Deniz Gezmiş Tartışmasına Yalçın Akdoğan da Dahil Oldu: Erdoğan Devrimcidir! - Son Dakika
Güncel

Deniz Gezmiş Tartışmasına Yalçın Akdoğan da Dahil Oldu: Erdoğan Devrimcidir!

Erdoğan'ın Deniz Gezmiş'e benzetilmesine eski danışmanı Yalçın Akdoğan, "Erdoğan devrimcidir" yanıtını verdi. Akdoğan ayrıca Erdoğan'ın Atatürk gibi "Karizmatik lider" olduğunu da söyledi.

19.12.2017 21:14  Güncelleme: 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'in Cumhrbaşkanı Tayyip Erdoğan'la ilgil, "Parkasız Deniz Gezmiş" tartışmasına Erdoğan'ın eski danışmanı, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan da katıldı. Akdoğan, Erdoğan'ın "devrimci" olduğunu söyledi.

SON GÜNLERİN TARTIŞMASINA AKDOĞAN DA KATILDI

Habertürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Yalçın Akdoğan'ın Erdoğan'la ilgili şunları söyledi, "Prostest karakteri sebebiyle yani gerçekten devrimci bir pozisyonda olduğu söylenebilir."

Erdoğan'ın Deniz Gezmiş'e benzetilmesinin kendi camialarında hoş karşılanmaycağını belirterek, Türkiye'de sadece Atatürk ve Erdoğan'ın "karizmatik liderler" olduğunu söyledi.

"RIDVAN'LA BAHÇELİ ARASINA GİRMEYEYİM"

Kübra Par'ın "Rıdvan Dilmen'in 'Erdoğan parkasız bir Deniz Gezmiş'tir' yorumuna katılıyor musunuz?" sorusuna Akdoğan şöyle karşılık verdi:

Deniz Gezmiş'in sembolik bir anlamı var. Bazılarına göre çok kötü bazılarına göre çok iyi. Bu ideolojik tartışmanın içine girmek, oradan yorum yapmak doğru değil. Rıdavn'ı da ben severim. Sayın Bahçeli'de cevap vermiş, ona da hürmetim var. O ikisi arasına girmeyeyim.

"PROTEST KARAKTERİ SEBEBİYLE ERDOĞAN DEVRİMCİDİR"

Deniz Gezmiş'i sever misiniz?

İdeolojik olarak farklı pozisyonda olduğumuz malum. Bu ideolojinin de ötesinde tartışmalı bir konudur. Ama şunu söyleyeyim; Tayyip Erdoğan iktidara geldi ve başına gelmedik kalmadı. Birçok şey oldu. İktidar oldu, muktedir olamadı dediler. Bir sürü birşeyler oldu... Dünya siyaset tarihinde başına bu kadar çok şey gelen lider azdır. Tayyip Erdoğan iktidar olmasına rağmen protest karakterini hiç kaybetmedi. Ortada çökmüş bir sistem vardı. 1960'tan sonraki vesayet düzenin küçük, tanımlanmış bir alan vardı. Gelin burada oynayıın Öyle olunca iktidara gelen partinin lideri olarak Tayyip Erdoğan sürekli, bir çok konuda sistemin değişimi ve dönüşümü için protest bir tavır takınmak zorunda kaldı. Dersim isyanıyla ilgili söyledikleri, birçok konuda tavırları, yaklaşımları, iktidardayken sisteme muhalefet eden sistemi demokratikleşmeye, dönüştürmeye çalışan o prostest karakteri sebebiyle yani gerçekten devrimci bir pozisyonda olduğu söylenebilir.

"BİZİM CAMİAMIZDA HOŞ GÖRÜLECEK BİR ŞEY DEĞİL"

Deniz Gezmiş'e benzeyen bir devrimcilik mi?

Ona katılmam ben.

Kızdınız mı Rıdvan Dilmen'e?

Şahsi kanaatini söylemiş. Bu tür yakıştırmaları herkes, herkesle ilgili yapabiliyor. Bizim camiamızdan baktığımızda hoş görülebilecek bir şey değil ama onun da (Rıdvan Dilmen'in) bir muradı var. O murad benim bu söylediğim yorum üzerinden çıkan bir murad ise tabi şey olabilir.

"ATATÜRK VE ERDOĞAN, KARİZMATİK LİDERLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yıllarca danışmanlık yaptınız, yanında bulundunuz. O kızmış mıdır?

Büyük liderlerin bu tür hadiselerde ne düşünğünü bilmek çok kolay değil. Sıradan yaklaşımlar sergilemedikleri için yani... Ucuz polemiklerin içerisine Cumhurbaşkanımızın düşürülmesini ben doğru bulmam. Tayyip Erdoğan önemli bir şahsiyet, lider olarak ortaya çıkmıştır. Ben bunu Karizmatik Lider kitabımda da uzun uzun anlattım. Genel başkanlar kategorisi var Türkiye'de. Partinin hasbel kader başında olan insanlar... Onları, siyasi partileri, hareketleri kuran insanlar var: Erbakan Hoca gibi Özal, Türkeş, Menderes gibi... Bir de onların da ötesinde bir lider pozisyonu var. Ben Atatürk'ün de öyle olduğunu düşünüyorum, Tayyip Erdoğan'ın da; Karizmatik lider. Bir yol, yön oluşturan. Kendi ideolojisini oluşturan. Milyonları peşinden sürükleyebilen. Hatta yaşarken mitolojik bir karaktere, bir kahramana dönüşen bir kişi. Bir dönem bir kriz, kaos ortamında umut olarak görülen, kurtarıcıya dönüşen ve onun başardıktan sonra, sınavları geçtikten sonra bir kahraman dönüşen kişi. İşte, Atatürk de Kurtuluş Savaşı, milli mücadele kriz var, kaos var. Samsun'a çıkıyor, umut olarak görülüyor. Bir kurtarıcı figürü. Başarılı oluyor, Cumhuriyet kuruyor, kendine göre bir ideoloji kuruyor. Milyonları peşinden sürüklüyor ve karizmatik lider tipolojisi. Tayyip Erdoğan... Onda da böyle bir liderlik özelliği olduğunu düşünüyorum. Onun için başka bir kategoride değerlendiriyorum.

Deniz Gezmiş Tartışmasına Yalçın Akdoğan da Dahil Oldu: Erdoğan Devrimcidir!

Son Dakika Güncel Deniz Gezmiş Tartışmasına Yalçın Akdoğan da Dahil Oldu: Erdoğan Devrimcidir! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Sabah Saatlerinden İtibaren Sağanak Yağış Etkisi
    06:57 İstanbul'da Sabah Saatlerinden İtibaren Sağanak Yağış Etkisi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağış D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement