Deniz Polisinden Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Deniz Polisinden Operasyonu

Trol yöntemiyle kaçak avlanıldığı ihbarı üzerine Kumkapı'da operasyon düzenledi.

10.01.2011 16:21  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Liman sahası içerisinde 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na aykırı balık avlandığı ihbarı üzerine harekete geçen Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yasak avlanan bazı balıkçıların trol ağları ile kapaklarını Kumkapı balıkçı barınağı içerisinde suyun altına sakladığını tespit etti.

Balıkçıların avlanmaya çıkacakları zaman ağ ve kapaklarını bulundukları yerden alarak denize açıldıkları tespit eden ekipler, dalgıç polislerle suyun altında trol aramaya başladı. Kumkapı balıkçı barınağının bulunduğu koyda suyun altında trol ağı ve kapakları tespit edilince İstanbul Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ve Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kumkapı Balıkçı barınağı içerisinde operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda kullanıma hazır vaziyette 5 trol ağının yanı sıra 40 adet trol kapağı bulundu.

VİNÇ YARDIMIYLA ÇIKARILDI

Suyun 20 metre altında bulunan ağ ve kapaklar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü'ne ait Mavi Deniz isimli vinç yardımıyla bulundukları yerden çıkarıldı. Kapaklar muhafaza edilmek üzere Karaköy Limanı Salı Pazarı depolarına götürüldü. Üç gün önce yapılan operasyonda kullanıma hazır 8 adet trol ağı, bir teknede gizlenmiş halde 11 adet 30 litrelik bidon içerisinde 330 litre kaçak mazot ve su altında muhafaza edilen 35 adet trol ağı kapağı ele geçirilmişti.

Polis yetkilileri, son operasyonda ele geçirilen bazı trol kapaklarının yeni olduğuna dikkat çekerek, balıkçıların ilk operasyondan sonra da trol ile balık avlamaya devam ettiğini belirtti. Trolle avlanmanın balık neslini tehdit ettiğini belirten balıkçı Kemal Sümbül, 'Bu şekilde avlanarak daha gelişim aşamasında olan küçük balıklar tutuluyor. Ağ ile avlanan balıkçıların ağ aralarından küçük balıklar kaçabiliyor. Ancak trol tekniğiyle bu küçük balıklar da tutuluyor' şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deniz Polisinden Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement