Deniz Kabuğu Hobisi Mesleği Oldu - Son Dakika
Yerel

Deniz Kabuğu Hobisi Mesleği Oldu

Mustafa Çiftçi - Mersin'de iflas ederek tüm sermayesini kaybeden toptancı, deniz kabuklarından süs eşyası yapma hobisini mesleğe dönüştürerek kendi işini kurdu.

13.04.2013 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Çiftçi - Mersin'de iflas ederek tüm sermayesini kaybeden toptancı, deniz kabuklarından süs eşyası yapma hobisini mesleğe dönüştürerek kendi işini kurdu.

Çocukluğunda deniz kenarından topladığı kabuklardan kasetler yaparak arkadaşlarına hediyeler gönderen Mutlu Deniz (48), 2008 yılında başladığı toptancılık işinde dünyadaki ekonomik krizlerden etkilenerek sermayesini kaybetti.

Bütün birikimini kaybettiği için yeniden kendisine meslek seçmek zorunda kaldığını anlatan Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk döneminde hobi olarak yaptığı deniz kabuklarından süs eşyası yapmayı mesleği haline getirmek için çalıştığını kaydetti.

Yeni mesleğiyle hayata yeniden başladığını dile getiren Deniz, şunları söyledi:

"Eski işime devam etmem için sermaye gerekliydi. Bu yüzden o işi devam ettirmem imkansızdı. Deniz kabuklarından süs eşyalarına çocukluğumdan bu yana hep merakım vardı. Arkadaşlarıma hediye olarak deniz kabuklarından kasetler yapar gönderirdim. İstanbul'a, Ankara'ya gidip bu işi yapanlarla konuşmaya başladım. Ustalarla konuşunca hobimi işe dönüştürebileceğim aklıma geldi. Bu doğrultuda kendi işimi kurdum. İlk başlarda yaptığım ürünleri arkadaşlarım satın aldı. Daha sonra farklı ürünler ve özgün tasarımlara yöneldim. Kendi kendime öğrendiğim hediyelik eşya yapımı sayesinde bir yılın sonunda geçimimi sağlayabilecek hale geldim. Çok şükür ailemi geçindirecek kadar gelir elde edebiliyorum. Mersin'in büyük bir çoğunluğu yaptığım çalışmalarla beni tanır hale geldi."

Yaptığı ürünlerden en çok meslek gruplarına ait bibloların rağbet gördüğünü belirten Deniz, hakim, doktor, hemşire, öğretmen, gazeteci, gelin ve damat bibloları yaptığını ifade etti.

Tasarımlarından sürekli kendini geliştirmeye gayret gösterdiğini vurgulayan Mutlu Deniz, şöyle devam etti:

"Filipinlerde kıyıya vuran deniz kabukları toplanıp bir takım işlemlerden geçirilerek temizleniyor. Sonrasında Türkiye'ye getirilip satılıyor. Benim işimin ham maddesi de deniz kabukları. Bu kabuklara yapıştırıcı, ince tel, tahta gibi malzemeler yardımıyla çeşitli şekiller veriyorum. Sonrasında da ortaya hakim, doktor, hemşire, öğretmen, gazeteci, gelin, damat bibloları ortaya çıkıyor. Yaptığımız iş, bununla sınırlı değil. Kabuklar kimi zaman bir anahtarlık kimi zaman da bir avize olarak karşımıza çıkıyor. Deniz kabukları düşündüklerinizi yansıtmak için her türlü imkanı veriyor. Zaman zaman müşterilerimizin önerilerini de deniz kabuklarıyla hayata geçiriyorum."

Yayıncı: Tevfik Işık - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Deniz Kabuğu Hobisi Mesleği Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement