Dengizek ve Ekibi, Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Dengizek ve Ekibi, Güven Tazeledi

Dengizek ve Ekibi, Güven Tazeledi

Merkezi Maltepe'de faaliyet gösteren Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın Olağan Genel Kurulu Toplantısı yapıldı.

04.02.2013 12:20  Güncelleme: 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Maltepe'de faaliyet gösteren Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın Olağan Genel Kurulu Toplantısı yapıldı.

09 Ekim 2011 yılının yapılan kongrede göreve gelen Suha Dengizek ve Yönetim Kurulu on dört ay gibi bir süre sonra yine bir genel kurulu toplantısı neticesinde göreve devam dediler.

İLKLERİN YAŞANDIĞI BİR KONGRE OLDU

İlan edilen ilk toplantı tarihinde yeterli çoğunluk sağlanarak genel kurul gerçekleşti. Hatta katılan mütevelli üye sayısı yüz civarında olması ve gerek yönetim Kurulu Listesine gerekse mütevelli üye listesine girebilmek için adeta mücadelenin verildiği gözlendi.

ELEŞTİRİ OLMADI, TEBRİK VE TAKDİR EDİLDİ

Genel Kurul Toplantısı esnasında faaliyet raporu ve denetim raporu okunması esnasında olsun veya serbest konuşma bölümlerinde olsun mevcut yönetimin çalışmalarını ilk defa eleştiri mahiyetinde her hangi bir konuşmanın olmaması dikkat çekti. Eleştirme olmamasının yanı sıra yapılan çalışmaların takdirle karşılandığını belirten ifadeler dile getirildi.

DENGİZEK, BİRLİK VE BERABER OLALIM…

Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma vakıf Başkanı Suha Dengizek yaptığı kısa konuşmasında, "Bizler 9 Ekim 2011 tarihinde sizlerin desteğiyle yönetime geldik. Sizlere bir söz verdik, olağan kongremizi yeni binamızda yapacağız" demiştik, Allah'a şükürler olsun ki bugün bu yeni binamızda kongremizi birlikte yapıyoruz. Buradan Ali Şahsuvaroğlu ve önceki yönetime çok teşekkür etmek istiyorum. Bizlere altı katlı karkas bina bıraktılar. İnşaat halindeki binamızı bizlerde tamamlayarak bugün faaliyetlerimizi bu binada sürdürüyoruz.

İki önemli hedefimiz var, birisi öğrencilere burs vermek, ikincisi Erzurum kültürünü yaşatmak. Erzurumlular arasında birlik beraberlik sağlamak en büyük isteğimiz. 12 Mart için de büyük bir Erzurum gecesi tertiplemek niyetindeyiz.

Yeni yönetim olarak bizler külfete talibiz demiştik. İnanırsak Dadaşın neler yapabileceğini dünyaya gösteririz, işte gördüğümüz bu tablo, iftihar tablosudur.

Dadaş merttir, yiğittir, cesurdur, harama bakmayan haram yemeyendir. Büyüğüne saygılı küçüğüne sevgiyle bakan insandır.

HER PERŞEMBE HEREFENEDE BULUŞUYORUZ…

Herefene toplantıları her ayın son Perşembe günü devam edecek. Erzurum'lu büyüklerimiz anma toplantılarını " Tandır Başı Sohbetleri" adı altında yapıyoruz. İlk toplantımızı Cahit Solakoğlu ile yaptık" dedi.

DİVAN BAŞKANI VE HEYETİ SEÇİLDİ

Divan Başkanlığına Pendik Halk Eğitim Müdürü Binvar Kurbanoğlu, Başkan Yardımcılığına Kenan Albayrak, Katip Üyeliğe Tamer Horasanlı seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlanan Genel Kurul Toplantısına tek liste ile giren Suha Dengizek ve ekibi tam destek alarak yeniden görev üstelendiler.

YİNE GÜÇLÜ BİR KADRO İŞBAŞINA GELDİ…

Sanat dünyasından iş dünyasına önemli isimlerden oluşan yeni yönetim İstanbul'da Erzurum Kültürüne önemli katkı sağlayacak güçlü bir kadro yine işbaşına geldi.

KISKANDIRACAK ZENGİN BİR KADRO …

Yönetim Kurulu üyelerinin birbirinden değerli isimlerden oluşmasının yanı sıra, mütevelli heyetinde de çok değerli isimler yer aldı. Rasim Cinisli, İ.B.B. Başkan Vekili Ahmet Selamet, Sanatçı İbrahim Erkal, işadamı Cemal Şengel, İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi Atalar, Mimar Hüseyin Karakaya, Kiptaş Genel Müdür Danışmanı Süleyman Genç, 22. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Haber Gazetesi sahibi Kenan Gülerci gibi isimler yer aldı.

Ak Parti iktidarı döneminde dört dönem üst üste sağlık Bakanlığı yapan Dr. Recep Akdağ'ın yer alması vakıfa olan ilginin en bariz örneği. Vakfın ilk kurucu üyelerinin de mütevelli listesinde yer alması mevcut yönetime olan güveni sergilemiş oldu.

Çok kalabalık bir katılım oldu. Erzurum Vakıf ve dernek başkanlarının ilgi göstererek katılım sağladığı toplantıya, 22. Dönem Milletvekili Mücahit Himoğlu, Sarıgazi Belediye Başkanlığı yapan Kemal Ayyıldız, İ.B.B. zabıta Müdürü Zeki Karakelle,

Sanatçı Yavuz Değirmenci, Ak Parti Maltepe İlçe Başkan Yardımcı Murat Demirtaş, Marmara Oltulular Dernek Başkanı Fatih Hiçdurmaz, Selami Oğuz,

ve daha bir çok isim kongre toplantısına katıldılar.

TAŞYÜREK, TELGRAF ÇEKEREK TEBRİK ETTİ,

İ.B.B. Ak Parti Meclis üyesi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Kartal Belediye Meclis üyesi Abubekir Taşyürek, Rusya'da bulunmasından dolayı katılamadığı toplantıya telgraf çekerek yeni yönetime başarı dileğinde bulundu.

İLK İCRAAT BURS TOPLAMAK OLDU!

Yeni yönetim ilk icraatını öğrenci bursu konusunda gösterdi. Toplantı sonrası katılımcılardan gönüllü olarak bağışlanan burs sayısı 50 oldu. Hedef sayıyı ilk sene için 100 olarak belirlenen öğrenci burs konusunda ilk adım atılarak 50 adet öğrenci bursu toplandı.

Maltepe Erzurumlular Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı yönetim kurulu ve denetim kurulu şu isimlerden oluştu,

1. Suha Denizek

İş Adamı

2. Ahmet Ağırman -

İnşaat Mühendisi - İSTON Genel Müdürü

3. Bülent Gül - İş Adamı

4. Cemal Şengel -

Müteahhit - Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı

5. Ejder Malik Batur - İnşaat Mühendisi - Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı

6. Hasan Koç - Sendika Başkanı

7. Hüseyin Karakaya - İnşaat Mühendisi - Mimar

8. Hakkı Demirbağ - İşadamı

9. Hasan Keskin - Mali Müşavir

10. Hikmet Kaya - İşadamı

11. Kasım Karakaş - SGK İstanbul İl Müdür Yardımcısı

12. Lütfü Şahsuvaroğlu - İşadamı

13. İbrahim Erkal - Sanatçı

14. İsmail Kartal - Anadolu Beyoğlu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İdari Hizmetler Başkanı

15. Mustafa Akın - Mimar

16. Muhammet Korkmaz - İşadamı

17. Necmi Akalın - İşadamı

18. Nihat Önal - İşadamı

19. Süleyman Genç - Kiptaş Genel Müdür Danışmanı

20. Sinan Bayraktar - Hastane Müdürü

21.Selçuk Özkavcı - İşadamı

22. Taylan Mesutgil - İşadamı

23. Tuncay Ataseven - İnşaat Mühendisi - Sancaktepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü

24. Zekai Özaslan - Kuyumcu

DENETLEME KURULU

1.Prof. Dr. Bülent Keskiner - GYTE Çevre Müh. Böl. Bşk.

2.Prof. Dr. Cevat Gerni - Başkent Üniversitesi İ.İ.B.E Dekanı

3.Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı - 22. Dönem Erzurum Milletvekili

4.Abidin İnan - Avukat

5. Bayram Kaya - İşadamı

6. Gürbüz Aslan - Memur - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dengizek ve Ekibi, Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement