Denizi Temizleyip Türk Bayrağı Açtılar - Son Dakika
Yerel

Denizi Temizleyip Türk Bayrağı Açtılar

Denizi Temizleyip Türk Bayrağı Açtılar

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen deniz dibi temizlik kampanyası çalışmalarında bu hafta Küçükbük koyunu temizledi.

01.06.2016 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen deniz dibi temizlik kampanyası çalışmalarında bu hafta Küçükbük koyunu temizledi.

"Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen "Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası" aralıksız sürüyor. Bu hafta Küçükbük koyunda gerçekleştirilen etkinliğe; Bodrum Belediyesi'nin ilgili birimlerinin müdürleri ve birim sorumluları yanı sıra Küçükbük muhtarı Ali Akbulut ve muhtar azsı ve aynı zamanda da sanatçı olan Özlem Tekin, Muharrem Eskiyapan Ortaokulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte ayrıca Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Birimi Personeli Murat Kurtini, öğrencilere çevre temizliği ve geri dönüşümün önemi hakkında bilgiler verdi.

Dalış takımı deniz dibi temizliği öncesinde mavi sularda Türk Bayrağı açtı. Gerçekleştirilen deniz dibi temizliğinde plastik, cam, ahşap, lastik, alüminyum, metal parçalar ile yanabilen ve kompozit atıklar su yüzeyine çıkarıldı.

Yapılan ölçümlerin sonucunda 65 kg plastik,22 kg metal, 7 kg cam,5 kg tekstil, 5 kg alüminyum atık yüzeye çıkarılarak kıyıda ayrıştırıldı. Küçükbük'de gerçekleşen temizlik çalışmaları sonucunda deniz yaklaşık 104 kg atıktan arındırılmış oldu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Denizi Temizleyip Türk Bayrağı Açtılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement