Deniz Turizminin Merkezi Antalya'da Kar Üstünde Mangal Keyfi - Son Dakika
Güncel

Deniz Turizminin Merkezi Antalya'da Kar Üstünde Mangal Keyfi

"Deniz, kum ve güneş" denilince ilk akla gelen turizm cenneti Antalya'dan peribacalarıyla ünlü Kapadokya'ya turla giden turistler, bin 825 rakımlı Alacabel'de verdikleri molada kar üstünde mangal keyfi yaşıyor.

25.01.2018 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABDULLAH ÇATLI - "Deniz, kum ve güneş" denilince ilk akla gelen turizm cenneti Antalya'dan peribacalarıyla ünlü Kapadokya'ya turla giden turistler, bin 825 rakımlı Alacabel'de verdikleri molada kar üstünde mangal keyfi yaşıyor.

Akseki- Seydişehir yolundaki Alacabel mevkisi, özellikle hafta sonları Kapadokya turuna çıkan turistlerin yanı sıra deniz seviyesinde kar yüzü görmeyen Manavgat, Serik, Alanya gibi çevre ilçelerden piknikçilerin akınına uğruyor.

Turistler ve piknikçiler, kar üstünde mangal yakıyor, kar topu oynayıp kardan adam yapıyor.

Tur rehberi Birol Göksüdelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yabancı misafirlerinin Alacabel'i çok sevdiğini ve buradan geçerken mutlaka mola verip kar üstünde mangal yapmanın keyfini çıkardıklarını söyledi.

Çince tercüman olduğunu, Kapadokya turu için Antalya'dan yola çıktıklarını belirten Göksüdelik, şöyle devam etti:

"Alacabel'de mola verdik. Bizim destinasyonumuz Kapadokya bölgesi. Çinliler burayı çok seviyor. Biz de her tura çıkışımızda mutlaka burada mola veriyoruz. Misafirlerimiz burada kar keyfi yapıyor. Çinliler Türkiye'mizi, Antalya'mızı ve tüm bu güzelliklerimizi çok seviyor. Biz de onları memnun etmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Herkes memnum tabii bu durumdan."

Çevre ilçelerden gelip piknik yapan, kar üstünde mangal yakanların olduğu Alacabel'i çok beğendiklerini aktaran Çinli turistlerden Li Yu Chen, "Manzara müthiş, harika bir yer, çok eğlendik. Çok sevdik burayı çok." dedi.

Serik'den piknik için ailece geldikleri Alacabel'de karın keyfini çıkaran Hayriye Demir ise "Buraya her yıl geliyoruz. Burayı Uludağ'a benzetiyoruz. Kar üstünde mangal keyfi yaptık. Çok güzel eğlendik. Buraya her fırsatta gelmeyi arzuluyoruz, herkesi de davet ediyoruz, bu güzellikleri herkes görmeli. Karlı dağlar öyle güzel ki sözle anlatmak mümkün değil." diye konuştu.

Kar topu oynayan 14 yaşındaki Elvan Demir de Serik'ten geldiklerini ifade ederek "Bu havada piknik yapmak inanılmaz bir deneyim. Kardan adam yapıyoruz, birbirimize kar topu atıp eğleniyoruz, muhteşem bir doğa. Eşsiz bir gün geçirdik daha ne diyeyim, her sene geliyoruz zaten, buraya herkes gelmeli." dedi.

"Alacabel'i de alternatif turizme kazandırma gayretindeyiz"

Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, Akseki ilçesinin Antalya'nın alternatif turizm potansiyeline sahip olan ilçelerinden biri olduğunu söyledi.

Kışın Alanya, Manavgat ve Serik'ten yüzlerce kişinin hafta sonu Alacabel'e geldiğine işaret eden Beşikci, şunları kaydetti:

"Alacabel'i de alternatif turizme kazandırma gayretindeyiz. Burası doğal görünümü ile muhteşem bir yer. Buraya gelen insanlar aileleri ile birlikte mangal yakıp, kar keyfi yapıyorlar, fotoğraf çekiyorlar. Özellikle, Antalya'dan Kapadokya bölgesine giden yabancı turistler burada mola veriyor, kar keyfi yapıyorlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Turizminin Merkezi Antalya'da Kar Üstünde Mangal Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement