Denizi Olmayan Kayseri'ye Sahil Yolu - Son Dakika
Yerel

Denizi Olmayan Kayseri'ye Sahil Yolu

Kayseri'de, Yamula Baraj Gölü kıyısında 32 kilometrelik sahil yolunun yapımına başlandı.

26.09.2011 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, Yamula Baraj Gölü kıyısında 32 kilometrelik sahil yolunun yapımına başlandı.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, gazetecilere, sahil yolu yapım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Baraj gölü kıyısında yaptırılacak yolun, bölgedeki sosyal hayatı canlandıracağını, Kayseri'de adeta deniz keyfi yaşanacağını belirten Yıldız, toplam 32 kilometre uzunluğundaki yolun 2013 yılı ortalarında tamamlanmasını hedeflediklerini bildirdi.

Yol yapım çalışmalarının bu yılki etabında Kuşçu Mahallesi'nden Ebiç Mahallesi'ne kadar olan bölümü tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Yıldız, şunları söyledi:

"Burada, kent merkezinden uzak bir bölgede yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Baraj gölü kenarındaki sahil yolu çalışmamız ile bu bölgede sosyal hayat daha da canlanacak. İnsanlarımız, deniz manzarası keyfini yaşayacak. Yol güzergahında, dinlenme alanları, mesire alanları ve otoparklar olacak. Kuşçu'dan başlattığımız toplam 32 kilometre uzunluğundaki yolun bu yıl, kış gelmeden Ebiç'e kadar olan bölümünü tamamlayacağız. Daha sonra Çevril'e kadar olan bölümü yapacağız. Böylece Kuşçu, Çevril, Taşhan, Emmiler, Mahzemin ve Ebiç Mahalleri sahil yoluyla birbirine bağlayacak. 2013 yılı ortalarında tamamlamayı planladığımız yolun maliyeti 12 milyon doları bulacak."

Baraj gölü çevresindeki ağaçlandırma çalışmalarının da ilgili bakanlıkların desteğiyle sürdüğünü dile getiren Yıldız, yol güzergahında özel sektör tarafından otel ve apart otel yapılması konusunda düşüncelerin olduğunu, bu konudaki talepleri de değerlendirdiklerini kaydetti.

Sahil yolunun yapımıyla birlikte baraj gölündeki sosyal ve sportif aktivitelerin de artacağına dikkati çeken Yıldız, gelecek yıldan itibaren baraj gölünde çok sayıda su altı ve su üstü sporu organizasyonu düzenlenmeye başlanacağını da sözlerine ekledi.

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizi Olmayan Kayseri'ye Sahil Yolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement