Deniz Aktaş Cinayeti Davası - Son Dakika
Güncel

Deniz Aktaş Cinayeti Davası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Adalet sarayı önünde bir araya gelen platforn üyeleri Mahkemenin seyrine yönelik açıklama yapan Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin in konuşması Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Ayşegül Kaya'nın konuşması Antalya'da Deniz Aktaş'ın öldürülmesi davası Birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanık Lokman Barış Çelik'in yargılanmasına devam edildi Antalya'da birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

21.04.2016 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Adalet sarayı önünde bir araya gelen platforn üyeleri

Mahkemenin seyrine yönelik açıklama yapan Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin in konuşması

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Ayşegül Kaya'nın konuşması Antalya'da Deniz Aktaş'ın öldürülmesi davası

Birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanık Lokman Barış Çelik'in yargılanmasına devam edildi

Antalya'da birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Lokman Barış Çelik ile maktulün annesi Figen Yetişkin, tarafların avukatları ve bazı kadın hakları savunucuları katıldı.

Maktul Aktaş'ın avukatı Nilgün Gündüz, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesi kararından dönülmesini istedi.

Deniz Aktaş cinayeti ve diğer kadın cinayetlerinin asıl nedeninin kadın ve erkeğin eşit görülmemesinden kaynaklandığını iddia eden Gündüz, "Kadınlar, erkekler tarafından mal olarak görülüyor ve eskiyen mallar nasıl atılıyor ise kadınlar da o şekilde öldürülüyor. Akıl hastalığı hususunda ise sanıkların sığınmaya çalıştığı bir argümandır. Bu nedenle ara karardan dönülsün. Günlük hayatta diğer şahıslara yönelen bir öfke olmadığına göre bu, sadece yanındaki kadına yöneldiğine göre bu, sadece kadının daha aşağı olduğu düşüncesinden kaynaklanmaktadır" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

"Katilin akli dengesi gayet yerinde"

Duruşma sonrasında adliye önünde bir araya gelen bazı kadın hakları savunucuları, pankart açarak kadın cinayetlerini protesto etti.

Maktul Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin, yaptığı açıklamada, sanıkların sürekli psikolojik rahatsızlıkları bulunduğunu iddia ettiklerini söyledi.

Sanığın akli dengesiyle ilgili raporu beklemek istemediklerini dile getiren Yetişkin, "Katilin akli dengesi gayet yerinde, işletmecilik yapan bir insan, eğer bu işi yapıyorsa akli dengesi yerinde demektir. Artık rapor sonuçları beklemek istemiyoruz ama 'Sistem, adalet böyle' diyorlarsa biz de kızımın katiline ağırlaştırılmış müebbet istiyoruz." diye konuştu.

Deniz Aktaş Cinayeti Davası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Aktaş Cinayeti Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement