Denizde Can Pazarı Yaşanırken Turistlerin Deniz Keyfi "Pes" Dedirtti - Son Dakika
3.Sayfa

Denizde Can Pazarı Yaşanırken Turistlerin Deniz Keyfi "Pes" Dedirtti

Denizde Can Pazarı Yaşanırken Turistlerin Deniz Keyfi "Pes" Dedirtti

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın İstanköy Adası’na yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan mültecilerin bulunduğu bot battı.

23.09.2018 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın İstanköy Adası'na yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan mültecilerin bulunduğu bot battı. 1 kişinin öldüğü, 1 ve 3 yaşındaki çocukların hayat mücadelesi verdiği olayı gören yabancı turistlerin umursamaz tavırları ve deniz keyfine devam etmesi ise pes dedirtti.

Sabah saatlerinde Akyarlar Mahallesi Fenerburnu mevkiinden Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan ilk belirlemelere göre içinde 17 mültecinin olduğu lastik bot, kıyıdan açıldıktan bir süre sonra alabora oldu. Denizde ölüm kalım mücadelesi veren göçmenleri gören bir yelkenli tekne kaptanının haber vermesiyle bölgeye çok sayıda Sahil Güvenlik ekibi sevk edildi. Ekipler aralarında kadın ve çocukların da olduğu 15 kişiyi sudan çıkarırken, bir kadının ise cansız bedenine ulaştı. Bir kişi de yüzerek kıyıya çıktı. Kıyıda ağabeyinden gelecek haberi umutsuz gözlerle izleyen mültecinin oldukça bitkin olduğu görüldü. Ağabeyi ile beraber Avrupa'ya kaçmak için bu yola başvurduklarını söyleyen mülteci, denizden bir an olsun gözünü ayırmadı.

Turgutreis marinaya getirilen kazazedelerden durumu ağır olanlar ambulanslarla bölgedeki hastanelere kaldırıldı. Bodrum'da özel bir hastaneye kaldırılan iki çocuğun durumlarının ağır olduğu ve yoğun bakımda tutuldukları öğrenildi.

Akyarlar koyuna 200 metre mesafede batan botu gören turistlerin umursamaz tavırları ise dikkatlerden kaçmadı. Sahil Güvenlik ekipleri, KIYEM 2 ekipleri, deniz ambulansı ve jandarma ekipleri mültecileri kurtarmak için seferber oldu. Turistler ise can pazarı yaşanan kıyıda olan biteni izlerken, bir yandan da denize girip tatilin keyfini çıkarmaya devam etti. Bazı vatandaşlar, turistlerin umursamaz tavırları karşısında şok oldu.

Sahil Güvenlik ekipleri, olay yerindeki arama çalışmalarını sürdürüyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Denizde Can Pazarı Yaşanırken Turistlerin Deniz Keyfi 'Pes' Dedirtti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Keşan'da şüphelinin üst aramasında uyuşturucu ve 6 bin 900 TL ele geçirildi
    16:20 Keşan'da şüphelinin üst aramasında uyuşturucu ve 6 bin 900 TL ele geçirildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan bir şüphelinin üst aramasında, uyuşturucu ve uyuşturucu madde satışından elde edilmiş olabileceği değerlendirilen 6 bin 900 TL ele geçirildi. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Şanlıurfa'da trafik kazası: 2 ölü, 6 yaralı
    16:20 Şanlıurfa'da trafik kazası: 2 ölü, 6 yaralı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kaza, Siverek ilçesine bağlı Gerçek Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Kazada, 2 otomobil çarpıştı ve sürücü Haçım Karaca ile Baran Karaca hayatını kaybetti. Yaralılar ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, kaza nedeniyle yolun trafiğe kapatılmasının ardından güvenlik önlemi aldı. Soruşturma başlatıldı.

  • Düğünde Yeğenini Öldüren Sanık, Pişmanlık Dilekçesi Verdi
    16:19 Düğünde Yeğenini Öldüren Sanık, Pişmanlık Dilekçesi Verdi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde düğünde aralarında husumet bulunan yeğenini öldüren sanık, duruşmada pişmanlık dilekçesi verdi. Sanık, suçsuz olduğunu iddia ederek idam cezasını kabul etti ve annesinin intikamını alması için cezaevinden çıkarılmasını istedi.

  • Keşan'da 2 Ruhsatsız Tabanca ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
    16:19 Keşan'da 2 Ruhsatsız Tabanca ve Uyuşturucu Ele Geçirildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 2 ruhsatsız tabanca ile uyuşturucu ele geçirildi. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durdurdukları araçlarda S.Ç. ve M.K. isimli şahısların üst aramalarında 2 adet ruhsatsız tabanca ve 13 adet fişek buldu. Ayrıca, şüphe üzerine durdurulan C.K.'nin üst aramasında ise şeffaf poşet içerisinde 5,13 gram kimyasala bulanmış tütün ele geçirildi. Şüpheliler gözaltına alınarak adli işlem başlatıldı.

  • Bolu'da İzzet Baysal Caddesi'nde Motosikletlere Göz Açtırmadılar
    16:17 Bolu'da İzzet Baysal Caddesi'nde Motosikletlere Göz Açtırmadılar

    Bolu'da yaya ve bisiklet harici girişin yasak olduğu İzzet Baysal Caddesi'nde polis ekipleri, kurallara uymayan motosiklet ve elektrikli motosiklet sürücülerine para cezası kesti. Ekiplerin ilerleyen günlerde kent genelinde önlemleri sıkılaştıracağı belirtildi.

  • Bartın'da Kurye Kaza Geçirdi, Sipariş Başka Bir Kurye Tarafından Teslim Edildi
    16:16 Bartın'da Kurye Kaza Geçirdi, Sipariş Başka Bir Kurye Tarafından Teslim Edildi

    Bartın'ın Kemerköprü Mahallesi'nde bir moto kurye ile otomobil çarpıştı. Kaza sonucunda kurye yaralanırken, taşıdığı sipariş ise başka bir kurye tarafından gideceği adrese teslim edildi. Yaralı kurye ise hastaneye kaldırıldı.

  • Konya Ereğli'de 135 Kilo Kaçak Tütün Ele Geçirildi
    16:15 Konya Ereğli'de 135 Kilo Kaçak Tütün Ele Geçirildi

    Konya'nın Ereğli ilçesinde jandarma tarafından yapılan çalışmalarda bir otomobilde 135 kilo kaçak tütün ele geçirildi. Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok yol kontrolünde M.P.'nin kullandığı otomobilde yapılan aramada kaçak tütünler bulundu. M.P. gözaltına alınırken, ele geçirilen malzemelere el konuldu.

  • Yenikapı'da İETT otobüsü üst geçide çarptı
    16:13 Yenikapı'da İETT otobüsü üst geçide çarptı

    Yenikapı'da seyir halindeki bir İETT otobüsü, üst geçide çarptı. Otobüste yolcu bulunmaması faciayı önledi. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak kaza yaptı
    16:02 Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak kaza yaptı

    Ümraniye'de el freni çekilmeyen bir otomobil, yokuş aşağı kayarak önce yolun kenarındaki taşlık alana vurdu ve ardından takla atarak durabildi. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmadı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • Antalya'da İş Yeri Çıkışında İki Kişi Minibüsle Ezildi
    15:58 Antalya'da İş Yeri Çıkışında İki Kişi Minibüsle Ezildi

    Antalya'da bir iş yerinden çıkan ve tartıştıkları anlaşılan iki kişi, iş yeri sahibinin yakını olduğu iddia edilen iki kişi tarafından minibüsle ezildi. Olayda bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi yaralı olarak kurtuldu. Olay anları güvenlik kamerasına yansıdı.


Advertisement