Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan Bursa'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan Bursa'da Anıldı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan Bursa\'da Anıldı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 43. yılında Bursa'da isimlerinin verildiği Üç Fidan Parkında anıldı.

06.05.2015 08:13  Güncelleme: 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 43'üncü yılında Bursa'da isimlerinin verildiği 'Üç Fidan Parkı'nda anıldı.

6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için Bursa'da isimlerinin verildiği 'Üç Fidan Parkı'ndaki anıtları önünde tören düzenlendi. Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi ve 68'liler Birliği Vakfı üyeleri, Gezmiş, İnan ve Aslan'ın idam saati olan 05.30'da 3 dakikalık saygı duruşunda bulundular. 68'liler Birliği Vakfı Bursa Temsilcisi Betül Kuyucu'nun Adnan Yücel'in "Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek" şiirini okumasının ardından anma törenine katılanlar ellerinde bulunan karanfilleri Üç Fidan Anıtı'na bıraktılar.

Anma törenine katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "42 yıl önce mücadelelerinden dolayı kimseye zarar vermemiş Deniz, Yusuf ve Hüseyin'i anıyoruz. Onlar Türkiye'nin tam bağımsızlığı için mücadele eden üç fidandı. Bu gençler bağımsızlığın ve barışın sembolüdür. Kimseye ateş açmadılar, kimseyi öldürmediler. Onlar sadece beyinlerinde Türkiye'nin tam bağımsızlık mücadelesini nasıl yürütürüz diye düşünüyorlardı" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan Bursa'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement