlayacak - Son Dakika
Güncel

Denetimli serbestlik yükümlüleri Adana'yı karnavala hazırlayacak

Denetimli serbestlik yükümlüleri Adana\'yı karnavala hazırlayacak

Haklarında kamuya yararlı işlerde ücretsiz çalışma kararı bulunan denetimli serbestlik yükümlüleri, Adana'da 3-12 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 8. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı hazırlıklarına destek olacak.

04.02.2020 09:40  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haklarında kamuya yararlı işlerde ücretsiz çalışma kararı bulunan denetimli serbestlik yükümlüleri, Adana'da 3-12 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 8. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı hazırlıklarına destek olacak.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında, denetimli serbestlik yükümlülerinin kamuya yararlı işlerde çalıştırılmasına yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar arasında imzalanan 3 yıl süreli protokole göre, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce belediyeye yönlendirilen yükümlüler, Büyükşehir Belediyesine bağlı birimlerde veya birimlerin kontrol ve gözetimi altındaki alanlarda çalışacak. Denetimli serbestlik yükümlüleri, öncelikle, kent genelindeki muhtelif ortak kullanım alanlarında bulunan korkuluk, bariyer, bank, piknik masası ve pergolaları boyayarak, "Nisan'da Adana'da" sloganıyla bu yıl 8.'si düzenlenecek Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı hazırlıklarına katkı sunacak.

Otobüs durakları ile metro istasyonlarının temizliği ve boyanması; ağaç gövdelerinin kireçlenmesi; ana cadde ve bulvarlardaki kaldırımlarda yer alan yeşil alan ve ağaçların sulanması; park, yeşil alan ve ana cadde ile bulvarlardaki sosyal donatılarda ekim, dikim, bakım, sulama ve temizlik gibi işlerde çalışacak olan denetimli serbestlik yükümlüleri, Merkez ve Yüreğir otogarları ile mezarlıkların bakım ve temizliğine de destek olacak. Tüm bu çalışmalar için gerekli olan ihtiyaç malzemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, imzalanan protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Kurumlarımız arasında yapılan bu protokolle; haklarında kamuya yararlı işlerde çalışma kararı verilen denetimli serbestlik yükümlülerine rehabilitasyon imkanı sağlarken, kamuya da ücretle başka kaynaklardan sağlayacağı işleri ücretsiz alma imkanı tanımış oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, denetimli serbestlik yükümlülerinin kamuya yararlı işlerde çalıştırılmasını, söz konusu insanları topluma kazandırma açısından çok olumlu bulduklarını belirterek, "Yapılan bu iş insani ve faydalı. Bir şekilde suça karışmış insanları topluma yeniden kazandırmak, rehabilitelerini sağlamak çok önemli bir uygulama. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, toplumumuza yarar sağlayacak bir işle ilgili protokole imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Hayırlı olsun" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Denetimli serbestlik yükümlüleri Adana'yı karnavala hazırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement