Deniz salyası sonrası tatilcilerin tercihi Akdeniz oldu - Son Dakika
Güncel

Deniz salyası sonrası tatilcilerin tercihi Akdeniz oldu

Deniz salyası sonrası tatilcilerin tercihi Akdeniz oldu Denizin temizliği ve berraklığı havadan görüntülendi Marmara Denizi'nde etkili olan deniz salyası (müsilaj) nedeniyle çok sayıda kişi tatil için Akdeniz bölgesi tercih etmeye başladı.

08.06.2021 18:34  Güncelleme: 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz salyası sonrası tatilcilerin tercihi Akdeniz oldu

Denizin temizliği ve berraklığı havadan görüntülendi

ANTALYA - Marmara Denizi'nde etkili olan deniz salyası (müsilaj) nedeniyle çok sayıda kişi tatil için Akdeniz bölgesi tercih etmeye başladı. Antalya'ya gelen tatilciler, berrak sularda deniz keyfi yaparak buranın çok güzel olduğunu belirtti.

Marmara Denizi'nde şubat aylarında görülmeye başlanan ve yaklaşık 4 aydır etkili olan deniz salyası (müsilaj) nedeniyle özellikle yerli tatilcilerin Akdeniz bölgesine ilgisini arttırdı. Bu bölgelerden tatil için gelen çok sayıda dünyaca ünlü Damlataş, Kleopatra ve Keykubat plajlarında aldı. Hava sıcaklığının 28, deniz suyu sıcaklığının 21, nem oranının yüzde 66 ölçüldüğü ilçede tatilciler, denize girdi. Bazı yerli ve yabancı turistler ise kumlarda güneşlenirken bazıları da müzik dinleyip kitap okudu. Sahilde yürüyen çiftler, deniz yataklarıyla açılarak güneşlenen kişiler ve kumsalda oynayan küçük çocuklar ise renkli görüntüler oluşturdu.

"Alanya gerçekten çok güzel, havası ve denizi harika"

Ailesiyle beraber İstanbul'dan Alanya'ya tatile gelen Şevval Zehra Çetingürbüz, burada deniz keyfi yapmanın çok güzel olduğunu söyledi. Çetingürbüz, "İstanbul'da suları pis olmasından dolayı denize giremiyoruz. Pis olduğu için bizde Alanya'ya tatile geldik, burada denize giriyoruz. Burada deniz çok güzel ve keyifle yüzebiliyoruz. Haberler de deniz salyalarının olduğunu gördüm, çok kötü bir durum. Bizde Avcılar'da oturuyoruz burada da denize giremiyoruz. Alanya gerçekten çok güzel, havası ve denizi harika. Burada herkesin tatil yapmasını tavsiye ederim" dedi.

"Buranın denizinin berrak ve temiz olması insanın içini açıyor"

Kocaeli'nden gelerek Alanya eğitim gören Furkan Çam ise şunları söyledi: "Kocaeli'ndeki deniz kirliliği gerçekten etkiliyor. Buranın denizinin ise berrak ve temiz olması insanın içini açıyor. Buraya insanların tatile gelmesi mükemmel bir şey. Ayrıca turizm sektörünün burada açılması çok güzel. Sabahları burada denize girmek çok güzel oluyor. Alanya'yı kesinlikle tavsiye ederim. İnsanlar buraya gelmeli, denize girmeli, güneşlenmeli, eğlenmeli ve stresini atmalı" diye konuştu.

Deniz salyası sonrası tatilcilerin tercihi Akdeniz oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Deniz salyası sonrası tatilcilerin tercihi Akdeniz oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement