Denetimli serbestlik yükümlülerinden çevre temizliği - Son Dakika
Güncel

Denetimli serbestlik yükümlülerinden çevre temizliği

Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da "Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi" kapsamında yükümlüler, temizlik yaptı.

29.08.2019 16:45  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da "Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi" kapsamında yükümlüler, temizlik yaptı.

Adalet Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında Malatya'da denetimli serbestlikten yararlanan yükümlüler, Turgut Özal Tabiat Parkı'nda temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Toplam 403 dekar arazide bulunan parkın her metrekaresini titizlikle temizleyen yükümlüler, topladıkları çöpleri poşetlere koyarak konteynerlere attı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Badem, kendisinin de katıldığı temizlik sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, denetimli serbestlik hükümlülerinin kamuya yararlı bir işte çalıştırma veya uygulama alanının her geçen gün arttığını belirtti.

Bu kapsamda doğanın temiz tutulması, sahip çıkılması, çevre temizliğinin sağlanması amacıyla Adalet Bakanlığı tarafından 26-29 Ağustos tarihlerinde projenin gerçekleştirildiğini dile getiren Badem, şunları söyledi:

"Bu proje ile Türkiye genelinde denetimli serbestlik infaz uygulamalarından kamuya yararlı ücretsiz çalıştırma, diğer adıyla kamu hizmeti cezası kapsamında piknik alanları, yeşil alanlar ve mesire alanları gibi uygun görülen yerlerde temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Bu kapsamda bugün Ankara Gölbaşı ilçesi Atatürk Sahil Parkı'nda Adalet Bakam Abdülhamit Gül ve Çevre Bakanı Sayın Murat Kurum'un katılacakları bir etkinlik yapıldı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığımıza bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz ile Malatya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde aynı gün ve aynı saatte kamuya yararlı bir işte çalıştırma cezası veya yükümlülüğü bulunan yaklaşık 50 yükümlü ve personelin katılımıyla Malatya Turgut Özal Tabiat Parkı mesire alanında çevre temizliği çalışması gerçekleştirildi."

Gaziantep

Gaziantep'te, "Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi" kapsamında yükümlüler Dülükbaba Ormanı'nda temizlik yaptı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcı Vekili Berekat Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Türkiye genelinde kamu hizmeti cezası kapsamında piknik alanları, yeşil alanlar ve mesire alanları gibi uygun görülen yerlerde temizlik çalışmaları gerçekleştirildiğini ifade eden Aksoy, "Denetimli serbestlik ceza yargılamasının bir parçası olup, bir ceza infaz yöntemidir. Kamu hizmeti cezasının yanı sıra, denetimli serbestlik sistemi ile yükümlülerin suç işlemesinin önlenmesi, topluma yeniden kazandırılması hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra meslek kazandırılması, madde bağımlılığının tedavisinin sağlanması, kanun ve nizamlara saygılı, toplumsal kurallara uygun topluma sosyal bir birey olarak kazandırılması hedeflenmektedir. Bu amaçla denetimli serbestlik, psikososyal danışmanlık hizmeti yanında rehberlik ve danışmanlık hizmeti de sunmaktadır." diye konuştu.

Aksoy, temiz çevre projesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Gençlerimize, çocuklarımıza, yarınlarımıza miras olarak bırakabileceğimiz en önemli unsur temiz çevredir." vurgusu yaptı.

Denetimli Serbestlik Müdürü Taylan Beydoğan, projede 30 denetimli serbestlik yükümlüsü ile 35 açık ceza infaz kurumu hükümlüsünün yer aldığını dile getirerek, denetimli serbestlik sisteminin en önemli hedefinin, cezasını tamamlayan kişilerin, normal yaşantılarına döndüklerinde topluma daha kolay adapte olmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Programa Gaziantep Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Gaziantep Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Alçık ile cezaevi idaresi katıldı.

Şanlıurfa

Adalet Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen "Denetimli Serbestlik Temiz C¸evre Projesi" kapsamında, Şanlıurfa'da denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler, kent merkezi ve ilçelerdeki parkların temizlik işlerini yaptı.

Tu¨rkiye'de es¸ zamanlı olarak 81 ilde yapılan "Denetimli Serbestlik Temiz C¸evre Projesi" faaliyetleri kapsamında, Şanlıurfa Denetimli Serbestlik Mu¨du¨rlu¨gˆu¨ tarafından organize edilen etkinlikte yükümlüler, Haliliye ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Parkı'nın bakım, onarım ve temizliğini gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak temizlik çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, kamuya yararlı bir işte çalışma yükümlülüğü sayesinde toplumsal katılım ile yükümlünün iyileştirilmesinin amaçladığını aktararak, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda yükümlünün kurallara uyma becerisi ve çalışma disiplinini kazanması, başkalarının haklarına saygı göstermesi, zaman planlaması, bir meslek edinerek kendi işini kurması veya bir iş edinmesi amaçlanmaktadır. Temiz ve sağlıklı bir çevrenin bütün canlıların yaşayabilmesi için temel bir koşul olduğunu unutmamalıyız. Vatandaşlık görevlerimizden biri olan, paylaştığımız yaşam alanlarının, doğanın temiz tutulması, sahip çıkılması, çevre temizliğinin sağlanması ve doğanın korunması sayesinde gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmamız mümkün olabilir. Şehitlerimizin kanlarıyla sulayarak bizlere emanet ettiği bu toprakları bizler de gelecek nesillere en güzel şekilde bırakmanın gayreti içerisinde olmalıyız. Bu vesileyle projeye öncülük eden başta Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül olmak üzere, Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüze ve yükümlülerimize teşekkür ediyorum."

Siverek ilçesinde "Denetimli Serbestlik Temiz C¸evre Projesi" kapsamında yükümlüler Şehit Suat Aloğlu mesire alanında çevre temizliği yaptı.

Denetimli serbestlik yükümlülerinden çevre temizliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denetimli serbestlik yükümlülerinden çevre temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İngiliz turist Marmaris'te kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
    17:21 İngiliz turist Marmaris'te kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

    Muğla'nın Marmaris ilçesine tatile gelen İngiliz turist Denis Crawley, koyları gezmek için katıldığı tekne turunda denize atladıktan sonra kalp krizi geçirdi. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Crawley, hastaneye kaldırılarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kütahya'da Macar Çağdaş Sanatı Sergisi Açıldı
    17:20 Kütahya'da Macar Çağdaş Sanatı Sergisi Açıldı

    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk' adlı sergi, Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında açıldı. Sergide, Macaristan'ın önde gelen 5 sanatçısına ait 33 eser yer alıyor. Açılışta konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, Türk ve Macar halkını kardeş olarak gördüklerini belirtti. Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise sanatın evrensel bir dil olduğunu vurgulayarak, serginin bilim, teknoloji ve matematikle iç içe olduğunu ifade etti.

  • Uşak'ta Otobüste Uyuşturucu Bulundu, 2 Kilo 670 Gram Skunk Ele Geçirildi
    17:20 Uşak'ta Otobüste Uyuşturucu Bulundu, 2 Kilo 670 Gram Skunk Ele Geçirildi

    Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir otobüste uyuşturucu madde bulunduğu ihbarını değerlendirerek polis uygulama noktasında durdurdu. Yapılan aramada otobüsün bagaj kısmında bulunan peynir bidonları içeresinde gizlenmiş 2 kilo 670 gram skunk ele geçirildi. Uyuşturucu maddeyi otobüsle gönderdiği öğrenilen S.Ş. ise ekiplerce yakalayarak gözaltına alındı.

  • Amasya'da Telli Turna Çifti Yine Yuva Yaptı
    17:19 Amasya'da Telli Turna Çifti Yine Yuva Yaptı

    Amasya'da son 2 yıldır görüntülenen telli turna çifti, bu sene de aynı yere gelerek yuva yaptı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Yedikır Baraj Gölü'nde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki telli turnaların yeni yaptıkları yuvada çift ve yumurtaları gözlem altına alındı. Türkiye Üreyen Kuş Atlası'nda telli turnanın Türkiye'de üreyen nüfusunun kalmadığı belirtilmişti.

  • Gümüşhacıköy TSO Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'i ziyaret etti
    17:19 Gümüşhacıköy TSO Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'i ziyaret etti

    Gümüşhacıköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Koca, Demir'e yeni görevinde başarılar dileyerek, ilçenin gelişmesi ve kalkınması için iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Demir ise ticaret odası ile iş birliğine her zaman açık olduklarını vurgulayarak, Hamamözü ilçesini kalkındırmak için birlikte çalışacaklarını ifade etti. Ziyaretin ardından Koca ve Demir, Hamamözü'nde bulunan bazı işletmelere ziyarette bulunarak, esnafla sohbet etti.

  • Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Seçimli Genel Kurulun Öne Çekilmesi Gerektiğini Söyledi
    17:19 Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Seçimli Genel Kurulun Öne Çekilmesi Gerektiğini Söyledi

    Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 18 Temmuz olarak açıkladığı seçimli genel kurul toplantısının öne çekilmesi gerektiğini belirtti. Özbek, Kulüpler Birliği'nin başlattığı imza kampanyasına ise artık gerek kalmadığını ifade etti. Özbek, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi ikna etmeye çalıştığını ve uzlaşmanın sonuç vereceğini düşündüğünü söyledi.


Advertisement