Denizbank'tan Yatırımcılara DenizBank Lüks Endeksi'ne Dayalı Fon - Son Dakika
Güncel

Denizbank'tan Yatırımcılara DenizBank Lüks Endeksi'ne Dayalı Fon

DenizBank, %100 Anapara Koruma Amaçlı DenizBank Lüks Tüketim Endeksi Yükselişini Öngören Fon'unu 11-15 Kasım tarihleri arasında halka arz ediyor.

04.11.2013 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DenizBank, lüks tüketim ürünleri hisselerinin yükselişine yatırım yapmak isteyenler için %100 Anapara Koruma Amaçlı DenizBank Lüks Tüketim Endeksi Yükselişini Öngören Fon'unu 11-15 Kasım tarihleri arasında halka arz ediyor. Fon'un yatırım yaptığı Lüks Tüketim Endeksi'nde Hermes, Louis Vuitton, Burberry, Shangri-La Asia, Sotheby's gibi dünyanın önde gelen markalarının hisseleri yer alıyor.

Müşterilerine geniş bir yelpazede yatırım seçenekleri sunan DenizBank, dünyadaki lüks tüketim ürünlerine olan talebi fırsat olarak gören yatırımcılar için yeni fonunu piyasaya sürüyor. Lükse yatırım yapmak isteyenler için kurulan "DenizBank A.Ş % 100 Anapara Koruma Amaçlı Lüks Endeksi Yükselişini Öngören Fon", 11-15 Kasım 2013 tarihleri arasında halka arz ediliyor. Önümüzdeki dönemde lüks tüketim ürünlerine olan talebin, global ekonomik iyileşmeye paralel olarak yükselerek artacağını öngören DenizBank; Societe Generale sponsorluğunda DenizBank Lüks Endeksi'ni kurdu ve 3 Temmuz 2013 tarihi itibariyle Bloomberg'de fiyat yayınlanmaya başladı. Bu endekse paralel olarak DenizBank Lüks Endeksi'nin yükselişini öngören ve aynı zamanda anaparadan kayıp yaşama riskini almak istemeyen yatırımcılar için anapara koruma amaçlı Lüks Tüketim Endeksi Fonu geliştirildi. Lüks Tüketim Endeksi'nin vade sonu değer kaybetme ihtimalinde, yatırımcı anaparasını geri alacak, Endeks'in pozitif getirisi durumunda ise yatırımcı kesinleşen getiriye sahip olacak. Lüks Tüketim Endeksi'nde dünyanın en ünlü markaları arasında yer alan Hermes, Louis Vuitton, Burberry, Shangri-La Asia, Sotheby's hisseleri bulunuyor.

Yatırımcılara daha çok seçenek sunulacak

DenizBank Özel Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz, çıkardıkları yeni fon ile yatırımcılara yeni bir enstrüman daha sunduklarını belirtti. Böcügöz, "Yeni enstrümanımızın %100 anapara korumasını hedefleyen bir fon olması, ekonomik gelişmelerdeki beklentiler dahilinde lüks tüketim ürünlerine olan talebin artacağının beklenmesi ve Endeks'teki hisselerin dünyanın en ünlü lüks tüketim firmalarından olmaları yeni ürünümüzü cazip kılan faktörler arasında yer alıyor. Daha önce ihraç ettiğimiz farklı sektör ve ürünlere dayalı anapara korumalı fonlarda olduğu gibi, bu fonumuza da yüksek talep gelmesini bekliyoruz. DenizBank, bundan sonra da ürün yelpazesini genişleterek yatırımcılara daha çok seçenek sunacak" dedi.

DenizBank'ın yeni fonundan yararlanabilmek için yatırımcıların 11–15 Kasım 2013 tarihleri arasında bir DenizBank şubesine uğraması yeterli olacak. Başvuru tarihleri geçtikten sonra bu fondan almak mümkün olmayacak. Fondan en az 1.000 TL olmak üzere istenildiği tutarda alınabilecek. Fonun vadesi ise 368 gün olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Denizbank'tan Yatırımcılara DenizBank Lüks Endeksi'ne Dayalı Fon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement