Deniz Erkin Purut'a Genç Yaşta Gelen Başarı. - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Deniz Erkin Purut'a Genç Yaşta Gelen Başarı.

Deniz Erkin Purut\'a Genç Yaşta Gelen Başarı.

Deniz Erkin Purut Türk yazar, aynı zamanda Sesim Ol İstismarla Mücadele ve İyileştirme Derneği'nin kurucu başkanı.

08.08.2022 12:48  Güncelleme: 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

2020 yılında yayımladığı, gerçek hikâyeden oluşan ilk romanı "Ben Zaten Âşıktım Sen Üstüne Geldin" ile "yılın en çok satanları" listesine girmeyi başaran ve dikkatleri üzerine çeken genç yazar, İstanbul'da dünyaya geldi.

Eğitim hayatına Pendik'teki Orhan Sinan Hamzaoğlu İlköğretim Okulu'nda adım atan, ardından Pendik Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde okuyan Purut, çocuk yaşta başlayan edebiyat tutkusu nedeniyle bu alana yöneldi.

Yeditepe Üniversitesi Edebiyat Bölümü'nü kazanarak hayalini gerçeğe dönüştüren Deniz Erkin Purut, eğitim hayatını tamamladı.

Bir dönem tiyatro yazarlığı da yapan Purut'un kaleme aldığı eserler, Türkiye'nin dört bir yanında tiyatro izleyicisiyle buluştu.

Sanatın farklı dallarında da eserler üreten Deniz Erkin Purut, etkileyici içerikteki kendi yazılarını fon müziği eşliğinde okuduğu "Dipteki Adam", "Gelmeyecek Mektuplar" ve "Enkaz" adlı single çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.

Yayımlanmamış çok sayıda eseri de bulunan Purut, ilk kitabı "Ben Zaten Âşıktım Sen Üstüne Geldin"in ardından ikinci romanı için çalışmalarına başlamış durumda.

Deniz Erkin Purut, "Yazarlık Okulu" adıyla yazar olmak isteyenlere yönelik workshop'lar da düzenliyor.

Öte yandan toplumsal fayda sağlayan sosyal sorumluluk projelerine destek veren Deniz Erkin Purut, istismara uğrayan kadın ve çocuklara yardım eli uzatmak amacıyla bir dernek kurdu.

Purut, kurucu başkanı olduğu Sesim Ol İstismarla Mücadele ve İyileştirme Derneği ile şiddete maruz kalan kadınlara ve taciz mağduru çocuklara yardım eli uzatmaya devam ediyor.

Son Dakika Advertorial Sondakika Deniz Erkin Purut'a Genç Yaşta Gelen Başarı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement