Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Koçak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Koçak Açıklaması

"Bugüne kadar ulaştığımız ülke sayısı 55 oldu. Ülke sayısını artıralım diye özel bir gayretimiz yok ama fiili bir durum oluyor biz de oraya yardıma koşuyoruz"

19.09.2013 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, dernek olarak yardım faaliyetlerinde bulundukları ülke sayısının 55'e ulaştığını bildirdi.

Koçak, dernek yöneticileriyle Anadolu Ajansı (AA) Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya'yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Koçak, her geçen yıl derneğe bağışların arttığını, bu yılı geçen yıldan daha iyi bir noktada bitirmeyi ümit ettiklerini belirtti.

Derneklerinin Antalya temsilciğinin tek örnek olduğunu vurgulayan Koçak, diğer bölgelerde bir merkezin çok sayıda il ile ilgilendiğini ancak Antalya'daki temsilciliklerinin sadece Antalya ile ilgilendiğini kaydetti.

Antalya'da dernek olarak 6 bin aileye ulaştıklarını, bunun 4 bininin sosyal incelemesinin tamamlandığını ve yardımda bulunulduğunu ifade eden Koçak, ailelerin bir defa değil, belirli aralıklarla sürekli desteklendiklerini dile getirdi.

Deniz Feneri Derneği olarak sadece yardımda bulunmadıklarını, "Sosyal Dönüşüm Projeleri" adı verdikleri projelerle meslek edindirme yöntemini de izlediklerini anlatan Koçak, cezaevlerinde cezasını tamamlamasına 6 ay kalan mahkumlar için meslek kursları düzenleyerek yaşama tutunmaları için ürettikleri projeleri geçmişte hayata geçirdiklerini ifade etti. Koçak, bu projeleri birkaç yıldır eski hızlarında yapamadıklarını ancak bundan sonra bu projelere tekrar hız vereceklerini belirtti.

Bu yıl Antalya temsilciliklerine yönetim olarak önemli sorumluluk verdiklerine dikkati çeken Koçak, "Temsilcimiz Ahmet Sargın'a 'Bosna için kurban bağışı topla, sonra git bir ekiple kurban kesimine nezaret et' denildi. Elbette başka kanallardan da bağışlar gelecektir. Onlarla da Antalya temsilcimiz Bosna'da ilgilenecek" dedi.

Deniz Feneri Derneği olarak yardım faaliyetlerinde bulundukları ülke sayısını artırmak için özel bir gayret içerisinde olmadıklarını ancak afet ya da kıtlık gibi olağanüstü durumlarda yardımlar yaptıklarını kaydeden Koçak, şunları söyledi:

"Mesela Nijer'de kuraklığa bağlı kıtlık yaşandı. Yardımları oraya aktardık. Gazze'de İsrail'in saldırıları oldu, abluka keskin uygulandı. Biz orada bir partner kuruluşumuz aracılığıyla bazı projeleri destekledik. Endonezya'da kalıcı konutlar yaptık yaşanan felaket sonrası. Bazı köylerde balıkçı teknesi aldık. Bugüne kadar ulaştığımız ülke sayısı 55 oldu. Ülke sayısını artıralım diye özel bir gayretimiz yok ama fiili bir durum oluyor biz de oraya yardıma koşuyoruz."

Kurban fiyatları yurt dışı için 240, yurt içi için 560 lira

Koçak, dernek olarak yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban hisse fiyatlarını da belirlediklerini kaydetti. Koçak, yurt dışı için 240 lira, Türkiye içinde ise 560 lira olan kurban hisse bedellerinin, Bosna Hersek için 350, Filistin için ise 700 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Kurbanlarının Suriye'de kesilmesini ya da kesilen kurbanların etlerinin Suriye'ye ulaştırılmasını talep edenler için ise hisse bedelinin 560 lira olacağını ifade eden Koçak, "Geçen yıl 8 bin 50 hisse kesmiştik, bu yıl onu aşmayı hedefliyoruz" dedi.

AA Bölge Müdürü Çetinkaya ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çetinkaya, Deniz Feneri Derneğinin yurt içi ve dışındaki faaliyetlerini takdir ettiklerini belirterek, çalışmalarında başarı diledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Koçak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement